Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/13. – Tobias Tsamisis a döntőben!

Ismét hazai versenyzőért izgulhatunk az Electrolux Design Lab formatervezői verseny döntőjén! Tobias Tsamisis, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével jutott a legjobbak közé. Tobias mellett 5 további pályázó van versenyben a fődíjért, a 10000 euró összegű jutalomért és a 6 hónapos fizetett gyakornoki állásért az Electrolux globális tervezőközpontjában.

A döntőbe jutott hat fiatal tervező október 15-én személyesen mutathatja be pályaművét a szakmai zsűri előtt Helsinkiben. Tobias Tsamisis, a MOME ösztöndíjas hallgatója főzés kategóriában nevezett Future Classroom nevű koncepcióját prezentálja. A jövő osztálytermeibe tervezett interaktív főzőpult játékos módon tanítaná a gyerekeket az egészséges és környezettudatos étkezés fontosságára.

DesignLab-FinalistImages-TW-FutureClassroom 930 Future_Classroom 930

A mexikói Martha Fabiola García Bustos Voris nevű robotja segítene a gyerekeknek megtanulni, hogyan vigyázzanak a ruháikra. A dél-koreai Jeongbeen Seo Quadruple H nevű pályaműve légtisztító és hulahopp karika egyben. A litván Dominykas Budinas Air Shield néven olyan babakocsit tervezett, amely a legkisebbeknek teremt tiszta levegőt. Az Egyesült Királyság versenyzője, Jordan Lee Martin Bloom elnevezésű pályázata játékos leckéken keresztül oktatja a gyerekeket, sőt felnőtteket az egészséges étkezésre. Az oroszországi Mary Pilyugina Plato nevű robotja pedig bébimonitorként segíti a gyermekekkel való törődést.

„Az Electrolux Design Lab döntője mindig az év egyik legkiemelkedőbb eseménye számunkra. Nagyon üdítő érzés ennyi tehetséget és lenyűgöző ötletet egy helyen látni. A döntős hallgatók mind komoly és kiváló munkát végeztek. A döntőben pedig még egyszer utoljára elkápráztathatják a zsűrit, hogy elnyerhessék a fizetett gyakornoki állást az Electrolux tervezőközpontjában” – mondta Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója és a Design Lab verseny zsűrijének elnöke.

Az Electrolux Design Lab célja, hogy felkeltse a fiatal dizájnerek érdeklődését a jövő otthonai iránt, illetve lehetőséget adjon nekik bemutatni elképzeléseiket, terveiket és tehetségüket a szakma és a nagyközönség előtt. Évről-évre egyre többen kapcsolódnak be a versenybe, és alkotnak az Electrolux szakmai támogatásával. Idén, az immár 13. alkalommal megrendezett versenyre, 60 országból 1500 fiatal tervező jelentkezett. A pályázók „Egészséges Boldog Gyerekek” témában kisebb és nagyobb gyerekeknek, családoknak terveztek. A verseny győztesét 10000 euróval, valamint egy hat hónapos fizetett gyakornoki állással jutalmazza az Electrolux. A második helyezett 6000 euró, a harmadik helyezett pedig 4000 euró összegű jutalomban részesül. A 2000 eurós közönségdíj nyertese a 35 elődöntős közül a legtöbb szavazatot szerző pályázó lesz.

A döntőt 2015. október 15-én, Helsinkiben rendezi meg az Electrolux. A prezentációkat és a díjátadó gálát 19 órától a Design Lab verseny weboldalán és a vállalat Twitter csatornáján élőben is közvetítik.

Az Electrolux Design Lab döntős pályaművei megtekinthetők a verseny weboldalán: www.electroluxdesignlab.com és az Electrolux YouTube csatornáján.

A 2015-ös Electrolux Design Lab verseny döntősei:

Textilápolás kategória:

•    Voris – Martha Fabiola García Bustos, Mexikó (Videó)

VORIS 930 DesignLab-FinalistImages-TW-Voris 930

Levegőtisztítás kategória:

•    Q.H[Quadruple H] – Jeongbeen Seo, Dél-Korea (Videó)

QH 930 DesignLab-FinalistImages-TW-QH2 930
•    Air Shield – Dominykas Budinas, Litvánia (Videó)

AirShield 930 DesignLab-FinalistImages-TW-Airshield 930

Főzés kategória:

•    Future Classroom – Tobias Tsamisis, Magyarország/Németország (Videó)

DesignLab-FinalistImages-TW-FutureClassroom 930 Future_Classroom 930
•    Bloom – Jordan Lee Martin, Egyesült Királyság (Videó)

DesignLab-FinalistImages-TW-Bloom 930 Bloom 930
•    Plato – Mary Pilyugina, Oroszország (Videó)

DesignLab-FinalistImages-TW-Street 930Plato 930Electrolux_Design_Lab_2015_logonelkul1 930

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban