Blog

Letti új szobája 3. – BALDACHIN

Hogyan csináljuk: baldachin házilag

Ahogy a Facebookon ígértük, a következő pár bejegyzés DIY megoldásokat tartalmaz majd. Szépen megmutatjuk, lépésről lépésre, hogyan is váltottuk valóra kislányunk álmát sok szép apró tárgy és rengeteg kétkezi munka segítségével. Ebben a bejegyzésben az ágya felett található baldachin készítéséről írunk, a többi szobával kapcsolatos cikk pedig a bejegyzés végén található.
Ha te is hasonlóan kreatív, egyedi megoldásokkal teli szobát szeretnél készíteni gyermekednek, akkor bátran olvasd el mindet!

Mivel rég volt már a cikksorozat első két indító bejegyzése, így ITT tudtok utána járni, mi minden inspirálta a szoba hangulatát és hogyan készült az ombre falfestés, ITT pedig arról olvashattok, hogyan újítottunk fel nem kis munka árán egy ruhásszekrényt.

Ha még emlékeztek, ebbe a hangulatba szeretett bele Letti lányunk tavaly Tihanyban, egy kedves kis üzletben (Levendárium). Itt természetesen főszerepet játszott a baldachin, így nem volt kérdés, hogy leendő szobájában is szükség lesz rá.

letti-szoba-4

Az alapötletet megtartottuk, tehát egy rózsás félkörív tartja a függönyt, amit a lakatosunk készített el. Mivel azonban nekünk az ágyat csak az ablak elé volt értelme elhelyezni, így az ablak előtti baldachin csupán dekorációs célt szolgál, hogy az ablak nyitható maradjon.
A falra egy-egy virággal csatlakozik a tartószerkezet. Ezek a virágok 3 dimenziósak voltak, de a lakatosunk pár ügyes kalapácslendítéssel gondoskodott róla, hogy szépen felfeküdjenek a falra. A virágok és a díszítő rózsák is kaphatóak boltban egyébként, tehát aki elég ügyes és szeret ívet hajlítani és hegeszteni, maga is elkészítheti ezt a konzolt.

letti uj szobaja baldachin 1 letti uj szobaja baldachin 2 letti uj szobaja baldachin 3

Törtfehérben kértük, de végül rájöttünk, hogy mivel a baldachin is törtfehér, jobb lenne tán egy kis kontraszt, hogy a textilek közül könnyebben kivillanjanak a rózsák. Szerencsére boltban kapható réz színű festékszóró spray, így a szemerkélő eső jelenlétében 2 perc alatt átvarázsoltuk az egészet. Természetesen esőben senkinek sem javasoljuk, hogy festéket szórjon, de mire kivonultunk a garázs elé, eleredt az eső, és egyszerűbb volt gyorsan lefújni, mint várni akár pár órát is, míg eláll az eső és újra ráérünk. Aminek egyszer nekiugrunk, azt nem szeretjük halogatni, hisz ki tudja, mikor lesz rá idő és ihlet legközelebb a sok egyéb tennivaló mellett. Ráadásul szerencsénkre a vízcseppek által okozott pettyek később el is tűntek…

letti uj szobaja baldachin 4 letti uj szobaja baldachin 5

A baldachint az IKEA-ból szereztem. Mindössze 1.290.- forintba kerül egy pár LILL függöny. Ide 2 pár kellett. Míg a helyükre kerültek, az üveg hidunkon lógták ki magukat. Köszönjük neked DULGLASS!

letti uj szobaja baldachin 6

Hiába nézegettük a fotókat, úgy tűnik, a rohamtempó miatt nem sikerült lefotózni, amint bepróbáljuk a magasságot, jelölünk a furatokon keresztül, fúrunk, tiplizünk és csavarozunk akkus csavarhúzóval, de higgyétek el, tényleg így került a falra a tartószerkezet.
Sajnos a fotón látható tetőkibúvó adottság. Mi igyekszünk nem tudomást venni a létezéséről. Viszont most már letagadni sem tudjuk, hogy a 11 éves fiunk valaha rajongott pókemberért…

letti uj szobaja baldachin 7

Miután a konzol a falra került, fogtuk a tüllöket és egy-egy bokrétát képeztünk belőlük, majd egyszerű fehér fonallal elkötöttük és a konzolra csomóztuk mind.

letti uj szobaja baldachin 8

Miután a tüllök a helyükre kerültek, gondoskodnunk kellett az elkötésükről, hogy az ablakszárnynak ne legyenek útban nyitáskor. Ehhez a Marrakesh-ben vettem két csodás barackszínű kristály bútorfogantyút.

letti uj szobaja baldachin 9

A helyüket kimértük, bejelöltük.

letti uj szobaja baldachin 10 letti uj szobaja baldachin 11

Majd a fúrás, a tipli beverés, és a becsavarás következett.

letti uj szobaja baldachin 12

Ezek után nem maradt más, mint hogy kidekoráljuk a szerkezetet. A középső rózsára egy IKEA VISIONAR lampion került, a két elkötést elősegítő bútorgombra pedig két darab két különböző virágboltban vásárolt barackos, rezes árnyalatú női szobrocska, amik évek óta a feleslegesen vásárolt csetreszek között pihentek itthon. Sok éve keresték a helyüket a szoba többi mobil bútorzatához hasonlóan, de úgy gondoljuk, pont a tökéletes helyen vannak, és remek segítő kezet nyújtanak az elkötéshez egy-egy arany szalagocska közbeiktatásával.

letti uj szobaja baldachin 13

Ezek a fotók pedig már a pénteki befotózáskor készültek. Íme a végeredmény közelről!

letti uj szobaja baldachin 14letti uj szobaja baldachin 15 letti uj szobaja baldachin 16

És amit még réz színűre fújtam: a „L” betű a LETTI-ből.

letti uj szobaja fa betuk

Reméljük hasznosnak találtátok a bejegyzést! Ha igen, kövessetek minket a továbbiakban is a blogon és a Facebook oldalon!

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

LETTI ÚJ SZOBÁJÁVAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Letti új szobája 1. – INSPIRÁCIÓ ÉS FALFESTÉS

Letti új szobája 2. – RUHÁSSZEKRÉNY DIY

Letti új szobája 3. – BALDACHIN

Letti új szobája 4. – KÉPKERET CSIPKÉVEL, MASNIVAL

Letti új szobája 5. – BABADEKOR

Letti új szobája 6. – THONET SZÉK

Letti új szobája 7. – DÍSZPÁRNÁK

Letti új szobája 8. – KRISTÁLYCSILLÁR

Letti új szobája 9. – ÁGY DIY

Letti új szobája 10. – KARNIS ÉS FÜGGÖNY

Letti új szobája 11. – ALVÓKATARTÓ

Letti új szobája 12. – FALI KOMPOZÍCIÓ

Letti új szobája 13. – KISTÁSKA MEGMENTÉSE

Letti új szobája – FOTÓK

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban