Blog

Színes babaszoba macaronnal – inspiráció

Tavaly felkeresett egy nagyon kedves család, mert a még pocakban lévő pici babájuknak szerettek volna egy különleges babaszobával kedveskedni a kislányka születése alkalmából. A bútorcsaládot és a textilek egy részét akkorra már kiválasztották és megrendelték, de még számtalan kihívást rejtett a szoba többi része.

A Schardt cég Pepp gyerekszobája szolgáltatta az alapot. A bútor fehér és szürke fa laminátum, a korpuszok élei pedig pisztáciazöldek. A bútor játékos osztásához igazítva terveztem meg a szobába a padlótól plafonig, faltól-falig érő beépített szekrényt, amit majd a következő bejegyzésben láthattok a látványtervek között.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 1 macaronos babaszoba inspiracio hna design 2

A bútorhoz szintén a Schardt cégtől a Lovestory kollekciót választották a pelenkázóra, és a kiságyba is.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 3

Ami még kedves volt a család számára, az az AXOLIGHT cég Muse lámpacsaládja, mivel másik kislányuk szobájában egy ilyen modell világít.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 4

A beépített szekrényhez szerencsére a gyártóktól kaptuk színmintákat, így megtaláltuk a beépített szekrényhez az itthon forgalomban lévő hasonló laminátumokat.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 5 macaronos babaszoba inspiracio hna design 6 macaronos babaszoba inspiracio hna design 7

A leendő babaszoba dizájnjának ötlete akkor ugrott be, amikor az IDdesign egyik tapétakönyvét lapozgattam. Az anyuka említette korábban, hogy a férje mennyire szereti a macaront, így az apukát le is vette a lábáról a macaronos ötlet, és kisvártatva az anyukát is meggyőztük róla, hogy egy szuper macaronos gyerekszobát tervezzünk a babucinak.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 8

Az interneten az Eijffinger 321537-es tapétájáról elég rémes képeket találtam, így pár óra munkával legyártottam egy megközelítőleg hasonló tapétát, melyet már könnyedén tudtam hasznosítani a látványtervezés során.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 9 macaronos babaszoba inspiracio hna design 10

A tapétán lévő macaronok annyira megihlettek, hogy három macaron párnát és egy macaron babzsákot is terveztem a babaszobába a képeken látható színekben.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 11 macaronos babaszoba inspiracio hna design 12 macaronos babaszoba inspiracio hna design 13 macaronos babaszoba inspiracio hna design 14

A KARE kínálatában pedig már régóta szemeztem egy jópofa szőnyeggel, ami remekül illett a tapétához, és a szoba leendő dizájnjához. A szőnyeg sajnos már nem kapható a KARE-nál.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 15

És ha már macaron és bogyós szőnyeg, akkor beszereztem a falra pár bútorgombot is, ami egyrészt díszítő funkciót tölt be, másrészt akasztani is lehet rájuk ezt-azt. A bútorgombok a Marrakesh lerakatából vannak, és igazán tökéletesen passzolnak a dizájnba.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 16

A látványtervekre feltettem ezt a végtelenül csini babaruhát is. Az anyuka olyan aranyos volt, hogy a kész szobában egy bájos babaruhát a terv szerinti helyre akasztott. Jó érzés, amikor ennyire beletalálunk egy család ízlésébe, és ennyire szépen reprodukálják az ötleteinket.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 17

Mivel már épp elég színes holmit tettünk a szobába, ezért a lámpának az egyszerű fehér verzióját választottuk.

macaronos babaszoba inspiracio hna design 18

Ezekből az összetevőkből jött létre tehát a babaszoba berendezése. A látványterveket és a kész szobáról készült fotókat a követező bejegyzésekben láthatjátok majd. Reméljük kíváncsiak vagytok a végeredményre! Amennyiben igen, tartsatok továbbra is velünk, olvassátok a blogot!

A SZOBÁRÓL KÉSZÜLT ÖSSZES BEJEGYZÉST ITT OLVASHATJÁTOK:

Színes babaszoba macaronnal – inspiráció

Színes babaszoba macaronnal – látványtervek

Színes babaszoba macaronnal – fotók

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban