Szombat délelőtt egy egészséges nassolnivaló készítő workshopra, a SkandiFood Konyhatündér Workshopra mentem el a srácokkal a Skandi Trendbe, a budaörsi Templom tér 7. szám alá. Az előző nap délutánján telt ház volt, de úgy látszik a szombat reggel 9 órás időpont korainak bizonyult, mert inkább az alvást választotta a jelentkezők egy része. Mi azonban nem voltunk restek és elmentünk a workshopra és nem is bántuk meg!
Ganter Klári táplálkozástudományi szakértő és hivatásos konyhatündér segítségével remekül eltelt ez a két óra. Legyél te is Konyhatündér! nevű blogján rengeteg receptet olvashattok. Az A Mi Otthonunk magazin júniusi számában pedig egy teljes oldalt szenteltem design rovatomban a Skandi Trendnek, szaladjatok, ne felejtsétek el megvenni az újságot!
A workshopok szeptembertől újraindulnak és én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy jelentkezzen majd valamelyik kedvére való rendezvényre. Mindezt teszem úgy, hogy kimondottan nem a konyha a kedvenc terepem…
Életkép, ahogy Letti lányom mondaná.
Elsőnek egy sós nassolnivalót készítettünk.
Alex nagyon élvezte. Velem ellentétben ő igazán szeret a konyhában tevékenykedni, akárcsak az édesapja. Ők ketten igazi gasztromókusok.
A cikkben alig feltűnően két cég reklámja rejlik, hiszen a fiam ruházatán tisztán kivehető felirat szerint Ő bizony a jövő sulijába jár (logiscool), és a workshop után már szaladtunk is tovább a következő budaörsi helyszínre, a BOP irodaházba, ahol Alex prezentálta a logiscool nyílt napján, hogy milyen programot is írt a tanfolyamon az elmúlt fél év során. A táborokban még van hely, gyerkőceitek még jelentkezhetnek, ha a fiamhoz hasonlóan érdeklődnek a programozás iránt!
Egyszóval Budaörsön sok jó hely van, érdemes venni a fáradtságot és körülnézni arrafelé is!
Letti ez idő alatt a babakonyhában tüsténkedett gyönyörű, cseresznyés Skandi Trend kötényben. Megállás nélkül reszelt, kavart, főzött, majd mindenkit megkínált hideg zöldséglevessel és forró pizzával.
A sós nasi után jöhettek az édesek!
Elsőként epres müzliszelet cukor és sütés nélkül.
Majd jöhettek a házi gumicukrok!
Ezeket is házilag elkészíthetjük otthon és mindenféle forma elkészítése után meg is hempergethetjük a gumicukrokat kakaóporban, kókuszreszelékben, mandulaforgácsban, sok egyébben, így a variációk száma végtelen.
Menet közben finom házi limonádéval oltottuk a szomjunkat. Ahogy letti fogalmazott: „-Fincsi ez a limcsi!”
Végül csokis nyalóka következett! Természetesen ezt élvezték legjobban a srácok, de azért a többi nasi is hamar elfogyott a szombati ebéd után, amiből apának is jutott, aki mindeközben otthon készült az államvizsgájára.
Remélem kedvet csináltunk a Skandi Trend egészséges nasi készítő workshopjához! Nézzetek körül a bolt weboldalán és webshopjában, mert sok csodás dolgot fogtok ott találni. Mi nem tudtuk megállni, és már sok mindent be is szereztünk onnan…