Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/10. – mini interjú Tobias Tsamisisszal

Ma Tobias Tsamisisszal készített utolsó mini interjúmat olvashatjátok a bejegyzésben. Tobiasszal szintén a 100 legjobb közé jutott az EDL-en, azaz Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező versenyen. A  másik 6 versenyzővel készített mini interjúimat, és a témával kapcsolatos további cikkeket a bejegyzés végén találjátok.
Szavazni a versenyzőkre a 7 versenyzőt bemutató cikkemben a versenyzők neveire kattintva lehet. A cikket ITT találjátok. Szavazzatok Tobiasra, és a többi magyar versenyzőre, hajrá!

TOBIAS TSAMISIS (MOME) – Future Classroom – főzés kategória

Mivel szintén a fenntartható fejlődésre tanít ez a szuper oktatókonyha, így ez a terv is hamar a szívembe lopta magát, persze nem utolsó sorban szép is. A jövő iskolájában az egészséges életmód már alaptantárgy lesz a tervező elképzelése szerint, és egy jól felszerelt iskolában egy jól felszerelt oktatókonyhában a gyerekek jó útmutatót kaphatnak az élethez, hiszen mint a hogy a ma leközölt felmérések is megállapították, a magyar felnőttek 65 %-a dagi! Az oktatókonyha hidrokultúrás halas-növényes része csak hab a tortán, egy alapos hangulatfokozó elem.

TobiasTsamisis_Classroom in future

1. Mi inspirálta a tervedet? Mi volt az a gondolat, tapasztalat, bármi, amiből az ötlet született?

Szeretek főzni és szeretem az egészséges ételeket. Azt hiszem ezért döntöttem úgy, hogy tervezek valamit az egészséges, boldog gyerekekért. Az igazat megvallva inspirációt és motivációt az előző évek munkái láttán kaptam. Azt gondoltam, hogy az egészséges jövőhöz elsősorban nem futurisztikus és hightech termékekre van szükség, sokkal inkább valami olyanra, ami megtanítja a gyerekeinket a legfontosabbra: hogyan termeljenek, és hogyan készítsenek maguknak egészséges élelmiszereket? Így a projektet egy magamnak szóló megállapítással kezdtem: „Amíg a robotikával foglalkozunk, elfelejtjük egészségesen táplálni a gyermekeinket.”

2. Bizonyára megnézted a versenytársak ötleteit? Mit gondolsz róluk? Kiét tartod különösen érdekesnek, ötletesnek? Miért? Melyik a kedvenc magyar és külföldi pályamunkád?

Nagyon tetszett Tomy Moyano „Pure Life” című munkája, mert általa a gyerekek meg tanulnak gondoskodni környezetükről, miközben a folyamatból, a remek megoldásnak köszönhetően ők is profitálnak. Lakatos Botond terve, a „Magic Wand”, pedig kiváló koncepción alapszik, és rendkívül játékos is, ami a gyerekek szempontjából a legfontosabb.

 TobiasTsamisis_Classroom in future_Details kitchen (zoom in)

TOVÁBBI CIKKEK A 2015-ÖS EDL-LEL KAPCSOLATBAN:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/1. – elindult a regisztráció

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/3. – 7 magyar a legjobb 100-ban

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Erdős Nórával

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/6. – mini interjú Jakab Anettel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/7. – mini interjú Lakatos Botonddal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/8. – mini interjú Telegdi Balázzsal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/9. – mini interjú Wágner Ákossal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/10. – mini interjú Tobias Tsamisissal

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban