Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/9. – mini interjú Wágner Ákossal

Ma Wágner Ákossal készített mini interjúmat olvashatjátok a bejegyzésben. Ákos szintén a 100 legjobb közé jutott az EDL-en, azaz Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező versenyen. A  másik 6 versenyzővel készített mini interjúimat, és a témával kapcsolatos további cikkeket a bejegyzés végén találjátok.
Szavazni a versenyzőkre a 7 versenyzőt bemutató cikkemben a versenyzők neveire kattintva lehet. A cikket ITT találjátok. Szavazzatok Ákosra, és a többi magyar versenyzőre, hajrá!

WÁGNER ÁKOS (MOME) – A L A – levegőtisztítás kategória

A készülék 4 karikája nem csak a levegőt tisztítja, hanem az életfunkciókat is figyeli és jeleket ad a szülőknek, ha baj van, ha közeledik egy asztmaroham. Amíg a szülők megérkeznek, megnyugtató fényt sugároz, nappal pedig terepszemlét tart és az éjszakára készülődik.

Electrolux_Design_Lab_Wagner_Akos

1. Mi inspirálta a tervedet? Mi volt az a gondolat, tapasztalat, bármi, amiből az ötlet született?

Kiskoromban asztmás voltam, így amióta designer-nek készülök, mindig ott pörgött a fejemben, hogy jó lenne egyszer tervezőként ezzel a jelenséggel foglalkozni. Ez sokáig csak vissza-visszatérő gondolat volt, ami gyakran felbukkant a vázlatfüzeteimben különböző változatokban, de igazán nem álltam neki, csak amikor megláttam az idei pályázatkiírást. A célom valójában az asztmás gyermekek tüneteinek enyhítése, és a biztonságérzetük növelése volt.

2. Bizonyára megnézted a versenytársak ötleteit? Mit gondolsz róluk? Kiét tartod különösen érdekesnek, ötletesnek? Miért? Melyik a kedvenc magyar és külföldi pályamunkád?

Végignéztem a többi pályaművet és azt kell, hogy mondjam: nincs egy konkrét kedvencem. Jó volt az idei téma, ehhez mérten erős is a mezőny. Nagyon sok van, ami tetszik, és nem tudnék sorrendet felállítani köztük. A hazai továbbjutók közül talán Lakatos Botond Magic Wand-je a kedvencem, de a többit is nagyon erős koncepciónak tartom.

TOVÁBBI CIKKEK A 2015-ÖS EDL-LEL KAPCSOLATBAN:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/1. – elindult a regisztráció

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/3. – 7 magyar a legjobb 100-ban

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Erdős Nórával

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Jakab Anettel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Lakatos Botonddal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Telegdi Balázzsal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Wágner Ákossal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Tobias Tsamisissal

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban