Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/7. – mini interjú Lakatos Botonddal

Ma Lakatos Botonddal készített mini interjúmat olvashatjátok a bejegyzésben. Botond szintén a 100 legjobb közé jutott az EDL-en, azaz Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező versenyen. A  másik 6 versenyzővel készített mini interjúimat, és a témával kapcsolatos további cikkeket a bejegyzés végén találjátok.
Szavazni a versenyzőkre a 7 versenyzőt bemutató cikkemben a versenyzők neveire kattintva lehet. A cikket ITT találjátok. Szavazzatok Botondra, és a többi magyar versenyzőre, hajrá!

LAKATOS BOTOND (MOME) – Magic Wand – textilápolás kategória

Electrolux_Design_Lab_Lakatos_Botond
1. Mi inspirálta a tervedet? Mi volt az a gondolat, tapasztalat, bármi, amiből az ötlet született?

A tervezésben nagy segítségemre volt az hogy nagy családban nőttem fel, sőt a nővéremnek is van már három gyermeke. A középső fiú nevelésében olykor-olykor keresztapaként is részt veszek, így viszonylag élet közeli tapasztalatokra tehettem szert. Lehetőségem nyílt bele képzelni magamat a gyermek és a szülő szerepébe és az ő szemükön keresztül látni a hétköznapok nehézségeit és örömeit. A gyerekeket nézve mindig foglalkoztatott a kérdés, vajon mik azok a kicsi dolgok amiket a gyermek már saját magának is megtud tenni a saját fejlődése érdekében, és mik azok amikhez már kell a szülő segítsége. Milyen eszközt adhatunk a gyermek kezébe amellyel nemcsak a szülőknek könnyíti meg a hétköznapjaikat, de saját maga is élvezheti az önálló létet.
Másik oldalról pedig egy kezdetleges technológiai újítás segített amit én egy kicsit tovább fejlesztettem, tovább gondoltam.

2. Bizonyára megnézted a versenytársak ötleteit? Mit gondolsz róluk? Kiét tartod különösen érdekesnek, ötletesnek? Miért? Melyik a kedvenc magyar és külföldi pályamunkád?

Igen, talán fontos megemlíteni hogy az ötleteket érdemes „electroluxos” szemmel nézni, ahol a kérdés az hogy a tárgy, az ötlet mit mesél nekünk a jövőről, milyen kommunikáció tartalma van, milyen élményhez juttatja a felhasználót és mindezt hogyan teszi? Ezek alapján a szempontok alapján talán kiemelném a „Shake You Air” tervet, szerintem egy rendkívül képlékeny ötlet, ami ezen a pályázaton nem kis előnyt jelent, egy egyszerű természeti jelenséget emel ki amit mindenki ismer, és pont ettől frappáns, elvégre senki sem akar hervadó virágot látni nem-igaz?! :) A ” kutyatejből” inspirálódott „Flows” névre hallgató ötletet is teli találatnak tartom.
Magyar ötletek közül például a WaterLeaf-ben látok fantáziát, melynek használata során okosan indirekt módon tanul a gyermek, a Future Classrom pedig azért tetszik, mert a terv végre kimozdult a szokásos otthoni környezetből.

TOVÁBBI CIKKEK A 2015-ÖS EDL-LEL KAPCSOLATBAN:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/1. – elindult a regisztráció

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/3. – 7 magyar a legjobb 100-ban

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Erdős Nórával

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Jakab Anettel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Lakatos Botonddal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Telegdi Balázzsal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Wágner Ákossal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Tobias Tsamisissal

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban