Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

A következő hét bejegyzésem a design bűvöletében fog telni, ezen belül is az Electrolux Design Lab magyar versenyzőiről fog szólni egy-egy cikk egy-egy mini interjú formájában. A szavazás 2015. május 29-én éjfélig tart, így addig minden egyes nap kaptok egy-egy design löketet, reméljük jóra, azaz szavazatokra fordítjátok majd az innen származó inspiráló képeket és mondatokat.
Múltkor egy szubjektív sorrendet állítottam fel, ezért most maradnék a jól bevált ABC betűrendnél. Elsőnek jöjjön tehát Aba Róbert, aki ráadásul a legrövidebben foglalta össze a válaszát arra a 2 kérdésemre, amit mind a 7 versenyzőnek feltettem.
Szavazni a versenyzőkre a 7 versenyzőt bemutató cikkemben a versenyzők neveire kattintva lehet. A cikket ITT találjátok, hajrá!

ABA RÓBERT (NyME) – MyColibri – főzés kategória

Róbert terve egy nanotechnológiás, kecses kis kolibri, ami melegen tartja az ételt, benne tartja az ízeket, aromákat, és frissen is tartja a fogásokat. A koncepcióról bővebben Róbert nevére kattintva olvashattok.

Electrolux_Design_Lab_Aba_Robert

1. Mi inspirálta a tervedet? Mi volt az a gondolat, tapasztalat, bármi, amiből az ötlet született?

A természet és voltaképp a legelterjedtebb ételmelegítő eszközeink.
Már egy évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni az ételmelegítés témakörével. A főbb gondolat talán az volt, hogy nem mi megyünk az eszközhöz, hanem „Ő” jön hozzánk, de természetesen mi vezéreljük.

2. Bizonyára megnézted a versenytársak ötleteit? Mit gondolsz róluk? Kiét tartod különösen érdekesnek, ötletesnek? Miért? Melyik a kedvenc magyar és külföldi pályamunkád?
Sok izgalmas koncepció van. Ha jól láttam, van egy másik „kolibri” amely szintén érdekes ötlet. Bár nem volt sok időm átnézni őket, de rögtön megfogott a „KickAir” . A diplomamunkám is érinti energiafelhasználás problémakörét. A magyarok közül az „A L A” egy egyszerű és remek koncept.

TOVÁBBI CIKKEK A 2015-ÖS EDL-LEL KAPCSOLATBAN:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/1. – elindult a regisztráció

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/3. – 7 magyar a legjobb 100-ban

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Erdős Nórával

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Jakab Anettel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Lakatos Botonddal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Telegdi Balázzsal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Wágner Ákossal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Tobias Tsamisissal

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban