Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

Ezúton kérek elnézést mindazoktól, akiket esetleg zavart a szponzorált Electrolux Design Lab pályázatról szóló múltkori Facebook bejegyzésem, de ha megtudjátok, hogy minden eddiginél több pályázó nevezett idén, akkor talán megbocsájtjátok ezt nekem.

Hatalmas lelkesedésre talált ugyanis a hazai diákok körében az Electrolux Design Lab verseny 2015-ös témakiírása. Az 1500 pályázat 60 országból érkezett be, és Magyarországról kétszer annyian regisztráltak, mint tavaly, így idén az 1500 fős mezőnyben összesen 40 diákunk sikeréért izgulhatunk!

A 13. alkalommal meghirdetett nemzetközi formatervezési pályázat hagyományaihoz híven az Electrolux a jövő tervezésére hívta a fiatal tervezőket, akik ezúttal a gyerekeknek, családoknak szóló ötletekkel pályázhattak. A téma nagyon hálás: „Egészséges, Boldog Gyerekek”.

A nemzetközi formatervezői pályázatra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Miskolci Egyetem (ME), a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME), a Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF) és iskolám, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) 40 diákja jelentkezett. Az Electrolux május 6-án jelenti be, hogy a magyar és nemzetközi pályázók közül kik jutottak be a legjobb 100 közé, és így kik kapnak lehetőséget arra, hogy a nagyközönségnek is bemutatkozzanak.

A verseny végén a pályázat nyertese 10 000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A 2. helyezett 6000, a 3. helyezett 4000 euró jutalomban részesül. A versenyen a közönség is kiválaszthatja kedvencét: a közönségdíjas pályázót 2000 euróval jutalmazza az Electrolux.

És hogy miért szeretek az Electrolux-szal együttműködni?

Többek között azért, mert a gépeik nem csak jók, hanem szépek is.

Az idén 60. születésnapját ünneplő Red Dot Award versenyen a zsűri a termékeket innováció, funkcionalitás, minőség, kialakítás és tartósság szerint rangsorolta. A versenyre 56 országból 4 928 nevezés érkezett, melyek közül csupán 81 kapott Red Dot díjat – köztük 7 Electrolux, AEG és Zanussi készülék. Az Electrolux UltraFlex mellett a zsűri díjazta a Magyarországon is kapható AEG ProFresh kombi hűtőszekrényeket, az Electrolux QuickSource csapot, a PureO2 légkondicionálót, a Masterpiece reggeliző szettet, a Green&Clean professzionális mosogatógépet, és a Zanussi Lindo300 mosó-és szárítógépeket is. Ugye milyen csinosak? Részletek ITT.

Electrolux QuickSource csap

Electrolux-Quicksource-Tap

Electrolux PureO2 légkondicionáló

Electrolux-PureO2-air-conditioner 1500

Electrolux Masterpiece reggeliző szett

Electrolux-Masterpiece-Collection 1500

Zanussi Lindo300 mosó-és szárítógépek

Zanussi-LINDO300-washer-dryer 1500

UltraFlex

UltraFlex-Electrolux 1500

AEG ProFresh kombi hűtőszekrények

AEG-Combi-Pro-Fresh-Plus-Range 1500

Green&Clean professzionális mosogatógép

Electrolux-Greenclean-hood-type-dishwasher 1500

Red-Dot-Award-Product-Design-logotype

TOVÁBBI CIKKEK A 2015-ÖS EDL-LEL KAPCSOLATBAN:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/1. – elindult a regisztráció

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/2. – 40 magyar nevezés

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/3. – 7 magyar a legjobb 100-ban

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/4. – mini interjú Aba Róberttel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Erdős Nórával

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Jakab Anettel

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Lakatos Botonddal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Telegdi Balázzsal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Wágner Ákossal

ELECTROLUX DESIGN LAB 2015/5. – mini interjú Tobias Tsamisissal

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban