Blog

Dorko, Budapest 2015

Megnyílt a Dorko első üzlete Budapesten, a Mammut II-ben. A megnyitón ott volt többek között Kállay Saunder András, Fehér Balázs a The Carbonfools énekese és We all Bogi is. Fehér Balázs egyik videoklipjében az egyik kedvenc ügyfelem csodaszép lánya van egyébként, de persze nem csak emiatt szeretem Balázs számait.

A megnyitó fénypontja a DRK tavaszi-nyári cipőkollekciójának bemutatója volt. A kollekció központi darabja a Vénusz-cipő, melyet Botticelli Vénusz születése című festménye inspirált. A minta egyébként a pólókon és a kirakatban is visszaköszön. Az üzlet a sötét falak ellenére világos ás jól átlátható, a trófeák pedig nagyon jól mutatnak a kirakatban és az üzletben is.

A brand számára kiemelkedően fontos, hogy magyar művészeket foglalkoztassanak. Két állandó tervezőjük mellett folyamatosan kollaborálnak külsős alkotókkal, legyenek akár graffiti-művészek, tetoválóművészek, zenészek vagy festők. Jelenlegi kollekciójuk részeként a boltban is megtalálhatjátok a Fehér Balázs (The Carbonfools) által tervezett pólókat, valamint Bercsényi Balázs tetováló művész és Weiler Péter festő felsőit. Minden tervező darabján visszaköszön az alkotó egyéni stílusa, így válik a Dorko kellemesen eklektikussá és egyedivé. Az új üzletben a DRK mellett egyébként több nagy márka termékeit is megtaláljátok.

És hogy hogy kerültem én a képbe és a DRK a bologra?

Hát úgy, hogy a DRK nem csak foglalkoztat magyar művészeket, hanem a Manzárd Café-val, azaz Gerlai Tibivel és Gyarmati Lacival együttműködve népszerűsíti is őket a magyart blogon. A magyart blogra pedig a következő egy évben magam is választhatok 4-5 magyart dizájnert, művészt, tervezőt, lakberendezőt, akit bemutatok egy-egy interjúban, kis szerencsével pedig rólam is olvashattok majd a manzárd fiúk jóvoltából.

Az üzlet és kirakata dizájnos, a cuccok jók, menjetek, nézzetek körül benne!

dorko 0 dorko 0a dorko 0b dorko 0c dorko 1 dorko 2 dorko 3 dorko 4 dorko 5 dorko 6 dorko 7 dorko 8 dorko 9 dorko 10 dorko 11 dorko 12 dorko 13 dorko 13a dorko 13b dorko 14 dorko 15 dorko 16 dorko 17 dorko 18 dorko 19 dorko 20 dorko 21 dorko 22 dorko 23 dorko 24 dorko 25

A szöveg egy részének forrása

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban