Blog

Párizs: metrómegállók 2014

Mikor az Electrolux Design Lab döntőjén jártam Párizsban, egyértelmű volt, hogy metróval fogunk közlekedni a versenyre és a szabadidős városnézésre. Ennek nagyon örültem, mert szeretem a szép és különleges metrómegállókat, Párizsban pedig adta magát a dolog, hogy sok-sok metrócsempét fogok látni. A metrócsempékben nem  kellett csalódnom, illetve a mérnöki vasszerkezetek is nagyon szemrevalóak voltak, beleértve a szecessziós megállók szépen díszített lejáróit is. Nem ismerem Párizs teljes metróhálózatát, de amit az általunk bejárt pár útszakaszon láttam, az eléggé egy kaptafára készült. nem tudom, van-e Párizsnak modern vagy különlegesen szép megállója, de ha van is, én ezeket sajnos nem láttam. Láttunk viszont rengeteg reklámplakátot, amik sokkal dizájnosabbak, ütősebbek, menőbbek voltak, mint az itthoniak zöme.

parizs metro 1 parizs metro 2 parizs metro 3 parizs metro 4 parizs metro 5 parizs metro 6 parizs metro 7 parizs metro 8 parizs metro 9 parizs metro 10 parizs metro 11 parizs metro 12 parizs metro 13 parizs metro 14 parizs metro 15 parizs metro 16 parizs metro 17 parizs metro 18 parizs metro 19 parizs metro 20 parizs metro 21 parizs metro 22 parizs metro 23 parizs metro 24 parizs metro 25 parizs metro 26 parizs metro 27 parizs metro 28 parizs metro 29 parizs metro 30 parizs metro 31 parizs metro 32

Képek: Hujber-Nagy Aletta

TOVÁBBI CIKKEK PÁRIZSI ÉLMÉNYEINKRŐL:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/10. – tudósítás a párizsi döntőről
Párizs: street art 2014
Párizs: csatornafedők és más érdekességek 2014
Párizs: metrómegállók 2014

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban