Blog

Családra szabott lakóparki otthon – fotók

A következő képsorok egy olyan lakást mutatnak be, amit elejétől a végéig mi csináltunk, a tervek elkészítése után ugyanis az összes bútort és tárgyat kiválasztottuk, a kisebbeket le is szállítottuk, és igyekeztünk mindent megszervezni és leellenőrizni a munkák során.
A legtöbb bútor, szőnyeg, dekoráció, a gömbölyű álló- és falilámpák az IDdesign-ból vannak, a „fánk” lámpák a desidea-ból, a napsugaras tükör a Flairspring-ből, az olajkék fa téglafal és a konyha álgerendája az it’s wood-tól, Pécsről,  a képkeretek az IKEA-ból, a függönyök a Laurea-tól, az elszívó a Multikomplex-től, az olajkék falipolcok a Tchibo-tól, a pianino a Roland-tól, a csapok és szaniterek az Axo Saniter-től, a hidegburkolatok az apeker-ből (Ardiente), a tapéta a KIKA-ból, a lépcső a Lépcsőmester-től, a bútorok a REX-PLUS-tól, a fotóimmal díszített párnák pedig a hna desig studio-tól, vagyis tőlünk.
A bejegyzésben látható fotókat egyébként én készítettem.
Mivel a fényviszonyok nem voltak ideálisak, így három alkalommal is tiszteletemet tettem a lakásban, de végül nagy örömömre minden helyiségről sikerült elkészíteni a legjellemzőbb fotókat és az elkészült képek alkalmasak voltak arra is, hogy az amiotthonunk karácsonyi dupla számába bekerüljenek.
Az eredeti állapotot és a vázlatterveket ITT láthatjátok, az amiotthonunk magazinban megjelent anyagot pedig ITT.

Most pedig következzen a hosszú bevezető után az említett képsorom:

Ez a kép tárul elénk, ha belépünk a lakásba. Az eredeti tervekhez képest annyi a változás, hogy a fogast nem a bejárat közvetlen közelébe tett szekrény ajtajába fúrtuk, hanem a bejárattal szemközti magasfényű fehér hátlapra. Így mikor belépünk az ajtón, a gardrób egy dekoratív szeletét látjuk és a közlekedésben sem okoz fennakadást a fogas, hiszen nem vesz el a térből.
A lerakó asztal helyére egy keleties stílusú olajkék ülőke került, a kakaó színű tapétára pedig egy csodás tükör.

hna design pd foto 0

A nappaliban egy gyönyörű, vizslabarna Adriano bőrkanapé szolgálja a lakók és látogatóik kényelmét. A lakás minden helyisége egyébként nyersszínű, halvány szürkés-drappos színt kapott, mert ez a szín a halványsága ellenére is melegséget kölcsönöz a tereknek és remek háttere a berendezési tárgyaknak, dekorációknak.

hna design pd foto 1

A lépcsőt hosszasan terveztünk – mivel a cél egy sokkal modernebb látványlépcső beépítése lett volna -, de végül idő hiányában felkutattuk az eredeti lépcső készítőit, akik kérésünkre festékkel és fémpálcákkal is tudtak teljesen új külsőt adni a lépcsőnek.

hna design pd foto 2

A pianino különleges és szép pontja a lakásnak.

hna design pd foto 3

Mint ahogy a napsugaras tükör is, amit eddig egy lakásba sikerült mindössze beterveznünk. Azt a lakást ITT láthatjátok.

hna design pd foto 4 hna design pd foto 5 hna design pd foto 6

Milánóban és Velencében fotózott képeimmel díszített párnák, melyeket saját kezemmel varrtam.

hna design pd foto 7 hna design pd foto 8

A tv és olvasósarok lépcső alá helyezésével a közlekedési sáv a tér közepére tolódott át, így a lakók már nem sétálnak neki a belógó lépcsőfokoknak.
A tv kábeleit egyébként a szekrényekben vezettük el, így a térbe állított tv sem rontja le a vizuális élményt.

hna design pd foto 9hna design pd foto 11

Hangulatkép a nappaliból.

hna design pd foto 10

A régi étkező újrahasznosítás után, háttérben gesztenyefákkal és helyes kis falipolcokkal.

hna design pd foto 12

Az étkezőből nyíló pihenő terasz.

hna design pd foto 13

Az étkezőből nyíló vadonatúj konyha olajkék fallal, körmozaik cseppfallal, fehér üveggel díszített elszívóval, félmagas szekrényekkel, magasfényű fehér alsó- és csillogó bézs felső- és állószekrény frontokkal, lábazati fűtéssel.

hna design pd foto 14 hna design pd foto 15 hna design pd foto 16 hna design pd foto 17 hna design pd foto 18

Az étkezőt a konyhával összekötő falán kapott helyet a kócosan elhelyezett családi képek gyűjteménye. A kereteket hosszan válogattuk és rakosgattuk, mire mindenki megtalálta  helyét.

hna design pd foto 19

A konyhából nyíló reggeliző terasz.

hna design pd foto 20

Az előszoba folytatása a kényelmes és praktikus gardrób, vagy öltözőszoba. Az ablakból szintén gyönyörű gesztenyefák magasodnak, melyek a hatalmas üveg tolóajtóban is látszanak, így a tér nemcsak megkettőződik, hanem egyúttal a természet is beköltözik a lakásba.

hna design pd foto 22 hna design pd foto 23 hna design pd foto 24 hna design pd foto 25 hna design pd foto 26 hna design pd foto 27

A megszüntetett wc-t összenyitottuk a fürdővel, így egy tágas és kényelmes wellness fürdő keletkezett. Ennek bejárata látható a képen. Az ajtó közvetlenül az előszobából nyílik.

hna design pd foto 21

A fürdő a dupla mosdóval, a wc-vel, bidével, burkolt lefolyóval rendelkező zuhanyzóval, 2 személyes infraszaunával, dizájn radiátorral, hatalmas tükörrel és vízesés csapokkal.

hna design pd foto 28 hna design pd foto 29 hna design pd foto 30 hna design pd foto 31 hna design pd foto 32

A felújított lépcső és lépcsőház.

hna design pd foto 33 hna design pd foto 34 hna design pd foto 35

Az emeleti szülői háló bútorzatát nem bántottuk, inkább csak színekkel, dekorációval, új függönyökkel, textilekkel, szőnyegekkel a lakás többi részéhez hangoltuk.

hna design pd foto 36 hna design pd foto 37 hna design pd foto 38 hna design pd foto 39 hna design pd foto 40 hna design pd foto 41

Az emeleti gyerekfürdő is maradt a régi, de a rusztikus padlót lecseréltük a földszint új fürdőjének csempéjére, ami szerencsére tökéletesen passzolt a falicsempéhez.

hna design pd foto 42 hna design pd foto 43 hna design pd foto 44

A három emeleti gyerekszobából csak az egyikhez nyúltunk hozzá, de itt is csak a festéshez, dekorokhoz, a szőnyeg, lámpa, bútorok maradtak a régiek.
Búcsúzóul ide is kukkantsunk be pár kép erejéig.

hna design pd foto 45 hna design pd foto 46 hna design pd foto 47 hna design pd foto 48

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban