Blog

Mobil kültéri bútor

Bútorterv a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai karának belsőépítész környezettervező mesterszakára

Az egyetemen az egyes tervezési feladatok gyakran pályázatokra készülnek, így a hallgatók egy-egy sikeres pályázattal akár a karrierjüket is beindíthatják. A bejegyzésben bemutatásra kerülő kültéri mobil bútor is egy pályázati kiírás alapján készült, de a határidő lejárta után, kizárólag a tantárgy keretében.

A pályázati kiírás a következő volt:

„A szabadtéri fa bútornak, vagy térelemnek/térelem családnak (pad, asztal, utas váró, virágtartó, kerékpártároló, stb.) elsősorban a pihenést, kikapcsolódást kell szolgálnia. A pontos funkciót a tervezők határozhatják meg (pl. ülés, fekvés, étkezés, közösségi funkciók stb.). Méretére vonatkozóan nincsenek megkötések, elsősorban a célszerűség, az ésszerűség és gazdaságos kivitelezhetőség a legfőbb szempont. A tervezendő bútor anyaga fa (akác), amit statikai illetve kivitelezhetőségi szempontból kiegészíthető más anyagokkal is. A tervezési feladat célja, hogy olyan karakteres, kreatív, a megszokottól eltérő, kortárs formatervezési eszközökkel megfogalmazott, térbútor, térelem kerüljön megtervezésre, ami kiszolgáló, figyelemfelkeltő és a természetes környezetbe jól illeszthető. A tervezésnél, méretezésnél fontos szempont, hogy a térbútor/térelem elsősorban közösségi használatra szánt tárgy, mely az intenzív igénybevételnek is ellen kell, hogy álljon. A pályázat bírálásánál fontos szempont lesz a komplexitás, a bútorcsalád palettájának a színessége és összhangja.”

nyitokep targytervezes 2014targytervezes 2014 A targytervezes 2014 B targytervezes 2014 C targytervezes 2014 D targytervezes 2014 E

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban