Blog

Karácsonyi trend 2014/2015

Itt a november, egyre többen keresitek a karácsonyi inspirációkat a blogon. Hogy a szeretet ünnepe idén is feledhetetlen legyen otthonainkban, nézzük mit ír a Christmasworld Trend Book 2014/2015. Az előrejelzés Pantone kódokkal, szövetmintákkal és a kollázsokkal nyújt segítséget az aktuális trendek 4 hangulatának minél könnyebb befogadásához, ez a 4 hangulat pedig nem más, mint a CSENDES MÉLTÓSÁG, a GEOMETRIKUS GRAVITÁCIÓ, az ÁRNYÉKOLT SZERÉNYSÉG és a KÁPRÁZATOS SZÉPSÉG.

CSENDES MÉLTÓSÁG

Organikus formák, elegáns anyagok, finom pasztell árnyalatok.

1380033597219

Elegáns és kifinomult; ázsiai behatás, egyszerű formavilág és a harmónia utáni sóvárgás jellemzi ezt az irányzatot. Domináns színei a kajszibarack, orgona, menta és égkék, melyekhez a törtfehér, a sötétbarna és fekete színek szolgáltatják az alapot. Dekoratív gömbök, vázák és csecsebecsék társulnak az organikus és a hétköznapi formákhoz. Finom japán lakkmunkával, kerámiákkal, repedezett hatással, különleges fa intarziával, növényi motívumokkal tarkított ez az irányzat. Az igényes, ázsiai behatású összkép kimonómintákat, virágokat, tinta- és szénrajzokat és hagyományos japán motívumokat is tartalmaz, melyek elegáns papírokon, selymeken, szatén- és taftszalagokon jelennek meg, és a ragyogó felszínek együtt dolgoznak, hogy elérjék kifinomult hatásukat.

GEOMETRIAI GRAVITÁCIÓ

Kontrasztos, formális és logikus.

1380033612474

Határozott jellemzőkkel, formákkal rendelkező stílus. Mértani alakok, szigorú fekete-fehér kontrasztok kölcsönhatása jellemzi ezt az irányzatot. A bézsek és szürkék izgalmas árnyékhatásokat hoznak létre, az erőteljes, egyszerű színek pedig egyenletes felszíneken jelennek meg. Hangsúlyos színei a mélykék és az élénk sárga. A mértani alakzatokból: körökből, csíkokból, vonalakból, pontokból, téglalapokból, négyzetekből és rombuszokból összeálló tervek gazdag és változatos mintázatokat hoznak létre. Rácsmintái, cikkcakkos alakzatai, op-art hatásai vizuális mozgást, optikai illúziót visznek a terekbe, melyeket a természetes formák tovább erősítenek. A hangulatot kiegészíti a szálcsiszolt fém, a lakk, a műanyag, az üveg, a kerámia, a króm és az acél használata. A ragyogó és átlátszó anyagok felerősítik a vizuális élményt, a jó minőségű, keményített textilek pedig teljessé teszik az összhatást.

ÁRNYÉKOLT SZERÉNYSÉG

Kifejező anyagok és sötét színek, amelyek a külső és belső egyensúly megteremtésére törekszenek.

1380033693336

Visszatükrözi az élet természetességét, nyugodt, egyszerű és gyakorlatias. Az anyagok ködös felületei neutrális színekkel társulnak. A stílus összehangolja a földszíneket és okkersárgát egy sötét éjkékkel, a burgundi vörössel, a gesztenyebarnával, és az ibolya és rezeda zöld hűvös árnyalataival. Ezek a színek társulnak a természetes felületek mellé, a kő tapintható felszíne, a márvány, a csiszolatlan pala és a szőtt vagy bőr felületek mellé. Ezek különleges felületű textilekkel, mint például a filccel, a moherrel, a jutával, a kötött anyagokkal és flanellel kerülnek össze. A minták szándékos egyszerűsége szépen vegyül a finoman erezett fa, a szikla vagy a törött felszínek csillámlásával. Egyszerű növényi mintákkal, anyagokkal, felületekkel operál és kerámiákkal, féldrágakövekkel válik igazán izgalmassá és teljessé. A hangsúlyos eleganciát a króm, a bronz és a réz biztosítja.

KÁPRÁZATOS SZÉPSÉG

Virágos minták és szimbolikus motívumokkal rendelkező élénk színek kaleidoszkópja.

1380033751678

Képzelettel, vidámsággal és fiatalsággal teli dinamikus stílus. Ez a kihívó irányzat tele van meghökkentő elemekkel. Fényes, összetett színek jelennek meg az összeállításokban: napsárgát, lazacot, karmazsinvöröset, levendulakéket, hűvös türkizt tartalmaz a velük szemben álló szürke árnyalatokkal. Az egzotikus, erős színű virágok és klasszikus formák együttesei magukhoz vonzzák a figyelmet festett porcelán, hímzés és nyomatok formájában. A durva szövetek, az erős tapintású elemek, a csipke textúra, és a kézzel készített és faragott darabok alkotnak feszültséget a színes üveggel és plexivel, színjátszó bevonatokkal, strasszokkal. A fotorealisztikus nyomatok, csillámló visszatükröződések, mesenyomatok és lézervágatok modern hangvétele szolgáltatják ezen trend ironikus elemeit.

Forrás

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN

Karácsonyi trend 2013/2014

Karácsonyi trend 2012/2013

Karácsonyi trend 2011/2012

Karácsonyi trend Magyarországon 2011-ben

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban