Blog

Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra

A héten részt vettem pollackos társaimmal a Pécsi Orgonakészítő Manufaktúrába szervezett tanulmányi kiránduláson. A pom Magyarország legnagyobb orgonakészítő cége, több ezer négyzetméteren elhelyezkedő telephelyein hihetetlen mennyiségű gép és alapanyag található. Azért írtam többes számot, mert külön telepen végzik az asztalosmunkát és külön helyen található a fémmunka, hangolás és összeszerelés. A munkafolyamtoknak megfelelően a cégben olyan munkaköröket töltenek be az itt dolgozók, mint asztalos, fasíp-, fémsípkészítő, intonatőr és orgonaépítő. Érdekes és ritka szakma ez, nagyon különleges élmény volt élőben látni hányféle ember, gép, anyag és mennyi munka kell egy igen sok elemből álló orgonához, ami mint megtudtuk gyakorlatilag nem más, mint egy levegővel megszólaltatott sípok rendszeréből álló hangszer, tehát egy szélelosztó. A cég érdekes történetéről és eddigi munkáiról a honlapjukon olvashattok, illetve, ha részletesen is kíváncsiak vagytok rá, hogyan is készül egy új vagy újul egy régi orgona, akkor 20.000.-+ÁFA ellenében, maximum 30 fős csoportokban látogassatok le Pécsre, a manufaktúrába és tárlatvezetéssel egybekötött gyárlátogatásnak lehettek boldog részesei.

ASZTALOS ÜZEM

pomorgona 1 pomorgona 2 pomorgona 3 pomorgona 4 pomorgona 5 pomorgona 6 pomorgona 7 pomorgona 8 pomorgona 9 pomorgona 10 pomorgona 11 pomorgona 12 pomorgona 13 pomorgona 14 pomorgona 15 pomorgona 16 pomorgona 17 pomorgona 18 pomorgona 19 pomorgona 20 pomorgona 21 pomorgona 22 pomorgona 23 pomorgona 24 pomorgona 25 pomorgona 26

FÉMMEGMUNKÁLÓ, INTONATŐR ÜZEM

pomorgona 27 pomorgona 28 pomorgona 29 pomorgona 30 pomorgona 32 pomorgona 33 pomorgona 34 pomorgona 35

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban