Blog

INEZ FOOD BAR

Az IÑEZ food bar a városban élő és dolgozó, tudatosan étkező emberek számára nyílt meg a Toldi Mozi mellett, de természetesen a turistákat is örömmel látják itt vendégül. Családi vállalkozásként működik a bár, nevét pedig egy dal alapján kapta, ami sokat szólt a lejátszóból a bolt kialakítása során. Az üzlet és a konyha igen apró, de azért két főnek jut hely az ablakban ücsörögni, és a bár előtt is van egy kis asztalka a melegebb napokon erre tévedőknek.

Ha kíváncsi vagy hogy lett az előtte állapotból az utána, olvasd végig a bejegyzést és nézd meg a végeredményt!

inez food bar

EREDETI ÁLLAPOT

2013. december 2-án jártam először a helyszínen.
A képeken egy sötét, füstös kis pub nyomait láthatjátok. A beltérnek egyetlen eleme sem maradt meg, teljes dizájnváltásra volt szükség, ha a helyet hívogatóvá akartuk tenni. A baj ezzel csak az volt, hogy mikor engem megkerestek, már javában zajlottak az átalakítások és nagyon kevés idő és pénz állt rendelkezésre, hogy az új helyet vonzóvá tegyük. Mikor én becsatlakoztam, az alaprajzi elrendezés már adottság volt, nekem tehát a színek, anyagok, hangulatelemek kitalálása maradt. A portál teljesen átláthatatlan, ízléstelen és kaotikus volt, ráadásul a napernyőhöz semmilyen eleme nem passzolt, ami az új dizájnnak alapja volt. A napernyő szépen passzolt az épület kő borításához, fekete mintázata nyomán pedig tanácsomra feketére festették a szép új, kevéssé osztott, átlátható üzlet portált, a hullámvonal pedig a logó része lett. Nagyon megörültem, mikor elmentem befotózni és megláttam a logón a hullámvonalat!

inez food bar eredeti 1 inez food bar eredeti 2 inez food bar eredeti 3 inez food bar eredeti 4 inez food bar eredeti 5 inez food bar eredeti 6 inez food bar eredeti 7

VÁGYOTT ENTERIŐR

A képek alapján egy skandináv hangulatú, egyszerű, de ízléses, ipari elemekkel tűzdelt terv körvonalazódott a fejünkben. A padlóra betont szeretett volna a házaspár, de az idő rövidsége miatt beton hatású csempe lett belőle. A pultra sem tudott beton kerülni pont emiatt, ezért döntöttük a fekete, karakteres pult mellett. Később még mindig le lehet majd cserélni, ha úgy alakul. A krétafal a krétafeliratokkal egyértelműen kívánatos elem volt és a belógatott lámpák, látszó vezetékek, na meg a koptatott fa bútor is. Az egészet egy nagyon hangyányi sárgával terveztük megbolondítani.

30f2a4f2a90161c8fba39eebd7efb253

a0ba783972c4534eebc8c97c6f5f9dfe

0c469416e69263820e723c000d357cad

99ae6fedb6e0984c732292d37adbdfa1

KÉSZÜLÉS

2013. december 17.

A bútor színét az előző kép alapján kértük, de sehogy sem akart összejönni. Telefonon kapott fotó alapján kielemeztük a színmintákat, mert Éva, a tulajdonos hölgy úgy érezte, hogy nem igazán passzol a padlóhoz. Ebben igazat kellett adjak, így a festéket a már lefestett fa felületekről visszacsiszolták, így legalább létrejött az áhított koptatott fa felület.

inez food bar 2013 12 17

2013. december 20.

Sajnos egy alkalommal, mikor épp a környéken jártam, István, a tulajdonos már nem volt, így csak egy ilyen fotót tudtam készíteni. Itt még nincsenek visszakoptatva a fafelületek, de a falak már szép fehérek, és a padló is lent van. A pult még nem fekete, de a lámpák már a helyükön vannak. A fogadó teret a konyhától elválasztó falba üveget nem sikerült betenni az idő rövidsége és a szűkre szabott keret miatt, de a plexi már a helyén figyel.

inez food bar 2013 10 20

2014. január 6.

A megnyitás előtt nem sokkal még mindig nagyon sok volt a teendő. A megnyitó is egyre csak tolódott, de haladtak természetesen a munkálatok, de csak olyan mértékben, ahogy a család győzte, hiszen a két kisgyerek mellett számos dolgot ők csináltak saját kezükkel. Itt a bútorok már koptatottak, a pultok feketék, a bárszékeken még az eredeti műbőr van, ezekre később Éva talált két jópofa díszpárna huzatot. Az egyik sárga, ez lett az apró sárga villanás a térben.
A portál belső része bár sokkal szebb volt így fehéren, de túl homogén lett az a fal, így megbeszéltük, hogy mindenképp fessenek egy fekete keretet a portál köré. Az eredeti arany kilincs megmaradt, az nagyon tetszett a tulajdonosoknak, azokra rímelnek az IKEA lámpák apró arany alkatrészei. Az eredeti ventilátor ugyan már rémesen nézett ki, de abban is megállapodtunk, hogy egy új nem fog ártani a látványnak (és igazunk is lett).

inez food bar 2014 01 06 1 inez food bar 2014 01 06 2 inez food bar 2014 01 06 3 inez food bar 2014 01 06 4 inez food bar 2014 01 06 5 inez food bar 2014 01 06 6

2014. január 13.

Ezen a napon lányommal, Lettivel voltam kint a helyszínen. A kalligráfiákat és a fekete alapra készített festményt Kulifay Dániel készítette éppen. Ezt nem hagyhattam ki!  Ha megfigyelitek, az ajtóra készített feliratot tükrözve kellett felírni, felrajzolni. Nem kis ügyesség kell hozzá!
Próbáltunk még egy kis aranyat csempészni a térbe azáltal, hogy letapétázták a kávégépet, de sajnos nem hőlégfúvóval készült, így azóta újra eredeti bordó színében pompázik a készülék. Helyette kerültek arannyal tűzdelt indák a krétafalakra, ami egy nagyon kellemes adalék az összképben, sokat lágyít rajta.
Az utcán elkészült a kinti krétafal és már azon is ott díszelegnek a feliratok, és a portál is szép fekete, bent pedig már ott van a helyes fekete kontúrozás a portál körül.

inez food bar 2014 01 13 1 inez food bar 2014 01 13 2 inez food bar 2014 01 13 3 inez food bar 2014 01 13 4 inez food bar 2014 01 13 6 inez food bar 2014 01 13 7 inez food bar 2014 01 13 8

2014. február 13.

Itt már megnyitott az Inez, így a kocsiból lőttem egy fotót, de befotózni csak jóval később sikerült, hiszen szerencsére nyitása óta elég nagy a forgalom, mindig nagy a sürgés-forgás benne.

inez food bar 2014 02 13

BEFOTÓZÁS

2014. június 19-én tudtam végül elmenni befotózni az Inezt. Mivel az üzlet nem kívánt konkurálni a Toldi mozi büféjével, így reggel 7-től délután fél 5-ig volt nyitva eredetileg, ezért van ilyen kevés lámpa az üzletben. Azóta a nyitva tartás meghosszabbodott és a lámpák száma is megnőtt. Senki se lepődjön majd meg, aki belép az üzletbe és a most látott fénytesteken kívül még számos csupaszon lógó körtét lát a térben, no és akkor se lepődjetek majd meg, ha más dolgok is változnak, hiszen folyamatosan épül, szépül az Inez food bar.

Menjetek el megnézni, megéri! Minőségi az étel, az ital és a kiszolgálás is, és ha elmentetek, meséljétek el milyen volt!

http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/street.food/inez.food.bar

IÑEZ food bar – gyorsan, egészségesen

A város legjobb frissítői: limonádék, turmixok, smoothie-k

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban