Blog

Csini porszívónk rövid története

Ha figyelemmel kíséritek a Facebook oldalamat, akkor már tudjátok, hogy lányunkat beneveztem a most 10 éves Electrolux Ergorapido porszívó pályázatára. A pályázathoz a következő szöveg készült:

Miért szeretem az Ergorapidot?
Nem titok, hogy szeretem a színharmóniát a végsőkig fokozni. A porszívónk türkiz színe olyan tökéletesen illik a konyhabútorunkhoz, mintha csak oda tervezték volna. Ezzel pedig első pillantásra levett a lábamról!
Gyönyörű színe mellett a külseje is formás, ezért nyugodt szívvel tartom a nappalival, étkezővel egy légtérben lévő konyhánkban. Naponta többször használjuk, hiszen két gyermekem van, akik hajlamosak a rakoncátlankodásra. Sőt, sokszor a gyerekek azok, akik a közös étkezések után takarítanak vele – a könnyű készülék az ő kis kezeikben is jól áll.”

letti electrolux

A porszívó legfontosabb ismertetőjegyei: izgalmas formatervezés, praktikus irányfény, széles színválaszték, és ha a tízmillió készüléket egymás mögé fektetnénk, a Csendes-óceánt átszelve egy vonalban összekötnék New Yorkot Tokióval.

Addig is, míg kiderül, hogy beválogatják-e képünket a legjobbak közé, nézzétek meg, milyen csini kis készülék ez! Nekem egy tavalyi modellem van. Közelről így néz ki, félelmetes, mennyire illik a konyhabútorunkhoz! Szemfüleseknek az egyik kép már ismerős lehet az amiotthonunk magazinból, mert betettem a Fókusz rovatomba (2014/6.).

hna design porszivo 1 hna design porszivo 2 hna design porszivo 3 hna design porszivo 4 hna design porszivo 5 hna design porszivo 6 hna design porszivo 7

Képzeljétek, az Electrolux Ergorapido 2in1 kézi porszívóból a jászberényi Electrolux porszívógyárban 2014. augusztus 28-án gördült le a futószalagról a tízmilliomodik készülék. A porszívót Argentínától Jemenig, több, mint 70 országban árulják és nem véletlenül adtak el belőle ennyit, mert szerintem nem csak jó, hanem szép is.

Az eseményről a hivatalos sajtótájékoztató így ír (saját tapasztalatunkból állíthatom minden szava igaz):

„Büszkék vagyunk arra, hogy erre a jeles eseményre Magyarországon, a jászberényi Electrolux porszívógyárban kerülhetett sor. A porszívógyár megalakulása óta sok sikert ért el, de a mai nap talán az egyik legjelentősebb a gyár jövője szempontjából is, hiszen azzal, hogy az újgenerációs Ergorapido gyártását már Jászberényben kezdhettük meg, bebizonyítottuk, hogy nemcsak minőségben, szállítási rugalmasságban, eredményes fejlesztésben versenyképes a jászberényi porszívógyártás, hanem a költséghatékonyság területén is.” – emelte ki az eseményen Vass Attila, az Electrolux Háztartási Kiskészülékek Szektorának alelnöke.

A jászberényi ünnepségen jelen volt Curt Nyberg, az Electrolux Háztartási Kiskészülékek Szektor termékfejlesztésért és innovációért felelős vezetője is, aki a kezdetektől részt vett az Ergorapido fejlesztésében. „Mindig tudtuk, hogy a vásárlók a napi takarításhoz nem szeretik a szekrényből előpakolni, majd összeszerelni porszívójukat, ha takarítaniuk kell. Ezért olyan készüléket akartunk tervezni, ami praktikusan mindig kéznél van és van olyan szép, hogy nem kell szekrénybe rejteni” – mesélte Curt Nyberg az első Ergorapido modell tervezéséről. Ez a szándék olyan jól sikerült, hogy az Ergorapido tíz év alatt a kézi porszívók körében trendteremtő és piacvezető lett. „Az elmúlt tíz évben büszkén tapasztaltam ismerőseim körében is, hogy az Ergorapido tulajdonosok lelkesen mutogatják készüléküket másoknak, ami – valljuk be – porszívók esetében nem igazán jellemző. Ezt a lelkesedést ráadásul a fiatalok esetében is felfedezem, így bízom benne, hogy az Ergorapidot nem csak az Y, de a Z generáció tagjai is használni fogják” – tette hozzá Curt Nyberg.

 Electrolux_Jaszbereny_01 930 Electrolux_Jaszbereny_02 930 Electrolux_Jaszbereny_03 930 Electrolux_Jaszbereny_04 930 Electrolux_Jaszbereny_05 930

Jászberényben a tízmilliós számot különleges produkcióval is köszöntötte az Electrolux. A homokanimációt készítő Quartzbox csapata az Ergorapidoról készített látványos és gyönyörű produkciót.

http://youtu.be/f76cfLa-PHM

További érdekességek:

1.    Egy Electrolux Ergorapido 207 darab alkatrészből áll.
2.    A jászberényi Electrolux porszívógyárban 25 perc alatt készül el egy új Ergorapido.
3.    Az első Electrolux Ergorapido Svédországban került forgalomba.
4.    A legújabb Electrolux Ergorapido modelleket elsőként Japánban mutatták be.
5.    Az Ergorapido számos színváltozata közül az antik ezüst a legnépszerűbb.
6.    Az Ergorapido speciális kiadásokban is készült: az Electrolux az OPI márkával együttműködve három OPI körömlakk színében is gyártotta a porszívót.
7.  Az Electrolux Ergorapido egyre zöldebb: az újgenerációs Ergorapido modellek gyártása során a vállalat folyamatosan csökkenti a festett műanyag alkatrészek számát, miközben növeli a környezetkímélőbb lítium-ion akkumulátoros készülékek arányát.
8.    Nem a homokanimáció az első művészeti alkotás, amiben az Ergorapido szerepet kapott: a svéd művész és designer, Tobias Allanson 2011-ben papír animációs előadásában szerepeltette a porszívót.
9.    Az Electrolux Ergorapido divatbemutatón is részt vett: 2008-ban a Sao Paolo-i Divathéten a nemzetközileg elismert divattervező, Gloria Coelho mutatott be egy Ergorapido ihletésű kollekciót.
10.    Az Electrolux Ergorapido 10 év alatt több mint tíz design díjat gyűjtött be: háromszor kapta meg a legrangosabb formatervezési elismeréseknek számító Red Dot, Plus X és iF Design Díjakat is.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban