Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/8. – szavazz Kovács Apor tervére!

Magyar versenyző a legjobbak között: szavazzunk az Electrolux Design Lab verseny közönségdíjasára!

Magyar versenyzőre is szavazhatunk az augusztus 12-én elindult közönségszavazáson az Electrolux Design Lab formatervezői versenyen. A szavazók az elődöntőbe jutott 35 pályázó közül választhatják ki kedvencüket, akit a zsűri a novemberi döntőn a közönségdíj nyerteseként hirdet majd ki.

A 2014-es nemzetközi Electrolux Design Lab versenyen az elődöntős pályaművek közül választhatja ki a közönség azt az ötletet, amelyik idén elnyeri a közönségdíjat és vele az 1000 euró összegű jutalmat. A szavazók augusztus 12-e és október 15-e között adhatják le voksukat (akár minden nap!) a nekik legjobban tetsző pályaműre a formatervezést tanuló egyetemistáknak hirdetett pályázat weboldalán, az electroluxdesignlab.com oldalon.

Az elődöntős pályázók között versenyez Kovács Apor is, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, aki egy otthoni PET palack újrahasznosító készülék tervével nevezett. A textilápolás kategóriában induló magyar versenyzőt a tervezés során a hulladékkezelés problémája foglalkoztatta: az a tapasztalat, hogy az évi sokmilliónyi elhasznált PET palacknak csak egy töredéke hasznosul újra, a többi jobb esetben a szemétbe kerül, rosszabb esetben viszont az utcán eldobálva, folyóinkat, erdőinket szennyezve végzi. A PETE ezzel szemben megoldást ad a műanyag palackok újrahasznosítására, sőt, mindenki számára elérhetővé teszi a divatos öltözködést: üres műanyagpalackokból gyártana otthon, a használó által megadott színben, méretben és fazonban ruhadarabokat.

ElectroluxDesignLab_KocsaApor_PETE 1000

A magyar versenyző szerint a PETE a gyakorlatban egy különleges szemeteskukaként funkcionálna, és mint ilyen, használata sem igényelne nagyobb nehézséget annál. A készülék használói a családi ebéd vagy a vendégség után keletkezett üres palackokat a szemetes helyett az újrahasznosító készülékbe dobnák, és így a legegyszerűbb módon tennék környezetüket egészségesebbé és tisztábbá.

A magyar pályázó sikerét mi is segíthetjük!
Szavazzunk Kovács Apor pályaművére az alábbi linken: http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/pete/

Az Electrolux zsűrije a közönségszavazás lezárását követően, október 15-én jelenti be, hogy melyik hat pályázó jutott a döntőbe, és mutathatja be személyesen is ötleteit a zsűrinek. A szakértői zsűri a november 12-ei párizsi döntőn hirdeti ki a nyerteseket, köztük a legtöbb szavazatot gyűjtő közönségdíjast. A nyertes pályázó 5000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000 euró jutalomban részesül.

A 2014-as Electrolux Design Lab közönségdíjra esélyes pályázatait megtekintheted a verseny weboldalán: electroluxdesignlab.com/2014/

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban