Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/7. – Kovács Apor a legjobb 35-ben

A sok elfoglaltság kellős közepette elmulasztottam bejelenteni nektek a nagyszerű örömhírt, mégpedig azt, hogy az ELECTROLUX DESIGN LAB legjobb pályaművei közé Kovács Apor ötlete is bekerült. A vele készített interjúmat ITT olvashatjátok, az idei verseny témáiról és nyereményeiről pedig ITT tájékozódhattok!

67

Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel nevezett. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat: a felhasználó kiválaszthatná, milyen fazonú, színű és méretű ruhát szeretne, az eszköz pedig megadná, hány darab üres palackra van szüksége a nyomtatáshoz. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója ötletével a megfelelő hulladékhasznosítás igényét kívánta hangsúlyozni. Megoldást ad a műanyag palackok újrahasznosítására, miközben mindenki számára elérhetővé teszi a divatos öltözködést.

129 58 46 39 29

A nemzetközi formatervezői pályázaton most elődöntőbe került versenyzők az Electrolux szakértőitől szakmai visszajelzést kapnak, amelyek alapján tovább javíthatják, fejleszthetik ötleteiket. A vizuálisan és koncepcionálisan továbbgondolt pályaművek augusztus 12-én mutatkoznak majd be az electroluxdesignlab.com weboldalon. A frissített pályamunkák bemutatása után pedig újra elindul a közönségszavazás! A nagyközönség augusztus 12-étől október 15-ig voksolhat kedvencére, a legtöbb szavazatot elnyerő versenyzőt pedig a novemberi, Párizsban rendezett döntőn hirdetik ki a közönségdíj nyerteseként.

Az Electrolux zsűrije a közönségszavazás lezárását követően jelenti be azt a 6 döntőbe kerülő pályázót, akik közül a november 12-ei párizsi döntőn hirdetik ki a győzteseket. A nyertes pályázó 5000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 euró jutalomban részesül.

Az idei Design Lab versenyen egy másik magyar pályázó is eredményesen szerepelt. Koczka Kristóf pályamunkája, egy intelligens bioszféra terve a legjobb 70+ koncepció között szerepelt. Kristóf SPIC= nevet kapott koncepciója adatokat gyűjtene rólunk és környezetünkről, miközben megtermelné azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

A 2014-as Electrolux Design Lab 35 elődöntős pályázatát megtekinthetitek a verseny weboldalán:
electroluxdesignlab.com/2014/

AZ ELECTROLUX DESIGN LAB ELŐDÖNTŐSEI:

Levegőtisztítás kategória:

1.    LIO – Bulgária
2.    UrbanCone – Lengyelország
3.    HERO – Peru
4.    Air & Life – Venezuela
5.    BISE – India / Franciaország
6.    Lotus – Törökország
7.    Sanitary Sleep Station – USA
8.    Lotus Flow – Ausztrália
9.    AMO – Románia
10.     ORBIS – Brazília
11.     Air Globe – Tajvan
12.     Petollar – Thaiföld
13.     EPHEMERIS – Franciaország

Kulináris élvezetek kategória:

14.     Little Helper – Portugália
15.     Izotz – Spanyolország
16.     Surphase – Új-Zéland / Hollandia
17.     GARDEN POD – Románia
18.     Set To Mimic – Románia
19.     Yura – Ukrajna
20.     Feasy – Brazília
21.     U-Bubble – Kína
22.     Cooreater – Kína
23.     Nanopack – Németország / Ausztrália
24.     Grow Your Own Proteins – Egyesült Királyság / Franciaország
25.     FUTURE HUNTER-GATHERER – Egyesült Királyság / Kína

Textilápolás kategória:

26.     Zero Waste – Észtország
27.     Fabric Pen – Litvánia
28.     Pecera –  Dél-Korea
29.     Vibrate Jelly Laundry – Dél-Korea
30.     Luna – Kolumbia
31.     PETE – Magyarország
32.     Instant Cleaning Glove – Románia
33.     Pure Towel – Mexikó
34.     Dynamo – Mexikó
35.     Fabric Assistances – Egyesült Királyság / Törökország

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban