Blog

Lányka szoba ikreknek

Szülinapom alkalmából egy szépséges, de visszafogott, pasztell árnyalatokban pompázó süteményre vagy tortára emlékeztető lányka szobát szeretnék megmutatni nektek, amit pár hete terveztem. A szoba az iskolakezdésre fog elkészülni és már minden hozzávalót megvettünk vagy megrendeltünk a bútorokon kívül, amelyekre most várjuk az árajánlatot két cégtől. Reméljük minden a legnagyobb rendeben alakul majd, hogy megmutathassam a fázisfotókat és a végeredményt is. Most pedig következzenek az inspirációs képek, a tervek és a látványtervek!

A megbízatás egy komplett szobacserével is jár, ugyanis a szülői háló helyére kerül a leendő gyerekszoba. Ezzel kapcsolatban van is egy helyes történetem.

Miután elkészültem a látványtervekkel a két lányka szülinapjára, addigra a család már nagyon beleélte magát a tervekbe, hangulatba. Kaptak is a szülinapjukra a szobához passzoló ceruzatartókat, irodaszereket. Az anyuka nagy lendülettel be is ment velük a szobába, hogy bepróbálja őket és ott szembesült vele, hogy ott bizony jelenleg még mindig a szülői háló van.

Azért ez nem semmi elismerés az élethű minőségű rendereinknek, nem gondoljátok? 🙂

lanyka szoba ikreknek erden 1 lanyka szoba ikreknek erden 2

INSPIRÁCIÓ

Kedvenc tapétás cégem az Eijffinger, amit szerencsére egyre több helyen forgalmaznak itthon. Nem olcsó, de mérhetetlenül szép tapétáik vannak elég sok stílusban, így természetesen ez a család is talált köztük kedvükre valót. Ez a szerelemtapéta pedig a Bindi kollekció rózsaszín-drapp csíkos és virágos változata volt. Általában nem lehet ezeket a tapétákat jó minőségben neten megtalálni, ezért fél napokat mindig rászánok a tapéták újratervezésére, mert rengeteget számít egy renderen egy szuper textúra, és rengeteget ront rajta egy vízjelezett, sorolásnál bekockásodó verzió a falon, ha értitek mire gondolok.

lanyka szoba ikreknek erden 3

lanyka szoba ikreknek erden 4

Miután élőben is megnéztük a tapétát és élőben is beleszerettünk, rászántam azt a pár órát és reprodukáltam ezt a két csodát a valódi színében (Eijffinger 397891 a csíkos és Eijffinger 397822 a virágos).

lanyka szoba ikreknek erden 6lanyka szoba ikreknek erden 7

Mikor megnéztük, hogy milyen is a valódi színe a tapétának természetesen megkerestük a hozzá leginkább illő szőnyeget, textileket és minden mást is. És ha már ott voltunk a mintakönyvnél, akkor falszínt is választottunk hozzá. A falszín a Trilak S1015-R20B lesz.

lanyka szoba ikreknek erden 5

lanyka szoba ikreknek erden 8

A szobára több verzió is készült, és végül a díszléc mellett döntöttünk, ami majd drappra lesz lefestve a tapéta után szabadon.

lanyka szoba ikreknek erden 9

A szőnyeg a Diego-ból érkezik majd a szobába. A Diego Exclusive Supreme Imagination 45-ös, hamvas fényű modelljét választottuk annak ellenére, hogy a szőnyegnek van száliránya és nem mindegy, hogy simogatom, porszívózom, de annyira illett az elképzelésbe, hogy ő lett a kiválasztott.

lanyka szoba ikreknek erden 10

A tapéta, a díszléc és a textil is a budaörsi Dekormaxból kerül a szobába. A képek a drapp és rózsaszín bársony látható, amiből egy-egy kerek és négyzet alakú párna készül a csajoknak. Van egy virágos textilünk is, amiből szép hosszúkás (35×70 cm-es párna lesz) és mind a 3-3 párna éle az ágytakaró anyagával lesz elszegve.

lanyka szoba ikreknek erden 11

Az ágytakaró anyaga két oldalas, így az ágytakaró megfordításával a szoba hangulatát kicsit mindig meg lehet majd változtatni.

lanyka szoba ikreknek erden 12 lanyka szoba ikreknek erden 13

Amikor már minden fő összetevőt kiválasztottunk, úgy éreztem, hogy valami még mindig hiányzik, ezért kerámia bútorfogantyúkat választottam a szobába. Négy különböző fogantyú lesz, hogy izgalmasak legyenek a fiókos elemek a szobában. Egy későbbi dizájnváltásnál pedig semeddig sem tart ezeket lecserélni, de most nagyot fognak dobni a szobán.

lanyka szoba ikreknek erden 14 lanyka szoba ikreknek erden 15

Annál is inkább, mert a két éjjeliszekrény rózsás húzókáján még egy-egy bojt is fityegni fog bézs színben.

lanyka szoba ikreknek erden 16 lanyka szoba ikreknek erden 17

ALAPRAJZI ELRENDEZÉS

Miután a hozzávalókat kiválogattuk, elkezdtük a szoba alaprajzi elrendezését kitalálni. Az összes funkció csak úgy fog elférni, ha a 2 radiátor a jelenlegi helyéről, a két oldalfalról egy falra, az ablakok alá kerül. Ez alapján 3 variációt terveztem a lányoknak. Az asztaloknak mindenképpen egymás mellett és nem egymással szemben kell lennie a hatékonyabb tanulás érdekében, így az első variációt elvetettük. A harmadik verzión pedig több a tároló, ezért a család ezt választotta ki továbbtervezésre.

lanyka szoba ikreknek erden 18 lanyka szoba ikreknek erden 19 lanyka szoba ikreknek erden 20

SZÍNTERVEZÉS

Miután az alaprajzban már megállapodtunk, elkezdtem különböző variációkat készíteni a 3D modellben. Volt közöttük teljesen betapétázott, költségesebb verzió és volt olcsóbb is. Végül az olcsósított verzió került kiválasztásra, ahol a csíkos tapéta megy körben parapetig, majd ezt díszléc zárja, felette pedig rózsaszín a fal és inkább 1 tekercs 16.015.-forintos tapétával a fiókelőlapokat és nyitott polc és vitrin hátfalat fogjuk díszíteni. Sok mindenre elég szerencsére 10 méter 53 cm széles tapéta.

1. Két függőleges fal virágos, két függőleges fal csíkos, ferde szakaszok drappok.

lanyka szoba ikreknek erden 37

2. Egy függőleges fal virágos, két függőleges fal csíkos, többi drapp.

lanyka szoba ikreknek erden 38

3. Minden függőleges fal virágos, ferde falak drappok.

lanyka szoba ikreknek erden 39

4. Minden függőleges fal csíkos, ferde falak drappok.

lanyka szoba ikreknek erden 40

5. Parapetig minden fal csíkos, felette a többi függőleges fal virágos, ferde falak drappok.

lanyka szoba ikreknek erden 41

6. 5. Parapetig minden fal csíkos, felette a többi fal virágos.

lanyka szoba ikreknek erden 42

Az utolsó verzió lett a kedvenc, de a tapéta ára miatt a virágos tapétát rózsaszín fal váltja ki ki drapp szegőléccel és törtfehér mennyezettel.

ALAPRAJZ

lanyka szoba ikreknek erden 21

FALNÉZETEK

lanyka szoba ikreknek erden 22 lanyka szoba ikreknek erden 23 lanyka szoba ikreknek erden 24 lanyka szoba ikreknek erden 25

LÁTVÁNYTERVEK

A végeredmény egy visszafogottan elegáns, nagyon lányos, de időtálló dizájn lett. Drapp, halvány rózsaszín és fehér színek vonulnak végig a szobán. A lámpák az IKEA-ból vannak, az árnyékolók meglévő Velux árnyékolók vagy drapp organza függönyök. A fiókelőlapok üvege mögé tapétát rejtünk, akárcsak a nyitott polc és a vitrin hátfalára. A vitrinbe a táncoslányok érmei és serlegei kerülnek majd. Az ágyak, bútorok mind felnőtt méretűek, így akár a gyerekek elköltözéséig használhatóak, de akár még utána is, ha vigyáznak rájuk.

lanyka szoba ikreknek erden 26 lanyka szoba ikreknek erden 27 lanyka szoba ikreknek erden 28 lanyka szoba ikreknek erden 29 lanyka szoba ikreknek erden 30 lanyka szoba ikreknek erden 31 lanyka szoba ikreknek erden 32 lanyka szoba ikreknek erden 33 lanyka szoba ikreknek erden 34 lanyka szoba ikreknek erden 35 lanyka szoba ikreknek erden 36

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban