Blog

Gourmet fesztivál 2014

Tegnap a családdal a Gourmet Fesztiválra mentünk és kimondhatatlanul fergeteges ízélményben volt részünk. Rengeteg mindent kóstoltunk, még haza is hoztunk pár fogást, amit már képtelenek voltunk befogadni és megállapodtunk, hogy jövőre nem csak 2-3 órára megyünk ki, hanem reggeltől estig szépen beosztva az erőnket megkóstoljuk, amit csak lehet. Ellentétben sok más rendezvénnyyel szemben ide ugyanis meghívásos alapon lehet bebocsátást nyerni a kiállítóknak, így ami itt fogadja a látogatókat, az garantáltan első osztályú minőség. Aki idén nem volt, jövőre feltétlenül menjen el!

A képsort a ROSENSTEIN FARM fantasztikus cserépedényes rakottkrumplijával nyitnám, annyira tetszett mind az étel, mind a tálalás. Idén egyébként ez az étel alkotta a központi témáját a rendezvénynek és nagyon érdekes volt látni, hogyan is gondolják és készítik el a különböző cégek ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Volt itt osztrigás, szarvasgombás és még sok más is.

gourmet fesztival 0 gourmet fesztival 1

A rendezvényre egyébként az Electrolux meghívójával érkeztünk, így természetesen elsőként őket kukkantottuk meg. Biztos voltam benne, hogy nem fabódéban, hanem elegáns fehér sátorban fogom találni őket. Mielőtt azonban megmutatnám a sátrukat és isteni Gourmet burgerüket, előbb a szabadtéri kiállításukat nézzétek meg a fotómon (vagy akár élőben is). A napokban erről is készítek majd egy bejegyzést, mert a megnyitón is ott voltam és idén ismét 2 magyar fiatal jutott a legjobbak közé az Electrolux Design Lab versenyén!

gourmet fesztival 2

Íme az Electrolux sátra és a Gourmet burgerük készítésének fázisfotói. Míg sorban álltam, addig kitöltöttem egy nyereményszelvényt. A nyeremény egy páros élményfőzés az Electrolux élménykonyhájába. Voltam már ott egyszer, mint meghívott blogger az olvasóimmal, de ezúttal a férjecskémmel lenne jó elmenni, ő ugyanis imád főzni.

gourmet fesztival 3gourmet fesztival 4 gourmet fesztival 5 gourmet fesztival 6 gourmet fesztival 7 gourmet fesztival 8 gourmet fesztival 9 gourmet fesztival 10 gourmet fesztival 11

Az Electrolux sátra közvetlenül a Gasztroszínpaddal szemben volt, de igazából a színpad is Electrolux volt. Itt főzőcskézett éppen a Magyar Konyha, míg mi a Gourmet burgereinket eszegettük a színpaddal szemben.

gourmet fesztival 12

Volt olyan cég, aki vasárnap már ki sem tudott nyitni, mert a látogatók kiették őket mindenükből. Így volt ezzel a Pastrami is.

gourmet fesztival 13 gourmet fesztival 14

A Túros Sütödénél olyan finom péksütiket ettek a gyerekek, hogy utána sajnos őket már gyakorlatilag semminek a megkóstolására nem tudtuk rávenni.

gourmet fesztival 15 gourmet fesztival 16 gourmet fesztival 17 gourmet fesztival 18

Itt leginkább a mosolygós házigazda, a „csipketerítő” és a hívogató tábla aranyozott képkeretben nyűgözött le.

gourmet fesztival 19

gourmet fesztival 20

Nektek is jó étvágyat!

gourmet fesztival 21gourmet fesztival 22

A legfantasztikusabb ételsor, amit vasárnap délelőtt ettünk.

gourmet fesztival 23 gourmet fesztival 24 gourmet fesztival 25 gourmet fesztival 26

A Nespresso-nál Alexszel kávéztunk egy jó koffeinmentessel és színben harmonizáló cukrokkal.

gourmet fesztival 27 gourmet fesztival 28

A Samsung-nál embertelen jó színű ülőkék voltak a Kinnarps-tól.

gourmet fesztival 29

A rossz idő ellenére rengetegen voltak a fesztiválon.

gourmet fesztival 30 gourmet fesztival 31 gourmet fesztival 32

gourmet fesztival 33

Imádjuk az olaszt!

gourmet fesztival 34

gourmet fesztival 35

Jacques Liszt

gourmet fesztival 36

gourmet fesztival 37

Mosogatni is lehetett, ha valamely tányér vagy pohár nagyon megtetszett a gyerkőcöknek, illetve, ha egyik-másik borocska után az ember pohara szeretne öblíteni

gourmet fesztival 38

Kaja Gianni-tól

gourmet fesztival 39 gourmet fesztival 40 gourmet fesztival 41

Szarvasgombás rakottkrumpli

gourmet fesztival 42

Törley pezsgők sima és alkoholmentes kivitelben (mire jó, ha az ember rokona itt dolgozik, kicsit megszaladhat a pezsgő kiöntés közben…)

gourmet fesztival 43

Remek házi málnaszörp

gourmet fesztival 44

Életkép és sütik minden mennyiségben és színben

gourmet fesztival 45 gourmet fesztival 46

gourmet fesztival 47

Remek volt a hangulat, jövőre is feltétlenül elmegyünk!

gourmet fesztival 48

Képek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban