Tegnap a családdal a Gourmet Fesztiválra mentünk és kimondhatatlanul fergeteges ízélményben volt részünk. Rengeteg mindent kóstoltunk, még haza is hoztunk pár fogást, amit már képtelenek voltunk befogadni és megállapodtunk, hogy jövőre nem csak 2-3 órára megyünk ki, hanem reggeltől estig szépen beosztva az erőnket megkóstoljuk, amit csak lehet. Ellentétben sok más rendezvénnyyel szemben ide ugyanis meghívásos alapon lehet bebocsátást nyerni a kiállítóknak, így ami itt fogadja a látogatókat, az garantáltan első osztályú minőség. Aki idén nem volt, jövőre feltétlenül menjen el!
A képsort a ROSENSTEIN FARM fantasztikus cserépedényes rakottkrumplijával nyitnám, annyira tetszett mind az étel, mind a tálalás. Idén egyébként ez az étel alkotta a központi témáját a rendezvénynek és nagyon érdekes volt látni, hogyan is gondolják és készítik el a különböző cégek ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Volt itt osztrigás, szarvasgombás és még sok más is.
A rendezvényre egyébként az Electrolux meghívójával érkeztünk, így természetesen elsőként őket kukkantottuk meg. Biztos voltam benne, hogy nem fabódéban, hanem elegáns fehér sátorban fogom találni őket. Mielőtt azonban megmutatnám a sátrukat és isteni Gourmet burgerüket, előbb a szabadtéri kiállításukat nézzétek meg a fotómon (vagy akár élőben is). A napokban erről is készítek majd egy bejegyzést, mert a megnyitón is ott voltam és idén ismét 2 magyar fiatal jutott a legjobbak közé az Electrolux Design Lab versenyén!
Íme az Electrolux sátra és a Gourmet burgerük készítésének fázisfotói. Míg sorban álltam, addig kitöltöttem egy nyereményszelvényt. A nyeremény egy páros élményfőzés az Electrolux élménykonyhájába. Voltam már ott egyszer, mint meghívott blogger az olvasóimmal, de ezúttal a férjecskémmel lenne jó elmenni, ő ugyanis imád főzni.
Az Electrolux sátra közvetlenül a Gasztroszínpaddal szemben volt, de igazából a színpad is Electrolux volt. Itt főzőcskézett éppen a Magyar Konyha, míg mi a Gourmet burgereinket eszegettük a színpaddal szemben.
Volt olyan cég, aki vasárnap már ki sem tudott nyitni, mert a látogatók kiették őket mindenükből. Így volt ezzel a Pastrami is.
A Túros Sütödénél olyan finom péksütiket ettek a gyerekek, hogy utána sajnos őket már gyakorlatilag semminek a megkóstolására nem tudtuk rávenni.
Itt leginkább a mosolygós házigazda, a „csipketerítő” és a hívogató tábla aranyozott képkeretben nyűgözött le.
Nektek is jó étvágyat!
A legfantasztikusabb ételsor, amit vasárnap délelőtt ettünk.
A Nespresso-nál Alexszel kávéztunk egy jó koffeinmentessel és színben harmonizáló cukrokkal.
A Samsung-nál embertelen jó színű ülőkék voltak a Kinnarps-tól.
A rossz idő ellenére rengetegen voltak a fesztiválon.
Imádjuk az olaszt!
Mosogatni is lehetett, ha valamely tányér vagy pohár nagyon megtetszett a gyerkőcöknek, illetve, ha egyik-másik borocska után az ember pohara szeretne öblíteni
Kaja Gianni-tól
Szarvasgombás rakottkrumpli
Törley pezsgők sima és alkoholmentes kivitelben (mire jó, ha az ember rokona itt dolgozik, kicsit megszaladhat a pezsgő kiöntés közben…)
Remek házi málnaszörp
Életkép és sütik minden mennyiségben és színben
Remek volt a hangulat, jövőre is feltétlenül elmegyünk!
Képek: Hujber-Nagy Aletta