Blog

Otthon hundertwasser minimál stílusban 6. – KONYHA-ÉTKEZŐ-NAPPALI-DÜHÖNGŐ

Tavalyi izgalmas, sok színű tervünk soron következő részében a lakás szívéről, lelkéről, a közösségi terekről olvashattok, amelyeket igyekeztünk egymáshoz hangolni, hiszen ezeket a helyiségeket nagy dupla ajtó, üvegajtó vagy éppen semmi sem választja el egymástól. Mind három térben ugyanaz a piros-narancs-kék-zöld árnyalat dominál, mely színek a fehér, szürke, drapp és világos fa felületek előtt nagyon jól mutatnak. Rengeteg fény érkezik a kert felől, a terek nappal fényárban úsznak. A mennyezetről érkező mesterséges fényeket hol random süllyesztett szpotok, hol praktikusan, szabályosan (néhol kócosan) elhelyezett mennyezeti függesztett lámpák szolgáltatják. A mennyezeti fények résfényekkel és falikarokkal egészülnek ki. A nappali központi terében az Axolight MUSE lámpái alapozzák meg a vizuális élményt.

96f2407e1dc5fa37d12c0e19420771e1

A nappali falára beton kép kerül, amely egy Hundertwasser repró gyakorlatilag.

hw 1

A dühöngőbe szintén egy repró kerül vászonra, ez dobja fel a játszószobát. Igen, igen, ez az előző betonkép lenyomatának eredetije.

Képkivágás

A konyhába pedig egy szintén Hundertwassertől származó nyomat kerül megtükrözve az üvegre cseppfalnak.

hw konyha 900

LÁTVÁNYTERVEK

NAPPALI – ÉTKEZŐ

A nappali hátsó részén egy szekciónként más színű, „E” alakú óriás kanapé terül el, amin kényelmesen elfér majd a 6 tagú család és persze a vendégek is, ha úgy adódik. A nappalit az étkezőtől egy alul betonba ágyazott akvárium, felül forgatható média szekrény tv-vel választja el. Az étkező meglévő bútorzat, ezeket csak átfestjük és áthúzzuk. Az akvárium kivitelezésében a Green Aqua lesz a segítségünkre.

1 hw minimal nappali 1 2 hw minimal nappali 2 3 hw minimal nappali 3 4 hw minimal nappali 4 5 hw minimal nappali 5 6 hw minimal nappali 6 7 hw minimal nappali 7 8 hw minimal nappali 8 9 hw minimal nappali 9 10 hw minimal nappali 10 11 hw minimal nappali 11 12 hw minimal nappali 12

KONYHA

Bevallom a betonfürdő mellett a konyha az egyik nagy kedvencem. Én ugyan nem szeretek főzni, de el tudom képzelni, hogy egy ilyen vidám konyhában erőt vegyek magamon és többet tartózkodjak benne, mint a jelenlegiben. A pult betonpult, a mosogató a campacampa egyik Ferrari piros modellje, amit ebben a lakásban már láthattatok. Az üvegajtó láttatni engedi a családot, vendégeket főzés, munkálkodás közben, de ha kell, akkor szeparálható is a tér az ajtóval. A sorozat első részében már láthattátok, hogyan alakítottuk át teljesen az eredeti elgondolást, hogy mindaz elférjen ebben a konyhában, amire a 6 tagú családnak szüksége van.

13 hw minimal konyha 1 14 hw minimal konyha 2 15 hw minimal konyha 3 16 hw minimal konyha 4 17 hw minimal konyha 6 18 hw minimal konyha 7 19 hw minimal konyha 8

DÜHÖNGŐ

A dühöngő később szülői háló lesz, de pillanatnyilag a nagy, dupla tolóajtónak köszönhetően szinte egy teret alkot a nappali és étkező terével, ugyanakkor egy mozdulattal eltüntethető a kupi, ami nem ritka egy gyerek játszó szobában. A dühöngő egyben dolgozó és vendégszoba is, a sarokban a ferde kék falszakasz előtt pedig egy jópofa fa könyvespolcra kerülhetnek a család legkedvesebb könyvei, dísztárgyai.

20 hw minimal duhongo 1 21 hw minimal duhongo 2 22 hw minimal duhongo 3

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Otthon hundertwasser minimál stílusban 1. – TERVEZÉS

Otthon hundertwasser minimál stílusban 2. – HANGULATI LAPOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 3. – ALAPRAJZOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 4. – ELŐSZOBA, LÉPCSŐHÁZ, KÖZLEKEDŐK, WC

Otthon hundertwasser minimál stílusban 5. – BETONFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 6. – KONYHA-ÉTKEZŐ-NAPPALI-DÜHÖNGŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 7. – MOSÓKONYHA, GYEREKFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 8. – SZÜLŐI FÜRDŐ, WC, HÁLÓSZOBA

Otthon hundertwasser minimál stílusban 9. – GYEREKSZOBÁK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 10. – KIVITELEZÉS

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban