Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/5. (2 magyar a legjobb 100 között)

Két magyar versenyző a Design Lab második fordulójában!
Közönségszavazás is dönt a továbbjutókról. Add le szavazatodat május 16-ig!

Két magyar koncepció is versenyben maradt a 2014-es Electrolux Design Lab pályázat második fordulójában. Kovács Apor és Koczka Kristóf pályamunkái a legjobb 100+ kreatív ötlet között szerepelnek, amelyeket a 74 országból beküldött, több mint 1700 pályamű közül választott ki a szakmai zsűri. A magyar versenyzők továbbjutását május 16-ig az electroluxdesignlab.com oldalon leadott szavazattal a hazai közönség is segítheti.

design-lab-top100

Összesen 43 ország képviselteti magát az Electrolux Design Lab formatervezői pályázat második fordulójában. A szakmai zsűri a nevezések közül 100+ koncepciót választott ki, amelyek versenyben vannak az 5000 euró összegű fődíjért és az Electrolux globális tervezőközpontjában eltölthető hat hónapos fizetett gyakornoki pozíció elnyeréséért.

Kovács Apor textilápolás kategóriában indult a versenyen. Koncepciója a környezettudatosság és a divatos öltözködés iránti vágy együtteséből építkezik. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készít nekünk saját igényeinkre szabott ruhadarabokat.

Untitled-1

Untitled-1

Koczka Kristóf a kulináris élvezetek kategóriát választotta. A SPIC= nevet kapott koncepciója egy egészen új módon járulna hozzá az egészséges és tudatos táplálkozáshoz. Terve egy intelligens bioszférát hoz létre otthonunkban, mely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, így termesztve meg azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van. Mindkét versenyző a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója.

Kristof-Koczka_SPIC01Kristof-Koczka_SPIC02

A Design Lab verseny most következő szakaszában a szakmai zsűri és a közönség szavazata dönt a továbbjutókról. A közönség május 16-áig szavazhat a legjobb pályamunkákra, szavazataik alapján 10 fő kap esélyt az újabb megmérettetésre. A zsűri május 19-én jelenti be, hogy melyik 70+ koncepció jut tovább a harmadik fordulóba.

Szavazatával mától bárki segítheti a magyar pályázók továbbjutását az alábbi linkeken:
Kovács Apor koncepciója: ITT
Koczka Kristóf koncepciója: ITT

A 2014-es Electrolux Design Lab verseny „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várta a kreatív ötleteket. Az 1700 nevező kulináris élvezetek, textilápolás és levegőtisztítás témakörökben pályázhatott. Koncepcióikkal azt kellett megmutatniuk, hogy az egészséges életmódot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva milyen háztartási eszközökkel tennék stílusossá és kényelmessé a jövő emberének otthonát.

A nevezések lezárását követően a verseny szakaszokban zajlik tovább egészen a novemberi döntőig. Az egyes szakaszokban a szakértő zsűri véleménye és közönség szavazatai alapján választják ki a továbbjutókat. A fődíj mellett a második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. Az elmúlt években több eredményesen szereplő magyar fiatal ötleteit ismerhette meg a szakma és a közönség. A 2013-as évben Csernátony Fanni a legjobb 20 közé jutott SEAbreeze koncepciójával, 2011-ben Miklósi Ádám sous-vide sütője a döntős 8 versenyző között szerepelt, 2007-ben pedig Szabó Levente formabontó mosógép koncepciójával megnyerte a versenyt.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban