Blog

Otthon hundertwasser minimál stílusban 5. – BETONFÜRDŐ

Ahogy a sorozat korábbi részeiben több helyen is említettem, hundertwasser minimál stílusban terveződött „otthonunkban” a kedvenc helyiségen a betonfürdő, így számomra egyértelmű volt, hogy neki egy külön bejegyzést szentelünk majd. A földszinti fürdőt leginkább a szülők fogják használni, annál is inkább mert a későbbiekben a lenti gyerekdühöngő helyére kerül majd a szülői háló, így a szülők praktikusan itt fognak tisztálkodni. Emiatt a cél az volt, hogy érdekes, futurisztikus és időtálló legyen a dizájn, akár 10 év múlva is örömmel menjenek be ide. A leendő fürdőhöz a Villeroy & Boch Memoire Océane csempéjét nézte ki a család, és mivel ez a csempe nem a legolcsóbb, így lehetőleg csak apró foltokban kívántuk betervezni.

MemoireOceane MemoireOceane

Sajnos látványtervehez használható 2D textúra fotó csak ez volt, így a látványterven nem aranylik a csempe, de így is elég klasszak lettek a renderek, így gondolom el tudjátok képzelni, hogy ha aranylik, úgy milyen pazar lesz a végeredmény a valóságban.

MemoireOceane

A másik tárgy, aminek láttán a család felnőtt tagjai szerelembe estek a fantasztikusan repülő csészealjas hatású Burgbad cég Burg Pli mosdója volt. Hát nem gyönyörű?

5 hw mininal betonfurdo 4

A padlóra fa hatású kerámiaburkolatot terveztünk, amely kellemesen otthonos, meleg hatást kölcsönöz majd a modern fürdőnek. A padlóra az Atlas Concorde Doga kollekciójának Sandal színe kerül majd. Mesés, nézzétek az enteriőr képeket itt!

5 hw mininal betonfurdo 5

Mivel az egész falra nem tehettük a drága, aranyló csempét, ezért azt találtuk ki, hogy egy hasonlóan izgalmas, de némileg olcsóbb megoldásban gondolkodva nemes egyszerűséggel marokkói ihletettségű, beton színű tadelakt falat csináltatunk a fürdő nagyobbik részére. Ezt a hatást leginkább egy simított betont ábrázoló képpel tudtam előidézni a rendereken, de hogy vizuálisan mire is gondoltunk pontosan, azt egy korábbi bejegyzésemben láthatjátok itt.

  5 hw mininal betonfurdo 7

És hogy ne legyen még ennyire sem unalmas az élet, két szakaszon még egy újságpapír lenyomatot is csapattunk a terveken a tadelaktba.

5 hw mininal betonfurdo 6

Ezt a földszinti tapétához hasonlóan szintén pár órás fotosoppolás után sikerült is prezentálnom a lakók és saját magunk nem kis gyönyörűségére, hiszen a rendereken ez tette fel a pontot az i-re. Imádom!

5 hw mininal betonfurdo 8

LÁTVÁNYTERVEK

Íme a végeredmény! A szemközti falon egy üveg zuhanyfallal leválasztott, led csíkokkal megvilágított, épp csak itt-ott burkolt esőztetős zuhanyrendszerrel ellátott zuhanyzót láthattok. A zuhanyhoz törölköző akasztó és kis wellness ülőke is dukál. Mellette a wc és a bidé látható, majd balra egész közel hozzánk a fantasztikus Burg Pli mosdó kis csempével, led irányfényekkel, tükörrel, a mosdó alatt kis polcocskával. Jobbra egy függesztett komódot tettünk, az ablakokra vékony lamellás alumínium reluxát, elszórva itt-ott dögös kék kaspókat, kék szőnyeget és kék törölközőket, a komód tetejére pedig króm madarakat ültettünk. A helyiséget kék plexi lámpák és a mennyezeten körbefutó rejtett fények koronázzák meg.

5 hw mininal betonfurdo 9 5 hw mininal betonfurdo 10 5 hw mininal betonfurdo 11 5 hw mininal betonfurdo 12 5 hw mininal betonfurdo 13 5 hw mininal betonfurdo 14

A wc és  a bidé fölött egy kicsi, a törölközőszárító radiátoros falon egy nagyobbacska újságot láthattok.

5 hw mininal betonfurdo 15 5 hw mininal betonfurdo 16 5 hw mininal betonfurdo 17

Na, hogy tetszik a betonfürdőnk? Írjátok meg nyugodtan kommentben, szeretjük az olvasói reakciókat, mindig nagyon tanulságosak!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Otthon hundertwasser minimál stílusban 1. – TERVEZÉS

Otthon hundertwasser minimál stílusban 2. – HANGULATI LAPOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 3. – ALAPRAJZOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 4. – ELŐSZOBA, LÉPCSŐHÁZ, KÖZLEKEDŐK, WC

Otthon hundertwasser minimál stílusban 5. – BETONFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 6. – KONYHA-ÉTKEZŐ-NAPPALI-DÜHÖNGŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 7. – MOSÓKONYHA, GYEREKFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 8. – SZÜLŐI FÜRDŐ, WC, HÁLÓSZOBA

Otthon hundertwasser minimál stílusban 9. – GYEREKSZOBÁK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 10. – KIVITELEZÉS

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban