Blog

Olasz főzőest a Miele-nél

Míg hétfőn és szerdán az sztk-ban ülve vártam az átkötözést és varratszedést frissen műtött térdemmel, addig kedd este egy kihagyhatatlan rendezvényre botorkáltam el. Vezetnem még egy darabig nem szabad, de szerencsémre a Miele által meghirdetett közösségi főzőestre fél tucat törökbálinti szomszéd is befizetett, így könnyű volt az oda- és visszajutás a Miele bemutatótermében található főzőiskolába. Az estét nemcsak szomszédaimmal, hanem a Miele házigazdáival, továbbá Kis Sándorral, a Miele saját szakácsával, Csorba Anita barátnőmmel (az INSPIRÁCIÓK bloggerével), és még egy tucat lelkes főzni vágyó emberrel töltöttem. Aki pedig a fantasztikus ételsort összeállította és elkészítésében segítségünkre volt, nem más, mint Riedl Annamária, a Rozmaring&Csokoládé bloggere, akitől egy fantasztikus bókot kaptam. Nagyjából a rizottó magasságában ki is fog derülni, hogy mit…

miele fozes 1

Íme a 2 asztal, ahol a 20 vendég helyet foglalt.

miele fozes 2

Ez pedig a konyha, ahol mindenki sürgölődött.

miele fozes 3

Fantasztikusan friss és minőségi alapanyagokkal dolgoztunk.

miele fozes 4

Természetesen a Miele gépei is utánozhatatlanok.

miele fozes 5

miele fozes 6

És most nézzük az este folyamán elkészített ételeket és a főzés fázis fotóit!

CARCIOFI ALLA GUIDIA – SÜLT ARTICSÓKA és ZÖLDFŰSZERES SZALÁMIVAL, MASCARPONÉVAL ÉS GORGONZOLÁVAL TÖLTÖTT ÉS RÁNTOTT OLÍVABOGYÓ

A folyamat az articsókák megpucolásával kezdődött. Vigyázat, türelmetleneknek nem javasolt, a vizuális élmény viszont garantált!

miele fozes 7

miele fozes 8

miele fozes 9

miele fozes 10

Az olajbogyók megtöltése és panírozása döbbenetes élmény volt.

miele fozes 11

miele fozes 12

miele fozes 13

miele fozes 14

miele fozes 15

Még egy utolsó suhintás a varázspálcával, némi olaszos temperamentum és máris kész a fantasztikus étel. Rég ettem ilyen különlegeset.

miele fozes 16

miele fozes 17

PUGLIA PRIMITIVO RISOTTO

A link egy Chianti risottóra mutat. Ez a recept annyiban más, hogy a Chianti helyett dél-olasz bort használtunk.

miele fozes 18

miele fozes 20

miele fozes 21

miele fozes 22

Mikor ezt a csodás rizottót ettem, az egyik asztaltársam megkérdezte, hogy mire hasonlít, ő ugyanis nem ehetett belőle, mert vegetáriánus és a rizottó húsleves alappal készült. Én erre azt válaszoltam, hogy szerintem kacsára. Az összes ember az asztal körül kérdőn nézett rám és próbáltak magyarázatot találni kijelentésemre, ők ugyanis nem kacsa ízt éreztek. Arra tippeltek például, hogy a kacsához lila káposztát szoktak adni és a rizottónk is lila, meg ehhez hasonlók.

Nem telt el két perc és odaült az asztalunkhoz az egyik házigazdánk, Móni, továbbá gasztrobloggerünk Annamária és elmesélték nekik a többiek, hogy képzeljék, én azt mondtam, hogy kacsa ízt érzek a rizottóban. Mire megtudtuk tőlük, hogy ez nem meglepő, mivel előre elkészített kacsa alaplevet használtunk a főzésnél. Ekkor még kerekebb szemekkel néztek rám a többiek, mint addig és Annamária csak annyit tudott mondani:

” Veszélyes egy ízérzékelésed van neked!”

Hát igen, nem szeretek ugyan főzni csak kuktáskodni, ételt a tányérra tenni, feldíszíteni és lefotózni, meg persze megenni és kritizálni, de ezek szerint mehetnék Gordon Ramsayhez a Pokol konyhájára, főleg, hogy a narancsvirág vizet is kiéreztem a desszertből. Ha mesterszakács nem is, de ételkritikus mindenképpen lehetnék. A baj ezzel csak az, hogy a többiek szerint nem lennék jó kritikus, mert nekem minden ízlik és mindent dicsérek. 🙂

miele fozes 23

CITROMOS CSIRKE MAMMA AGATHA KONYHÁJÁBÓL

Annak aki ropogósan szereti a csirke bőrét, ez az étel meglepetést fog okozni, mert bár elősütéskor még ropoghat a bőr, de mire megfő a fűszeres borban, addigra megpuhul, viszont az íze így is frenetikus.

miele fozes 24

miele fozes 25

miele fozes 26

miele fozes 27

miele fozes 28

miele fozes 29

miele fozes 30

miele fozes 31

PASTERIA NAPOLETANA

Erről az édes sütiről még nem készült el a bejegyzés Annamária blogján, de olvassátok őt a közeljövőben, mert húsvét környékén felkerül a recept az oldalára!

miele fozes 32

miele fozes 19

miele fozes 33

miele fozes 35

A főzés este 5-től fél 10-ig tartott. A hangulat nagyon jó volt. Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy próbálja ki ezt az élményt. Jelentkezés: ITT!

miele fozes 36

Képek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban