Blog

Otthon hundertwasser minimál stílusban 3. – ALAPRAJZOK

Új sorozatunk nagy lendülettel indult, de aztán olyan sok érdekes dolog történt velünk és a design világban mostanában, hogy pár hétre parkoltatni kellett a sorozat újabb részeit, de most újra itt vagyunk.

Az előző részekből megtudhattátok, hogyan is indult a projekt, milyen volt a ház eredeti terve, és hogy milyen mértékben sikerült belenyúlnunk, átterveznünk, hogy a lehetőségekhez képest maximális összhang és tökéletes otthon alakulhasson ki. A cikket ITT olvashatjátok.

Ezután, hogy felcsigázzuk az érdeklődést, bemutattuk a az összes helyiség hangulati lapját is, hogy lássátok, hány különálló kis világ alkotja majd ezt az izgalmas házat. Ezt a cikket pedig ITT olvashatjátok el.

Most az alaprajzokat szeretnénk nektek megmutatni. Látni fogjátok rajtuk, hogy bár az elrendezés nagyon katonás minden egyes térben az optimális helykihasználás miatt, de a színek és burkolatok nagyon sok félék, hiszen ahogy az előző részekben olvashattátok, a család kérésének megfelelően minden helyiség egy-egy külön világ kellett, hogy legyen.

FÖLDSZINT

alaprajz foldszint hna design 900

A földszint jobb oldalán az üres négyzet a garázs. Az első részben elolvashattátok, hogy ez a helyiség annyira kicsi lett a beépíthetőségi paraméterek miatt, hogy a család 2 autója éppen hogy csak be tud parkolni, így a gyerekeket már a garázs előtti előtető alatt ki kell pakolni a kocsiból, mert a garázsban már csak az egyik oldali ajtó lesz nyitható, az is csak alig. Emiatt feleslegessé vált a lakás és garázs közötti ajtó, és az új, ajtó nélküli falra nagyobb előszobaszekrény kerülhetett kis leülős résszel.

A bejárati ajtón a sötétszürke kőpadlós  részre érkezve jobb oldalon tehát az előszobát láthatjuk. Ennek elején magas beépített szekrény lesz oldalán színes gombos akasztókkal, folytatásában pedig ülőpad színes párnákkal és egy nem túl magas cipős szekrény a bejárati ajtóval szemben. Így az előszobába elvileg már elég könnyen befér a 6 tagú család és 2 ember gond nélkül le is tud ülni cipőt felvenni.

Az előszoba végén egy ajtón keresztül a kertbe jutunk.

Az előszobából a jobb oldali ajtó a kamrába, háztartási helyiségbe vezet, balra pedig a vendég wc található.

Közvetlenül a bejárati ajtó mellett balra található a pincébe vezető ajtó. Ennek az ajtónak a folytatásában egy üvegajtó van, mely a közlekedő és a közösségi terek hőszigetelését segíti elő, zsilipként funkcionál.

A közlekedőből jobbra nyílik a konyha. Itt jobbra egy munkapultos konyhabútor van felette felső szekrényekkel, mely az ablak alatt tovább folytatódik, majd félsziget formájában befordul a térbe. A konyha ajtótól balra és a konyha bal oldalán magas szekrények lesznek. A konyhából egy ajtón keresztül szintén a kertbe, a teraszra juthatunk.

A közlekedő végén balra kanyarodva a fürdőbe jutunk, amely a kedvenc helyiségem az egész házban. Majd látni fogjátok miért. Ez lett a legfuturisztikusabb, legférfiasabb, de mégis lányos bájokkal tarkított eleme a háznak.

A közlekedő végéről indul a lépcső is az emeletre, amely szint egyben a pihenő és egyben hobbi zóna is (már amennyiben a mosást, vasalást hobbinak lehet nevezni). A lépcső történetét az első részben olvashatjátok el.

A közlekedőből és a konyhából is egy-egy üvegajtón keresztül juthatunk a nappali-étkező részbe. A két funkciót egy akvárium, és rajta egy forgatható tv osztja ketté, így a nappaliból és az étkezőből, konyhából is egyaránt élvezhető a tv műsor. Ebből a nagy térből szintén ki lehet jutni a kertbe, a teraszra.

A nappali-étkező teréből egy dupla ajtón keresztül a dolgozó-gyerekdühöngő tárul elénk. Ide rejthető minden rumlis dolog, hogy a nappali és étkező tere mindig tiszta és rendezett maradhasson.

EMELET

alaprajz emelet hna design 900

A lépcső felérkezve az emeletre jobbra indulva egy zuhanyzós fürdőbe jutunk. Itt a zuhanyon kívül egy wc-t és egy mosdót találunk. Mielőtt bárki rákérdezne, emlékeztetnék mindenkit, hogy  a család kérése volt, hogy a földszinten kerüljön a ház közepébe a lépcső indulása, amely nyilván azt vonzza maga után, hogy az érkezés az emeleten a ház egyik végébe esik, és így megnő a közlekedési útvonalak hossza az emeleten. Ezzel együtt a földszinten természetesen ugyan ebből az okból kifolyólag ezek az útvonalak lerövidülnek. Volt elég idő átgondolni és a család döntése alapján ez volt a számukra legkedvezőbb elrendezés.

Ha a lépcsőn felérkezve balra fordulunk, akkor a mosókonyhába érkezünk. Itt helyet kapott nem csak a mosó- és szárítógép, hanem két mosdó is, a vasalódeszka is kényelmesen elfér és a garázs feletti óriási háztartási helyiségbe a gépészet mellett rengeteg hely marad teregetni (és persze tárolni) is.

Fordítsunk most már hátat a garázs feletti háztartási helyiségnek és induljunk el a fenti közlekedőn a másik irányba. A lépcső vonalában szemben egy beépített szekrényt találunk, illetve a folyosó jobb oldalán is két beépített szekrény a közlekedő irányába néz, így az anyuka akkor is pakolgathat, ha a lurkók éppen alszanak.

A folyosó bal oldalán még két vizes helyiséget találunk. A család kérése volt, hogy fent legyen egy zuhanyzós és egy kádas fürdő is, és egy tőlük független wc is bidével. A kádas fürdőben szintén található wc és bidé, és egy hosszú, alacsony komód mosdóval, mely a kisgyerekeknek is kényelmes magasságú.

Jobb oldalon egy dupla gyerekszobát találunk, amelynek jobb oldali része a 3 közel egy korú gyerek hálója, bal oldala pedig a játszószobájuk. A szoba közepére tervezett pengefalba 2 tolóajtót terveztünk be, amely két irányba kihúzva teljesen elszeparálja a két szobát. Később ez lehetővé teszi a különböző nemű gyerekek külön költözését, akár az eredeti tolóajtóval, akár elfalazással.

A folyosó végén jobbra a legnagyobb, iskolás lány szobája található íróasztallal, beépített szekrénnyel, emeletes ággyal, alatta olvasó kuckóval és a sarokban pedig egy henger alakú padlótól plafonig érő polccal.

Végül a folyosó végén balra láthatjátok a szülői hálót. A háló volt az egyetlen helyiség, ahova a már meglévő bútort kellett beterveznünk, de ezt is kiegészítettük egy pipereasztallal és egy gyönyörű karosszékkel.

Amint a gyerekek megnőnek, a szülők a földszinti dühöngőbe költöznek és az egész emelet egy nagy gyerekbirodalom lesz, minden gyerek saját kis szobával fog rendelkezni.

Ennyit szántunk a sorozat 3. részébe. Reméljük tetszett! Ha kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan!
A következő részektől pedig végig megyünk egyesével minden egyes helyiségen. Tartsatok velünk a következő hetekben is!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Otthon hundertwasser minimál stílusban 1. – TERVEZÉS

Otthon hundertwasser minimál stílusban 2. – HANGULATI LAPOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 3. – ALAPRAJZOK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 4. – ELŐSZOBA, LÉPCSŐHÁZ, KÖZLEKEDŐK, WC

Otthon hundertwasser minimál stílusban 5. – BETONFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 6. – KONYHA-ÉTKEZŐ-NAPPALI-DÜHÖNGŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 7. – MOSÓKONYHA, GYEREKFÜRDŐ

Otthon hundertwasser minimál stílusban 8. – SZÜLŐI FÜRDŐ, WC, HÁLÓSZOBA

Otthon hundertwasser minimál stílusban 9. – GYEREKSZOBÁK

Otthon hundertwasser minimál stílusban 10. – KIVITELEZÉS

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban