Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/2. (indul a regisztráció)

Várhatóan több tucat fiatal magyar designer indul az Design Lab nemzetközi formatervezői pályázaton

Az elmúlt egy hónapban több, mint 60 formatervező hallgató vett részt a Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat hazai workshopjain, ahol korábbi sikeres magyar versenyzők avatták be a fiatalokat a verseny kulisszatitkaiba. A korábbi sikerekről tavalyi cikkeimben olvashattok ITT , ITT és ITT.

MOME (1)_CsernatonyFanni

MOME (4)

BME (3)_HosszuGergely

NYME (3)_MiklosiAdam

A 2014. évi Electrolux Design Labra a hivatalos nevezéseket március 1-től várják a szervezők. Az idei versenyen az egészséges életet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó koncepciókkal lehet nevezni, melyek messze túlmutatnak a ma ismert technológiai megoldásokon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen tartott workshopokon a hallgatók megismerhették a 2007-es nyertes Szabó Levente formabontó mosógép koncepcióját, a tavaly legjobb 20-ban végzett Csernátony Fanni (interjú ITT) Sea Breeze nevű víz- és légtisztító megoldását, valamint a 2011-ben Top8-ba jutott Miklósi Ádám sous-vide sütést forradalmasító ötletét. Az egykori versenyzők elmesélték élményeiket és a nevezést segítő hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, majd közös ötletelésbe kezdtek arról, milyenek lesznek a jövő városai, és milyen háztartási eszközökre lesz majd szüksége a jövő emberének.

MOME (2)

BME (2)

NYME (1)

A 12. Design Lab versenyre a nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be jelenleg formatervezést tanuló, illetve tavaly végzett hallgatók, ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével. A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A pályázat komolyságát az is igazolja, hogy a korábbi évek fiatal győzteseinek a fele – így Szabó Levente is – az Electroluxnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Az Electrolux Design Lab versenyre az electroluxdesignlab.com/2014/ weboldalon keresztül lehet beadni a nevezést. A nevezési időszak lezárását követően a zsűri kiválasztja a legjobb 100 versenyzőt, aki tovább fejlesztheti koncepcióját. A következő szakaszokban a zsűri és közönségszavazás dönt a továbbjutókról.

NYME (2)

BME (1)

A versenyt kiemelt figyelemmel kíséri a szakma, így nem csak a nyertesek részesülnek szakmai elismerésben. Miklósi Ádám például a bemutatott sous vide koncepciójának köszönheti jelenlegi munkáját: rá Svájcban figyelt fel egy fejlesztő csapat és hívta meg az induló projektjük tervezésébe. Az Electrolux Design Lab továbbá lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és a legizgalmasabb munkákat világszerte bemutatják a vezető design- és életmód újságok illetve a témával foglalkozó médiumok, mint például a hna design blogja és a dekooder is.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: http://www.pinterest.com/Electrolux/electrolux-design-innovation/
Instagram: Instagram.com/electrolux

A VERSENNYEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/1. (a három téma)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/2. (indul a regisztráció)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/1. (az elmúlt 10 év magyar eredményei)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/2. (2 magyar a legjobb 105 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/3. (interjú Söjtöry Szabolccsal)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/4. (interjú Csernátony Fannival)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/5. (a tervek finomítása)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/6. (szavazzatok Fannira!)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/7. (Fanni a legjobb 20 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/8. (a 8 döntős)

JÁTÉK! Csak egy jó tipp és tiéd lehet egy csodás porszívó

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/9. (tudósítás a stockholmi döntőről)

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban