Blog

Ha mozaikra vágysz

Ha mozaikra vágysz, akkor most a legjobb helyen jársz, mint ahogy én is jó helyen jártam ma, miközben a fotókat készítettem. A Duo Color küldött nekem egy meghívót, amelyben egy szakmai képzéssel egybekötött műhelylátogatásra invitáltak az ott dolgozók. Mivel mozaikot időnként sikerül beterveznem ügyfeleimnek és pillanatnyilag is egy aranyos gyerekfürdőbe álmodtam meg fehér mozaikot színes villanásokkal, így a rendezvény végezetével még ott maradtam privát ügyeim intézésére is és nem kellett csalódnom. Többféle megoldást találtunk többféle árkategóriában. A bejegyzésből további érdekességek is kiderülnek, illetve a cikk második felében csodás mozaik fotók találhatóak, érdemes tehát végigpörgetni.

Először is hadd mutassak egy távoli és két közeli képet a bemutatóteremből

duo color eloadas 0 duo color eloadas 1 duo color eloadas 2

Jópofa volt, hogy a kávéscsésze is mozaik mintás (de még a wc deszka is az) volt

duo color eloadas 3

Aki gyere(ke)kkel érkezik, az is tud a válogatásra koncentrálni, míg a gyerek(ek) a mozaikokkal és színezőfüzetekkel van(nak) elfoglalva

duo color eloadas 4

A raktár, ahol irdatlan mennyiségű mozaik van felhalmozva

duo color eloadas 5 duo color eloadas 6 duo color eloadas 7

A cégnél minden megtalálható, ami a mozaikkal történő burkoláshoz szükséges

FUGA, RAGASZTÓ, ÉLVÉDŐ, BURKOLATVÁLTÓ

duo color eloadas 8

WEDI LEMEZ

duo color eloadas 9

VÍZSZIGETELŐ SZALAG

duo color eloadas 10

MEDENCE TÖMÍTŐ

duo color eloadas 11

TÖBBFÉLE HÁLÓS MOZAIK

Ezekről érdemes szót ejteni, ugyanis a képen szereplő három hálóból csak kettő alkalmas medence burkolására. A bal szélső hálós mozaik hálóját a víz feloldja, így a mozaikok idővel felpattogzanak a felületről. Ilyet soha ne vásároljatok medencébe vagy zuhanyzóba!

duo color eloadas 12

ÁTLÁTSZÓ FUGA

Ez a fuga fajta felveszi a környezetének a színét, így bátran alkalmazható bármilyen színű csempéhez vagy mozaikhoz. Tisztítása egyszerű, a cement alapú fugákkal ellentétben a kosz nem szívódik bele a fugákba.

duo color eloadas 13

Miután körbejártuk az alapanyagok és hozzávalók témakörét, megtekintettük a műhelyt, ahol a csodás mozaik keverékeket és egyedi mozaik faliképeket tervezik és állítják össze.

Ezen a gépen történik az egyes terek felszerkesztése 3 dimenzióban.

duo color eloadas 14

Itt a minták tervezése és konszignálása történik. A színeket kódokkal jelölik és a fektetési rajz alapján állítják össze a lapokat egyedileg.

duo color eloadas 16duo color eloadas 17duo color eloadas 18duo color eloadas 19

Ezen a képen egy egyedileg összeállított lap köteg látható. Ha valakinek nincs pénze arra, hogy az egész fürdőjét a neki legjobban tetsző és nyilván legdrágább lappal burkolja, akkor ebben az esetben keverékeket készítnek neki egy olcsóbb mozaikból és ehhez a megfizethető arányban keverik csak hozzá a „szerelem” mozaikot.

duo color eloadas 20

A keverékek és minták kirakása mai napig kézzel történik. Géppel maximum 16 árnyalatot lehet felhasználni, míg kézzel akár 70-80 árnyalatot is „be szoktak vetni”. Az elkészült keverékre vagy mintára aztán az előző képen látható fóliát ragasztják, így könnyebb a szállítás és burkolás is.

duo color eloadas 15

Szemfülesek a 4-es metró terveit is láthatták. Azt mi is csak itt tudtuk meg, hogy a Mapei nemzetközi versenyén a 4-es metró nyerte el az első helyezést! Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!

duo color eloadas 21

A szakmai nap végeztével nekem is összeállítottak a bemutatóteremben dolgozók egy egyedi keveréket. Mondanom sem kell, hogy nagyon tetszett az ügyfeleimnek.

duo color eloadas 22 duo color eloadas 23

Végül pedig engedjétek meg, hogy a szépséges mozaikokról készített fotóimat megmutassam nektek! Szerintem, ha ide valaki betéved, biztosan nem jön el innen üres kézzel. Gyönyörködjetek!

duo color eloadas 24 duo color eloadas 25 duo color eloadas 26 duo color eloadas 27 duo color eloadas 28 duo color eloadas 29 duo color eloadas 30 duo color eloadas 31 duo color eloadas 32 duo color eloadas 33 duo color eloadas 34 duo color eloadas 35 duo color eloadas 36 duo color eloadas 37 duo color eloadas 38 duo color eloadas 39 duo color eloadas 40 duo color eloadas 41 duo color eloadas 42 duo color eloadas 43

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban