Blog

2013 a hna design blogon

A 2013-as évben összesen 136 bejegyzés született a hna design blogon. Ezek legtöbbje élménybeszámoló kiállításokról, rendezvényekről, kirándulásokon látott épületekről és egyéb design szempontjából érdekes tárgyakról, és nem csak bútorokról, dekorációkról, hanem ruhákról, néha ékszerekről is. Szakmai kötelességből előre jeleztük természetesen a színtrendeket is. Ezek mellett megjelentek a referenciamunkáink is (már amelyiket sikerült felszerkeszteni), továbbá szakértéseink az amiotthonunk magazinban, zsűrizések különböző pályázatokon és számtalan más szakmai érdekesség, amit láttunk, hallottunk, átéltünk vagy éppen mi magunk is részesei, szervezői voltunk. Rendszeres olvasóim már a 2012-es évtől megfigyelhették, hogy idegen tollakkal leginkább hétvégén ékeskedem, tehát szép házakat és enteriőröket már csak ezen alkalmakkor mutatok be. Néha csúszott csak be egy-egy korábban megszokott gyűjtemény különböző dekorációs elemekkel kapcsolatban, melyekhez a képanyagot évek óta gyűjtögettem és kár lett volna veszni hagyni őket.
Ha érdekel, hogy mi minden történt 2013-ban velünk, illetve itt a blogon, akkor tarts velünk tárlatvezetésünkön!

hna design studio 2013

Az évet az Egy lakás új ruhája című sorozat befejező részeivel nyitottam és nem sokkal később már a végeredményt is bemutathattam (fotók itt), mely az amiotthonunk magazinban jelent meg (cikk itt). A sorozat összes részét összegyűjtve ennek a bejegyzésnek a végén találjátok (többek között képek előállításáról készített cikkemet gyerekrajzok segítségével itt). A lakásba ráadásul díszpárnákat is készítettem. Ezeknek készítéséről a cikket nagyon sokan nézik, nagyon népszerű lett.

amio egy lakas uj ruhaja 1

Egyik kedvenc megvalósult tervünk, lakásunk a Modern házak kertek magazinban jelent meg sokat sejtető Fegyelmezett fényűzés címmel. A cikk itt olvasható.

fegyelmezett fenyuzes modern hazak kertek

Nagyjából egy éve a Népszabadságban jelent meg velem egy rövid interjú. Ezt itt érhetitek el.

hna design interju nol

Egy 9 részes sorozatban egy toszkán hangulatban tervezett otthont vezettünk végig. Itt sajnos a pénz elfogyott, de ameddig eljutottak, azt ebben a bejegyzésben megnézhetitek. A készülést pedig természetesen a bejegyzés végén összegyűjtött linkeken.

toszkan hangulatu haz

Ez után részt vettünk egy albérlet áttervezésében és felöltöztetésében a Corvin sétányon, amely pillanatok alatt gazdára talált. A lakást itt nézhetitek meg, az átalakítási folyamatot bemutató bejegyzéseket pedig ugyanezen cikk végén.

corvin setany

Idén egy 4 részes sorozatban mutattam be egy tanácsadással egybekötött legénylakás tervezését, melyet egy olyan kedves és visszatérő ügyfélnek terveztünk, akivel ez legalább a negyedik közös munkánk volt. A legénylakás itt láthatjátok, a lakás készülésének fázisait pedig a bejegyzés végén szereplő linkekben.

legenylakas

Készítettünk burkolat variációkat is egy gyerekfürdőbe, ahol a Facebook oldalunkon az olvasók is kinyilváníthatták véleményüket a variációkkal kapcsolatban. A lakás egésze csak jövőre kerül fel a blogra, de a gyerekfürdőt már most is megnézhetitek itt!

variaciok gyerekfurdore

Készült egy aprócska, kedves és vidám kislányszoba terv is. Ezt itt nézhetitek meg.

12 lanyszoba csj 3

Volt egy brutál lila klasszikus stílusú hálószoba terv is valamikor év elején. A háló itt megnézhetős, ha valaki bírja a lilát és a csicsát!

halo latvanyterv

Aztán terveztünk skandináv stílusban is. Ezt különösen szerettük. Nézzétek, milyen lesz a végeredmény!

 hna design nappali

Ha már a skandinávokról esik szó, idén eljutottam Stockholmba is, ahonnan élőben és egyenesben tudósítottam az Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező versenyét. Stockholmban az egyik magyar versenyzővel, Csernátony Fannival és Martinkó József újságíróval töltöttünk együtt 3 csodás napot. Készült beszámoló a helyi Desigual és a Marimekko üzletről is. A magyar indulókkal interjút is késztettünk. Olvassátok el Csernátony Fanniról és Söjtöry Szabolcsról készített interjúinkat, ha még nem tettétek!

design lab stockholm

stockholm desigual shop

stockholm marimekko

Hírt adtam az első magyar Desigual boltról is, de a bécsit is megnéztem és megmutattam.

desigual becs

És ha már Bécsről esett szó, mutatok egy-két bejegyzést, amelyeket Ausztria inspirált. Megmutattam, milyen Bécs aranyvasárnap. Ha ezt megnéztétek, ámuljatok egy Porsche Múzeum, egy szuper tradicionális étterem, egy vízeséssel és törpe vízerőművel tarkított játszótér és egy fém szoborpark képei láttán!

porsche muzeum gmund

skulpturengarten atelier fritz russ gmund

ausztria vizeses jatszoter

Meghívást kaptunk egy közös sütésre az IKEA-val, majd egy közös főzésre az Electrolux-szal és Mautner Zsófival. Felejthetetlen élmény volt, köszönöm bloggertársaimnak is az élményt!

electrolux elmenyfozes

ikea blogger mezeskalacs sutes

Egy országos döntőbe került ház tervet is sikerült idén kigazdálkodni. A ház érdekessége, hogy kívül-belül, alul-felül vályogból van az épület, amely egyébként full minimalista stílusban terveződött. Nagy kedvenc, nézzétek meg itt!

dontos terv hna design

Egy másik nagyon érdekes ipari épület, a RATI project tervezőjével interjút is készítettünk. Építészek nem hagyhatják ki Magyarország első plusz energia potenciás ipari épületéről készült cikkünket!

hna rati project interju

Idén olyan vicces dolgokkal is foglalkoztunk, mint hogy matricát és kártyát tervezzünk hirtelen a helyi közéleti egyesületnek. A végeredményt itt nézhetitek meg.

tke kartya hna design terv

Trend előrejelzéseket olvashattatok nemrég az idei karácsonyról és az év színeiről, úgy mint a Radiant orchid és a Tengerzöld.

precious jungle 930

Dekorációs gyűjteményeink idén a korallokról és a zsákokról készültek.

korall dekor

zsakdekor

Szakértéseink az amiotthonunk magazinban a februári nyitó számtól egészen év végéig, összesen 10 lapban jelentek meg. Szó volt a konyhákról, a fürdőszobákról, az intelligens otthonokról, a gyerekszobákról, a kertről, a tanuló-, dolgozó- és hobbiszobákról, a nappalikról és a burkolatokról, bevonatokról a padlótól a plafonig. Végül pedig a hálószobákról és az étkezőkről írtunk le minden fontos dolgot, amit ezekről a helyiségekről vagy témákról tudni érdemes, de e két utóbbit csak jövő évtől keressétek a blogon (a többit a neveikre kattintva éritek el)!

amiotthonunk junius kert

enterior gyerekszoba amio

A tavalyi évről maradt egy-két szakértés az Otthonok és kertek magazinból is. A karácsonyi számot a fürdőszoba és nappali szakértéssel itt láthatjátok, a konzolasztalokról írt okosságainkat pedig itt olvashatjátok.

otthonok es kertek karacsony

Számos kiállítás- és élménybeszámoló is készült idén.  Elolvashatjátok cikkeinket a Konyhakiállítás 2013-ról, a Construma – Otthon Design 2013-ról, Design+ 2013-ról, Múzeumok éjszakája 2013 (Magyar Nemzeti Galéria, Törley Múzeum), Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2013-ról, Pécs Expo Kiállítás 2013-ról, az Artmarket 2013-ról és végre VIP helyről fotóztam a Marie Claire Fashion Days 2013-on!

konyhakiallaitas 2013

muzeumok ejszakaja 2013 torley

marie claire 2013

Az elmúlt bő egy évben ezer felé kirándultunk. Voltunk például a 13. velencei Építészeti Biennálén is, ahol az egyik makettünk is szerepelt a Magyar pavilonban. Láthattok beszámolót sok-sok pavilonról, például a magyarról, az oroszról, a kávézóról, az Arsenaleról és számos nemzetéről vegyesen itt, itt és itt (bár ezek egy része már 2012-re datálódik, bocsi!). Az egyik legtutibb kiállítás a Leonardo da Vinci volt. Ezt feltétlenül nézzétek meg!

biennale orosz pavilon

velencei biennale kavezo

leonardo da vinci

És ahol zsűriztünk idén: Jövő konyhája pályázat, IV. Országos gyermekrajz pályázat és a MOME Design Rafting 2013.

orszagos gyermekrajz palyazat

Terleczky Adam barpult

mome design rafting zsurizes

Mi várható 2014-ben?

Végül szeretnék felsorolni pár olyan munkát, ami tavaly és idén készült, de idő hiányában csak 2014-ben fogjuk tudni felszerkeszteni a blogra. Jövőre elvileg indul webshopunk is, ahol terveink szerint saját tervezésű és készítésű díszpárna huzatokat lehet majd kapni.Reméljük az ünnepek alatt nagyjából utol is érjük majd magunkat!

Bevallom, idén is volt egy teljes átépítést végig kísérő munkánk, ami végül gyönyörű lett, de anyagilag akkora bukta volt, hogy a több hónapos munkát nem tervezem felszerkeszteni sok száz óra alatt a blogra, hanem csak majd a látványterveket és a befotózott végeredményt mutatom meg nektek. Íme!

kek skandinav zugloba hna design

Sikerült a hónap nyertes renderét elkészítenem az Archline pályázatán. A teljes lakásról készült sorozat szintén felkerül a blogra 2014-ben.

renderverseny nyertes kep hna design

Terveztünk még egy csodás otthont hundertwasser minimál stílusban. A háznak nem csak a belsejét terveztük meg, hanem a külsejének áttervezésében is részt vettünk, ugyanis a tervek 3D-ben történő felszerkesztésekor derült ki mindenki számára, hogy a terv sajnos pár helyen hibás és megépíthetetlen. A sors úgy akarta, hogy a ház a szerkezetkész állapotig jutott és ősszel nem kezdhettük meg a berendezést. A család elvesztette otthonát. Vérző szívvel, de ezt a soha el nem készülő otthont is meg fogom majd mutatni nektek.

hundertwasser minimal hna design

Idén házat is terveztünk ám! Ezt is láthatjátok majd, ha jövőre is velünk tartotok!

hna design piros dobozos haz

Olvassatok jövőre is és addig is mindenkinek BÚÉK!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban