Blog

2014 divatszíne a Tengerzöld – DULUX

Az előző bejegyzésemben olvashattatok arról, hogy a Pantone színtechnológiai vállalat 2014-re meghirdetett kedvenc színe a Radiant orchid lesz.

Viszont ahány ház, annyi szokás és ahány festékgyártó és színekkel foglalkozó intézmény, annyi év színe jelenik meg a porondon.

A Dulux szakértői szerint ugyanis a következő évet a tengerzöld fogja uralni, talán azért is, mert a nyugalom és a harmónia színe ez egyben, és mostanság különösen nagy szükségünk lenne erre a mindennapokban. Talán nincs is olyan ember a Földön, akt ne nyugtatna meg a tenger látványa. A szín a zöld természetes harmóniáját és a kék nyugodtságát ötvözi. A Dulux évről évre figyelemmel kíséri az aktuális közösségi és gazdasági trendek, valamint a design világának változásait, majd a tapasztalatait az AkzoNobel Aesthetic Center „Colour Futures” nevű kiadványában teszi közzé. A színtrendeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. Tapasztalataikból és víziójukból jönnek aztán létre azok a színpaletták és képek, amelyek a Colour Futures kiadványba kerülnek. A 2014-es év mindennapi kihívásaihoz inspirációt, kiszámíthatatlanságához pedig harmóniát biztosít a tengerzöld szín.

dulux_02

dulux_03

dulux_01

A szín kifinomult, kiegyensúlyozott, sokoldalú, nyugodt, a türkiznél mélyebb, diszkréten gazdag árnyalat. Kiválóan kombinálható szín, még ha első ránézésre nem is gondolnánk. A színkörön a korallpirossal átellenben található, ezért nagyszerűen illik a piroshoz, fáradt rózsaszínekhez és a meleg okkersárgához. Saját árnyalataival, valamint zölddel és kékkel kombinálva trendi, míg menta-, kacsatojás- vagy smaragdzölddel párosítva friss hatást érhetünk el vele.

colour_evolution

szinsor tengerzold

Kevert szín, a kék és zöld kombinációja, melynek rengeteg különféle fenséges árnyalata létezik. Leírásukhoz méltó kifejezéseket, elnevezéseket találni gyakorlatilag lehetetlen. Ez a kék és zöld közötti szín az egyensúly szimbólumává vált, viszont ahhoz, hogy ne nyomja el a teret, érdemes semleges tónusokkal és faárnyalatokkal kombinálni.  Indigóval, farmer- vagy tengerészkékkel rétegezve az óceánt idéző hűvös, dinamikus és kellemes érzetet kelt. Lágy és sokoldalú karaktere talán ezért is tette a design és divat világának is egyik nagy kedvencévé.

image_7_large

image_4_large

image_6_large

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban