Blog

Az év színe 2014-ben a Radiant orchid

Kihirdette a 2014-es év színét a Pantone színtechnológiai vállalat. A szín a Radiant Orchid nevet viseli, azaz a következő év a ragyogó orchideák éve. Mint ahogy a nyitóképen is látszik és a bejegyzésből is kiderül majd, ez a  lila árnyalat bizonyos egyéb közeli, rokon színek és más kellemes semleges színárnyalatok társaságában érzi igazán jól magát.

main banner

Az orchideákra igazán jellemző, hogy nem egyetlen színárnyalat kölcsönzi színét egy-egy virágnak. Sőt, még egy szirmon belül is számtalan színárnyalat különböztethető meg, együtt tökéletes színharmóniát alkotva.

Gallery Mood Banner

A Pantone cégnél természetesen mindenféle anyag típusból vásárolhatunk mintát, ha nem szeretnénk eltéveszteni a pontos árnyalatot. Létezik műanyag, textil, fém színminta is.

color formulas

4 egyben

 Itt pedig egy jópofa képkompozíció látható a nyitóképen látható orchidea növény összes árnyalatát tartalmazó számtalan jópofa eredeti színű vagy festett tárggyal.

gallery image

Akik komolyabban szeretnének foglalkozni 2014 divatszínével, azoknak itt láthatóak a pontos beazonosítást szolgáló színkódok.

lila szinkodok

Végül pedig két kép következik két színsorral.

Az első képen a divat szempontjából történő megközelítés látható. Ez a kellemes lila árnyalat csodásan mutat arany, ezüst, barna és szürke színek társaságában, így nem csak nők számára lehet jó választás, hanem férfiak is bevállalhatják egy-egy kiegészítő erejéig.

ruha

Az második kép pedig azt bizonyítja, hogy enteriőrtervezés során sem kell megijedni ettől a színtől, hiszen a megfelelő környezetben és színek társaságában, jól eltalált arányok mellett ez a szín teljesen megszelídül, sőt, akár még uniszexszé is válhat a végeredmény!

lakber

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN:

Az év színe 2016-ban a Rose Quartz és a Serenity

Az év színe 2015-ben a Marsala

Az év színe 2014-ben a Radiant orchid

Az év színe 2013-ban az Emerald green

Az év színe 2012-ben a Tangerine tango

Az év színe 2011-ben a Lonc

Az év színe 2010-ben a Türkiz

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban