A bloggerélet néha nagyon jó. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki azonnal kezdjen el blogolni és természetesen nem is az első héten érik be a blogolás gyümölcse, de ha valaki már olyan régen írogatja az internetes naplóit, mint én, azoknak azért néha befut egy-egy meghívás szuperebbnél szuperebb eseményekre. Most pldául az Electrolux élménykonyhájába voltam hivatalos és 3 olvasómat is magammal vihettem, hogy segítségemre legyenek a három étel elkészítésében. És az egészben a legjobb az, hogy annak ellenére éreztem magam istenien, hogy én nem is szeretek főzni, csak kuktáskodni. :-)
Ahogy megérkeztem, azonnal lerohantam a meglepetés vendéget: Mautner Zsófit!
Nem tudom kiszúrjátok-e Ti is, de a fedő jobb oldalán ott díszeleg a blogger szó…
Igyekeztem megörökíteni a helyszínt, miután összegyűltünk mindannyian a meghívottak közül.
Miután a helyszíni szemlén túl voltam, alaposan szemügyre vettem a szépséges és illatos hozzávalókat is.
Akik főznek, biztosan tudják, hogy a sáfrány a világ legdrágább fűszere. Zsófitól most azt is megtudhattuk, hogy miért. Egy virágnak 3 bibéje van (ezek a fűszer egyes szálai), amelyeket kizárólag kézzel lehet begyűjteni. Egy kilogramm fűszer esetén például 100.000 virágból, ami nem két percig tart, hanem több hétig. Hát ezért ilyen drága.
A kis dobozban egyébként 4,5 gramm sáfrány van!
Ugye milyen kedves és szép csapatom volt? Középen sztárvendégünk: Mautner Zsófi. Balra pedig a szőkék: Julcsi, én, jobbra pedig a barnák: Erna és Eszter. Megérkezéskor nem volt idő komolyabb eszmecserére, ennek ellenére tökéletesen olajozottan működött a közös főzés és remekül elszórakoztattuk egymást. Kedves Lányok, örülök, hogy Veletek főzhettem!
Anitával csütörtökön Artmarket-en voltunk, most meg együtt főzünk, ezért ez a nagy öröm. :-)
Így főznek a bloggerek! :-)
Vicces volt, hogy a program kezdetén Zsófi megkérdezte, hogy ki nem szokott egyáltalán főzni, és csak egy fiatalember tette fel a kezét és én. Nálunk ez azért alakult ki így, mert én abszolút reformkonyha párti vagyok, amit a családban rajtam kívül senki sem szeret, én viszont a hagyományos ételek elkészítésekor inkább csak kuktáskodni szeretek. Többen odajöttek az este során, hogy miért mondtam, hogy nem szoktam főzni, mikor tök profin szeletelek, filézem a narancsot és irdalom a kacsa mellett. Hát kérem, én nem azt mondtam, hogy nincs kézügyességem, hanem, hogy nem szoktam főzni! A férjem imád, hát meghagyom neki ezt az örömöt… :-)
Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon jópofa volt ez a 8 kezes közösségi főzés.
Először egy szuper levest kellett összeüssünk (recept a bejegyzés végén).
Majd egy csinos kis kacsát sütöttünk meg és salátát készítettünk hozzá (recept a bejegyzés végén).
Így irdalok én! :-)
A kacsa mellek és a Desigual karkötők. Hihi!
Lányok akcióban.
A másik Desigual rajongó a csapatban nagyon profin kezelte a recepteket és eszközöket.
Közben Zsófi mindig megmutatta saját asztalánál a fogásokat.
A gránátalmát természetesen a piros körömlakkos csapattag, Julcsi egyelte ki (míg el nem fáradt, aztán átvettem tőle a feladatot).
Miután a főétel elkészült, jöhetett a desszert (receptje hét pecsétes titok, ezt nem mutathatom meg).
Eszter korát meghazudtolóan állt helyt a konyhában, hiszen mint kiderült, Ő még csak középiskolás. Nem lehet elég korán elkezdeni!
Nyami! :-)
Vanília kinyerése a tokjából erős koncentráció közben, hiszen igen élesek voltak a késeink.
Végre-végre elkészült a 3 fogás és összegyűlhettünk az asztalok körül. Az étkező részen igen érdekes, színes világítás volt, így a befotózott ételeim kissé futurisztikusak, de szerintem azért Ti is bevállalnátok őket, ugye?
LEVES
FŐÉTEL
DESSZERT
Miközben a desszertet ettük, az asztal túloldaláról csak annyit hallottunk Eszterrel:
– Mmmm….mmmmmmmmm……mmmmmmmmmmm….
A desszert finomságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy maradéktalanul elpusztítottuk. Tam.
Itt is egyértelműen látszik, milyen eseménydús volt az esténk.
Remélem Ti is kedvet kaptatok az ételek elkészítéshez!
Az estét köszönöm az Electroluxnak, Mautner Zsófinak, 3 hűséges olvasómnak Julcsinak, Ernának és Eszternek, bloggertársaimnak (Csorba Anita, Szentgyörgyi Kata, Magyarósi Csaba, Kisgyörgy Éva, Farkas Lívia), és vendégeiknek és mindenkinek, aki részt vett az este lebonyolításában!
Képek: Hujber-Nagy Aletta
RECEPTEK: