Blog

Karácsonyi trend 2013/2014

Hogy milyen volt a tavalyelőtti karácsonyi trend, azt két korábbi bejegyzésemből megtudhatjátok (cikkek itt és itt) és hogy milyen a tavalyi, azt pedig itt olvashatjátok el. Viszont hogy milyen kérdések  fognak kulcs szerepet játszani a idei karácsonyi szezonban, az ebből a cikkből derül ki.
A dekoráció világában  a társadalom, a divat, az építészet és a design áramlatai határozzák meg a következő évek divathullámait és természetesen nem utolsó sorban az eladási statisztikák. A Trend Show Christmasworld minden évben előrejelzi a következő év 4 karácsonyi hangulatát, melyeket a bejegyzésben tekinthettek meg 4 kollázson. Ezek az előrejelzések nagy mértékben befolyásolják a virág- , üveg-, kerámia szektorban működő cégek életét, tehát érdemes végig olvasni a bejegyzést, ha ilyen területen dolgoztok. Persze csak ha otthonaitokat szeretnétek naprakész módon hangulatba hozni, akkor is érdemes elidőzni az oldalon! Nézzük tehát mit ír a Christmasworld Trend Book 2013/2014, amely Pantone kódokkal, szövetmintákkal és a kollázsokkal nyújt segítséget a 4 hangulat minél könnyebb befogadásához.

SZÍVÉLYES PART

Könnyű, nőies és finom.
Ez egy életerős, purista stílust fejlesztett egy gyengéd nőiesség. Modern pasztell árnyalatok szembeállítva fekete, antracit és ekrü. A csökkentett, szoborszerű formák create a 50s érzi, struktúrák folyadék és tiszta, és felületeket finoman dolgozott. A hagyományos funkciók kerülnek a modern kontextusban és erő tudatos összecsapás. Így például, történelmi jeleneteket rézmetszetek a 17. és a 18. században találják magukat mellett modern, fényképészeti pontos mintákat. Van egy nagy választék a termékek köre: finom szövetek és textíliák finom struktúrák és kézimunka hozzon létre egy nőies. Vannak finom modulációja átlátható és finoman színezett üveg. Kiváló minőségű díszek a zománc és anya gyöngyház hatás hozza kegyelem és a könnyedség. Egyidejű kombinációja vidám dekoráció és redukcionista egyszerűség, amit kölcsönöz Kegyes Coast különleges jellegét.

RAGYOGÓ SIVATAG

Tele kontraszt, kifejező és elegáns.
Ragyogó Desert tükrözi erejét és szépségét a kontrasztot. A széles nyitott terek a sivatagban a kiszáradt föld, repedt a hő a nap, szemben áll a lélegzetelállító színpalettát. A kombináció természetes, meleg árnyalatú, mint okker, homok, a lila és intenzív korall rendelkezik erős ékezetek. A komplement pezsgő és fényes fémes színek, szemben a durva sivatag háttér, emlékeztet a Fata-Morgana hatás. Ez a szempont különösen bizonyítékok tartományban növényi termékek: szárított fa, bogáncs, fehérített kő edények és kerámia kombinálni szalagok természetes selyem vagy vászon, hogy egy visszafogott vidéki hatást. Elegáns üvegáru Schlieren hatásokat, irizáló karácsonyi dísz, fényes gyertya minden megy, hogy hozzon létre élénk és izgalmas kontrasztokat.

FANTÁZIA ERDŐ

Fantáziadús, humoros és modern.
Ez a játékosan romantikus stílusban megtöri a klasszikus forma. Ez teszi a hagyományos mese motívumok és karácsonyi vörösek és zöldek egy fiatal és modern kontextusban. Az elvarázsolt erdő Fairyland mutatja be a teljes, erőszakos vörös és összevetni az állatok és az erdő számadatok mártott zöld festék. A természetes anyagok, mint a fenyő toboz vagy makk festett ezüst és kölcsönöz egy absztrakt, légies hatású. Világosabb árnyalatú adni termékeket, diszkrét és elegáns megjelenés: finoman mintás üveg és porcelán kölcsönöznek a szelíd, nőies. Gyapjúszövetek és nemezek jelennek játékos színes csipke, szalagok és paszomány.
Ez a humoros és a divat-tudatos kezelése a hagyomány és a megszokott ünnepi tételeket kínál egy új perspektíva a hagyományos romantikus motívumok, és ez alkotja mitől különleges ez a fantáziadús trend.

ÉRTÉKES DZSUNGEL

Exkluzív, extravagáns és hivalkodó.
A cím E tendencia önmagáért beszél, és hangsúlyozza annak gazdag karakter: Precious Jungle ötvözi az elegáns és drága, a hűvös és királyi színek a dzsungelben. Drágakövek és csillogó madarak paradicsomi látszanak, mint virágok a háttérben palettája zöldek és a kékek. Elegáns arany hozzáteszi további meleget. Anyagok dominálnak az erős ornamentika és drága tervez. Choice szövet, mint a bársony, selyem és brokát a dúsan hímzett vagy díszített dekoratív. A téma egy csomó szoba inspirációt. A tartomány érintett termékek megfelelő változatos: üveg dísztárgy, tollal vagy növényi motívumok, nehéz karácsonyi dísz díszített arany, díszes levelek virágdíszek.

Forrás

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN

Karácsonyi trend 2013/2014

Karácsonyi trend 2012/2013

Karácsonyi trend 2011/2012

Karácsonyi trend Magyarországon 2011-ben

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban