Blog

HÉTVÉGI HÁZ: a PTE PMMK főépülete

A hna design Facebook oldalon már mutattam nektek egy képet A Pécsi Tudomány Egyetem egyik épületéről, melyet a múlt hétvégén készítettem egy családi kirándulás keretében. Most megmutatom az egyetem Műszaki Karának épületről készített többi fotómat is és mellékelek egy idézetet, amiből megtudhatjátok, miért is érdekes azon kívül, hogy Pepe itt tanul.

„Az építész szakma 2009-ben rangos elismerésben, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által adományozott Építőipari Nívódíjban részesítette a Pollack Mihály Műszaki Kar felújított épülettömbjét. A Nívódíjjal járó bronztábla avatására ünnepélyes keretek között került sor 2010. április 29-én.

A (PTE PMMK) oktatási épületének felújítására és bővítésére irányuló terveket 2004-ben a Pollack Mihály Műszaki Karon diplomát szerzett fiatal oktatók készítették Bachmann Bálint – jelenleg a PTE PMMK dékánja – felelős tervező vezetésével. A STRABAG-MML Kft. Dél-Magyarországi Magasépítési Területi Igazgatósága (STRABAG-MML) 2006 őszén kezdte meg a felújítási munkálatokat, amely egy év alatt készült el PPP-konstrukcióban. A Nívódíjjal járó bronztábla avatására ünnepélyes keretek között került sor 2010. április 29-én, ahol a szakma és az egyetem prominensei is megjelentek.

Az évente kiírásra kerülő Építőipari Nívódíjat alapítók célja 1999-ben a díj megalapításával az építőipari kivitelezések szervezésének, irányításának, valamint a minőségi munkavégzésnek az elismerése és a színvonalas munkát végző vállalkozók szakmai jó hírének alátámasztása volt. Továbbá célként fogalmazódott meg, hogy a mesterséget magas színvonalon folytató kivitelezők munkái által növeljék a szakma megbecsülését.” Forrás

ILYEN VOLT

Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály központi campus

ILYEN LETT

Az egyik legfontosabb szempont volt a felújítás során, hogy komplett nyílászáró cserét hajtsanak végre, továbbá zsaluziákkal megoldották a napsütötte oldalakon az árnyékolást is. A termeket ellátták multimédiás eszközökkel. Hozzáépítéssel helyet kapott az új aula és 3 nagy előadóterem is az épületben. Felújították a tetőszigeteléseket, fedéseket is. A laborépületek, melyek egykor belső udvarokkal készültek ponyvafedést kaptak. A burkolat is megújult, illetve újabb anyagok is kerültek a falakra, hogy új, harmonizáló és izgalmas textúrák tarkítsák az épületet.

pte pmmk foepulet rekonstrukcio 10 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 11 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 12 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 13 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 14 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 15 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 16 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 17 pte pmmk foepulet rekonstrukcio 18

Végül egy ütős kis videó az épületről  parkour stílusban:

http://www.youtube.com/watch?v=aMAk2YoBjVw

 

Vezető tervező:
Dr. Bachman Zoltán DLA

Tervezők:
Dr. Bachmann Bálint
Dr. Hutter Ákos
Dr. Rétfalvi Donát
Dr. Rohoska Csaba DLA

A kivitelezés menedzsere:
Dr. Kukai Tibor

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

Eredeti állapotról készült kép forrása.

EGYÉB PÉCSI ÉPÜLETEKKEL KAPCSOLATOS CIKKEK:

HÉTVÉGI HÁZ: PTE PMMK Science Building

HÉTVÉGI HÁZ: a PTE PMMK főépülete

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban