Blog

Variációk egy gyerekfürdő burkolására

Az elmúlt egy-két hetet egy aranyos kis gyerekfürdő és burkolatának tervezésével töltöttem. Első körben kiválasztottam a megfelelő csempecsaládot. Utána kitaláltam, hogy mely felületeket, területeket szeretném kiemelni a fürdőben, és végül felpróbáltam a csempecsalád néhány tagját a falra. A színeket nem igazán variáltam, inkább csak a dekorokat, mert a tervezés alatt lévő lakás emeleti gyerekszintjén már a türkizt terveztem be a kalózos, hajóskapitány hangulatú fiú szobába, így ezt  színt vettem alapul és mivel a tér kicsi, ezért fehérrel, na meg dekor csempével terveztem kombinálni. Nézzétek meg, hogyan sikerült! Ti melyiket választanátok a 4 variáció közül?

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 0

A fürdőszobát egy óvodás kislány és egy óvodás kisfiú fogja használni, így amennyire lehetett, uniszexre kellett tervezni. Ezen kívül pedig fontos volt, hogy ne legyen babás, mert a cél, hogy évekig jól érezze magát itt a két kisgyerek. Az újonnan épülő házban lesz még elég kiadás, így egy nem drága csempét néztem ki és igyekeztem hosszútávra tervezni, hogy a gyerekfürdőre ne kelljen költeni a közeljövőben.

A csempe a PAMESA gyár AGATHA RUIZ DE LA PRADA családja, melyet a híres PRADA divatcég jegyez, ahogy az a nevéből is kiolvasható.

A padlóra türkiz került, a falakra első körben fehér, és kiemeltem egy-egy függőlegesen futó sávval a wc-t és mosdót, némely variációnál pedig a zuhanyt is. Egyes verzióknál a teljes ablakkal szembeni fal is türkiz. Az ablakos falra találtam egy aranyos akvarellt, amely pont a csempe színeit tartalmazza, így ez lett a fürdőszoba kiegészítője. A türkiz hidegségét világos meleg narancs kiegészítőkkel ellensúlyoztam. A mosdó, a csap, a wc kefe, wc papír tartó, folyékony szappan tartó és a lámpa IKEA, a textilek (törülköző, szőnyeg, függöny) JYSK, a zuhanykabin és tálca RADAWAY, a zuhanyrendszer TEKA, a wc ROCA, a víztartály és a nyomólap GEBERIT. Ezekből állt össze a gyerekfürdő egységes egésszé.

És most nézzük, milyen variációk születtek a burkolást illetően!

1. VARIÁCIÓ

A padló türkiz (36,1×36,1), a 4 fal fehér (25×50). A wc mögött függőlegesen csíkos (25×50), a mosdó mögött vízsszintesen csíkos a dekorcsempe (25×50), a zuhanyban pedig pettyeskés (25×50). A csempe színei ebben az esetben lilás színt is tartalmaznak. Ezeket a dekorokat azért választottam ki, mert a kislány szobában a liláé a főszerep, így ebben a verzióban a kislány szoba fő színe is megjelenik és a kislány is jobban otthon érezheti magát a helyiségben.

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 10

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 11

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 12

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 13

2. VARIÁCIÓ

A második variációban is türkiz a padló és fehérek a falak (20×20), de a wc és a mosdó mögé, valamint a zuhany bal oldali falára mozaik csempe került. A wc mögé 40, a mosdó mögé 60 cm-es sávban terveztem be a mozaikot. A csempe különlegessége, hogy valójában a padló dekorja, így a mérete az egyes négyzeteknek szokatlanul nagy (6×6 cm). Viszont falra is tehető, így kipróbáltam, hogy mutatna a dekorálni kívánt sávokon. Mivel elég jól néz ki falon is, így továbbfejlesztettem ezt a verziót, mert a zuhanyban kicsit soknak éreztem, hiszen igen közel van a wc sávjához és a két felület eléggé konkurált egymással.

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 14

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 15

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 16

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 17

3. VARIÁCIÓ

A harmadik verzióban az előző variációnál leírtak miatt a türkiz padlóhoz már csak 3 fehér fal társul. A negyedik fal teljes egészében türkiz. A türkiz szín az ablakkal szemközti falon kapja a legtöbb fényt, így ezt a falszakaszt láttam jónak közepesen sötét színre színezni. A wc és mosdó mögött futó sáv maradt a mozaikcsempe.

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 2

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 3

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 4

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 5

4. VARIÁCIÓ

A negyedik verzió egy érdekes, szabálytalan darabokból álló, fehér alapú mozaikot kapott a teljes falat beborító türkiz verzió esetében. Ez a csempe és ez a variáció lenne a legidőtállóbb, hiszen akár kamaszkorban is nyugodtan vállalható ez az érdekes tört mozaik. Fehér alapja miatt belesimul a dísz sáv a falba, de a színes darabok és az érdekes formavilága miatt mégis messziről is határozottan látható és élvezhető ez a dekor csempe.

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 6

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 7

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 8

gyerekfurdo variacio nagy mozaikkal 9

Természetesen még volt számos variáció, de itt most szándékosan csak a szebbeket mutattam meg. Kíváncsi vagyok, rájöttök-e, hogy a család melyiket választotta, illetve ha van kedvetek, írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik nyerte el a tetszéseteket!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban