Blog

Lakberendezés távirányítással 4.

Akik végigkísérték a sorozat első három részét, láthatták, hogy egy tanácsadás keretében hogyan alakult át egy lelakott lakás apránként egy kellemes és modern legénylakássá. Az eredeti állapotot bemutató képsorozat után következett a félkész, majd a háromnegyedkész állapotról szóló bejegyzés. A szinte kész állapotról pedig ebben a bejegyzésben hull le a lepel, hiszen mint ahogy a képeken is látható lesz, elkészült az összes burkolat, az összes festés, mindenhova bekerültek a világítótestek, a bútorok és szinte minden helyiséget elleptek a dekorációs elemek is.

legenylakas 77

2013. 02. 21.

A lakás tél végén készült el és az utolsó előtti pillanatig sikerült is nyomon követni. Beköltözés után már nem lehetett fotózni, így egy-két helyiség még nem 100%-os a fotókon (leginkább a hálószoba), de az biztosan látszik, hogy szép összhang van a lakásban, szépen végigvonulnak a színek a helyiségeken és következetes az izgalmas felületek használata. Ezeket a felületeket meg is mutatjuk a bejegyzés végén, közeli fotókon, továbbá láthatóak majd egyéb részletfotók is, amelyekkel a hangulatot szeretnénk visszaadni, a teljes helyiségeket bemutató fotók pedig a térkapcsolatok megértését igyekeznek segíteni.

1. A bejárati ajtón már látható a lószőr utánzatú tapéta bevonat, a folyosón pedig a középszürke falszín és a tükrös szekrényeken az új fogantyúk.

2. A bejárati ajtóból egyszerre látható a vendégfürdőbe, hálóba és a háló fürdőjébe vezető folyosó, valamint a gardróbba és nappali-étkező-konyhába vezető közlekedő.

3. Az új előszoba az új szürke ajtajaival és a tükrös szekrény új fogantyújával.

4. A nappali-étkező-konyha terébe lépve egy-egy sziget fogad minket, melyeket a szőnyegekkel és tapétával különítettünk el. Külön helyet kapott az étkező, a tv néző sarok és a konyhasziget a bárszékekkel. Így minden funkció egy-egy önálló egység, de bulik alkalmával egy térben lehet az összes résztvevő. A konyha a leginkább félreeső részen helyezkedik el, így a belépéskor nem azt pillantjuk meg elsőként. Ez akkor előnyös, ha épp sütés-főzés vagy rumli van a konyhában. A helyiség sok nyílászárója rengeteg természetes fényt juttat a helyiségbe, így a szürkék, barnák, feketék mellett is napfényes és világos a tér.

5. A konyhaszekrénnyel kapcsolatban azt találtuk ki, hogy középszürke a korpusz és a munkapult, akárcsak az előszoba fal, világosszürke a felső sáv, akárcsak a falak, és fehér a szekrény, hogy minél világosabb legyen a tér. A különböző bárszékek izgalmasabbá teszik az összhatást.

6. A konyhából nagyon szép kilátás nyílik a környékre.

7. A tv sarokból, vagyis tulajdonképpen a nappaliól ez a látvány tárul elénk. Jópofa megoldás a süllyesztett távkapcsoló tartó a média szekrény tetején.

8. Az étkező és környéke. Szeretjük, ha nem egyforma minden szék az étkezőasztal körül. Az étkezőasztal egyedileg készült a konyhával és médiaszekrénnyel egyetemben az asztalosunk keze által.

9. Olvasósarok falikarokkal, vázákkal és hanglemez faliórával. Minden nyílászárón spagettifüggöny van. Ügyfelünkkel gyakorlatilag minden közös „lakásunkba” spagettifüggönyt tettünk. Ha nem látnak be a szomszédok, vagy van kívül redőny, akkor ez nagyon dekoratív megoldás egy enteriőrben.

10. Pár apró hangulatkép a nappali-étkező-konyha teréből. Az egyéb sárga kiegészítők sajnos ekkor még nem voltak a lakásban, de higgyétek el, a halacska nem maradt végül egyedül.

11. Induljunk el most a másik folyosó felé.

12. A keretekben még ugyan nem voltak képek, de egy kis borzas szőnyeg került a folyosóra.

13. A folyosó jobb oldali ajtaja a vendég fürdőbe vezet. A felhőkarcolós zuhanyfüggöny és a piros szőnyeg nagyon feldobja ezt az aprócska, csupa ki-beszögelléses teret.

14. A folyosó végén lévő háló sajnos még nem készült el, mikor utoljára bejutottunk fotózni, de képzeljétek el a szobát teljes függönyözéssel, leterített szőnyeggel, ágytakaróval és puha díszpárnákkal.

15. A háló saját fürdőjébe került egy mosdószekrény pultra ültetett mosdóval, egy kádparaván a zuhanyzáshoz, egy bidés wc és egy helyes piros szőnyeg. Az ezüstre festett bordázott fal nagyon különleges összhatást eredményez.

16. Még egy pillanatra menjünk vissza a bejárati ajtótól jobbra eső gardróbszobába.

17. Teljesen készen ezt a teret sem tudtam lefotózni. Ezt a szobát végül már nem mi rendeztük be az ügyféllel, emiatt tűnik úgy, hogy kissé más stílusban és mozgalmasabban van berendezve a tér. A lakás tulajdonosa vette át az irányítást pár nappal a beöltözése előtt és alakította saját ízlésére a lakásban használt színek következetes használatával az öltözőszobáját.

18. Végül pár közeli a világítótestekről.

19. És pár közeli kép a betervezett és beépített felületekről.

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK:

Lakberendezés távirányítással 1.

Lakberendezés távirányítással 2.

Lakberendezés távirányítással 3.

Lakberendezés távirányítással 4.

Képek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban