Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/5. (a tervek finomítása)

Bemutatkoztak a Design Lab második fordulós pályamunkái. A legjobb 105 közé jutott pályamunkák tervezői május 1-jéig finomíthatták koncepciójukat. A nézők szavazatai alapján az 5 kedvenc automatikusan a következő fordulóba jutott, míg a többiek sorsáról a zsűri dönt május 15-én. Drukkoljunk együtt a blogomon is bemutatott 2 magyar fiatalnak, hogy a következő fordulóba jussanak!
(A szavazás megtörtént, és hogy jutott-e magyar a 3. fordulóba, azt ebből a cikkből tudhatjátok meg!)

designlabkidolgozotttervnyito

A 2013-as Electrolux Design Lab legjobb 105 versenyzője, köztük a két magyar pályázó is bemutatta továbbfejlesztett koncepcióját. A második szakasz eredményét a nagyközönség is befolyásolhatta, hiszen az öt legnépszerűbb pályamű automatikusan a következő fordulóba jutott. A kedvenc ötletekre május 12-én éjfélig lehetett szavazni, a több mint 50 továbbjutót május 15-én jelenti be a zsűri.

A versenyben maradt 105 legjobb pályázó a Design Lab második szakaszában tovább finomíthatta koncepcióját, részben az Electrolux szakértők véleménye, részben pedig a fogyasztói igények és kutatások alapján. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.

A legjobb pályaművek között a két magyar versenyző, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs is új részletekkel gazdagította koncepcióját.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt, ahová a látogatók, elmondásuk alapján nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak. A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

Fannival készített interjúmat itt olvashatjátok!

SEAbreeze_Csernatony-Fanni_1

SEAbreeze_Csernatony-Fanni_2

Söjtöry Szabolcs elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint az integráció az okos telefonokkal a kiemelt elvárások között szerepeltek. A visszajelzések alapján a HumiWash kialakítása úgy módosult, hogy felső része tárolóként működjön. Az akár okos telefonnal is vezérelhető, érintőképernyős menü pedig a könnyű kezelhetőséget segíti. A menü emellett személyre is szabható. Ha mindig ugyanazt a programot használjuk, a Start/Stop gomb lenyomásával gyorsan elindíthatjuk a mosást, de az egyes opciók megadásával is kiválaszthatjuk a kívánt programot.

Szabolccsal készített interjúmat itt olvashatjátok!

HumiWash_Sojtory-Szabolcs_1

HumiWash_Sojtory-Szabolcs_2

Design_Lab_logo_themes

A Design Lab versennyel kapcsolatban az Electrolux alábbi közösségi csatornáin további információ olvasható:

Design Lab blog: http://electrolux.com/electroluxdesignlab

Az Electrolux Facebook-oldala: https://www.facebook.com/Electrolux

YouTube: https://youtube.com/user/electrolux

Twitter: http://twitter.com/Electrolux

Flickr: http://www.flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: http://pinterest.com/electrolux/

Instagram: http://instagram.com/electrolux

Forrás

A VERSENNYEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/1. (a három téma)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/2. (indul a regisztráció)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/1. (az elmúlt 10 év magyar eredményei)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/2. (2 magyar a legjobb 105 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/3. (interjú Söjtöry Szabolccsal)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/4. (interjú Csernátony Fannival)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/5. (a tervek finomítása)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/6. (szavazzatok Fannira!)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/7. (Fanni a legjobb 20 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/8. (a 8 döntős)

JÁTÉK! Csak egy jó tipp és tiéd lehet egy csodás porszívó

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/9. (tudósítás a stockholmi döntőről)

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban