Blog

Toszkán hangulatú ház 9.

Sorozatunk legutóbbi részét egy lepadlózott, kifestett, félkész lépcsős házzal hagytuk abba. Ezek közé az állapotok közé kellett beköltözzön a három gyermekes család szeptember közepén az iskolakezdés időpontjában. Ez után két-három héttel készítettem a bejegyzésben látható képeket, így még sok helyen költöződobozok és takarítószerek láthatóak, de a jó hír, hogy a lépcsők és egy fél konyha közben elkészült és az ajtók is a helyükre kerültek. Szeptemberben és októberben még mindig mesterek mászkáltak ki-be a házból a befejező és garanciális munkákból kifolyólag. Ennek felügyelete minden idejét lekötötte a háziasszonynak, ezért a kidobozolás is lassan, de azért biztosan haladgatott…

23 toszkan 9

2012. október 9.

1. Készítettem a gyönyörű rusztikus padlóról egy közelit. Nagyon szép, otthonos, meleg hatású és a kosz sem látszik rajta közepesen sötét színe és cirmossága miatt.

1 toszkan 9

2. A lépcsőfokok elkészültek, de a lépcső alja még nincs lekartonozva és lefestve.

4

3. Az új ajtók egyike.

2 toszkan 9

4. A földszinti közlekedő új ajtóval, új padlóval, új lépcsővel, új korláttal, téglafallal és púder színű fallal. Ég és föld a különbség a kiinduló állapothoz képest, melyet a bejegyzés végén lévő első részben láttok.

3 toszkan 9

4 toszkan 9

5. Bal oldalon bepillanthatunk a félig elkészült konyhába. Gyönyörű, tömör fa bútor, új gépek, új csap, új csempe, új könyöklő fogadja a háziasszonyt, ha ide belép.

5 toszkan 9

6 toszkan 9

7 toszkan 9

8 toszkan 9

9 toszkan 9

10 toszkan 9

6. A színben passzoló új konnektorok, háttérben a nappali-étkező rész fókuszpontját adó téglafal egy részletével.

11 toszkan 9

7. A konyha jobb oldala még nem készült el, így a régi étkező szett átmenetileg ide került be, míg lesz pénz a konyha másik felére és új étkezőasztalra és székekre.

12 toszkan 9

8. A leendő dolgozósarok, ahova átmenetileg szintén a régi bútor került vissza.

13 toszkan 9

9. Ez idő tájt még a nappaliban is a régi dolgoké a főszerep és még a kinézett kovácsoltvas lámpacsalád sem költözött be új otthonába.

14 toszkan 9

10. Lépcső részletek útban az emelet felé. A második képen a padlásszobákba vezető lépcsőből is látszik egy kevés.

15 toszkan 9

16 toszkan 9

11. A kisebbik lány szobájába visszakerültek a régi sünis lámpák, amik színben harmonizálnak a bútorokkal és falakkal.

20 toszkan 9

12. A padlásra vezető lépcső és korlátja.

17 toszkan 9

19 toszkan 9

21 toszkan 9

22 toszkan

23 toszkan 9

13. A padlástéri fiúszoba új ajtaja. Éppen befért. Szép és kényelmes bejutást enged a szobába.

24 toszkan 9

14. A fiúszoba és szőnyege.

25 toszkan 9

26 toszkan 9

15. A fenti fürdő sajnos még mindig romokban hever, de mint korábban említettem, ami késik, nem múlik.

27 toszkan 9

28 toszkan 9

2012. december 14.

1. Karácsony előtt még egy villámlátogatást tettem a házban, mert elkészült a konyhát a közösségi terektől vizuálisan leválasztó kovácsoltvas elem. Ha egyszer elkészül a konyha (és persze a közösségi terek), remekül fog kinézni együtt minden.

29 toszkan 9

Mindazoknak, akik figyelemmel kísérték a toszkán hangulatúra tervezett ház alakulását, az a szomorú hírem van, hogy az átalakítás eddig a fázisig jutott csak, így ennek a sorozatnak egyelőre nem lesz folytatása. A válság sajnos nem kedvezett az átépítésnek, ami valljuk be, egyáltalán nem volt kicsi.  Beépült az aprócska, kihasználatlan terasz, új tolóajtó került ház hátsó felére, a vizes helyiségek kivételével mindenhova új burkolat került, minden egyes fal újra lett festve, keletkezett két új lépcső és sok kovácsoltvas elem is és persze beépült az addig kihasználatlan padlástér. Elkészült a bútoroknak egy kis része is, de sajnos tényleg csak kis része, de ami az öröm az ürömben, hogy a régi bútorok még megvannak, így átmenetileg a család tudja azokat használni. Amint a lehetőségek engedik, apránként szépen elkészül majd minden és természetesen, ha módomban áll, akkor készítek később is fotókat a házról.

Alapvetően a cikknek az olvasók szórakoztatásán és informálásán kívül az volt az egyik (most már nem titkolt) célja, hogy rávilágítsak a munkánk egyik nehézségére. A belsőépítészek sorsa nem egyszerű, hiszen vagy a fióknak tervezünk (sosem valósul meg a terv pénz vagy idő vagy mindkettő hiányában), vagy csak félig. Ritka, amikor teljesen elkészül egy lakás és úgy, ahogy mi, vagy mi és a lakók együttesen megálmodtuk. Még ritkább, hogy újságba is kerül.

Szóval nem könnyű szakma ez, de azért persze vannak nagyon szép pillanatai, mint ahogy ennek a munkának is voltak és ahogy már többször említettem, ami késik, nem múlik…

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 2.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 4.

Toszkán hangulatú ház 5.

Toszkán hangulatú ház 6.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 8.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban