Blog

Toszkán hangulatú ház 8.

Az iskoláig már csak egy-két hét volt hátra, mikor a bejegyzésben látható képsorok készültek. A fő cél majdnem megvalósulni látszott, miszerint elkészülnek a burkolatok, az új lépcsők, a festés és helyükre kerülnek az új ajtók. A teljes átépítés végére sajnos körvonalazódott, hogy a projektre szánt pénz a teljes bebútorozásra nem lesz elegendő, így sok helyre a régi bútorok kerülnek majd vissza, illetve a lebontott konyha helyére csak a fontosabbik (bal) oldalra lesz pénz. Szerencsére a régi bútorok színei is passzolnak az új színekhez, így ez az átmeneti időszak sem fog komoly vizuális problémát okozni a családnak, annál is inkább, mert az új, egybenyitott élettér az új, teljes falat beborító tolóajtókkal, karnyújtásnyira a kerttől és a medencétől sok mindent feledtet majd.

 1

2012. augusztus 24.

1. A munkák a tervek alapján szépen haladnak. A padlóburkolatok a földszinten lerakásra kerültek, már csak a szegőlécek hiányoznak. A glettelés és festés is befejeződött.

2

2. A konyhában is minden hidegburkolat a helyére került. Itt a lábazatok is elkészültek.

3

4

3. Az előtér és az előszoba is megkapta végleges színét, továbbá a lépcsőkorlát is jól alakul. Már csak a fogódzkodó hiányzik a korlátok tetejéről. Ha az kész, máris kezdődik a végleges burkolat lerakása.

5

4. Az új gépészeti osztó-gyűjtők a leendő, plafonig érő előszoba szekrényben.

6

5. Elkészült a kisebbik lány szobájának festése. Nagyon hangulatos lett. Ez a ház legmerészebb színe.

7

8

9

10

11

12

6. A hálószoba romantikus púder színe is kellemesen néz ki. Sajnos a jelenlegi állás szerint a régi fenyőbútor marad a szobában, de idővel elkészülnek a toszkán hangulatú bútorok is, amik majd még jobban passzolnak a púder színű falhoz.

13

14

7. A nagyobbik lányka szobája is elnyerte végső, igen kellemes, bájos, lányos színét.

15

16

17

18

19

8. Az emeleti előtér (továbbá a lépcsőházak) halvány sárgabarackos, narancsos, púderes színe nagy felületen teljesen sárga lett sajnos. Ez az egyetlen szín a házban, ami nem nyerte el a lakók tetszését. Szerencsére csak olyan helyiségekbe került ez a szín, amelyekben csak közlekednek a lakók, nem tartózkodnak hosszan. Alapvetően szép, kellemes, meleg szín, ami illik a ház többi részéhez, de egyáltalán nem olyan lett a nagy mennyiségben kikevert festék, mint a színminta vagy mint a kis minta, amit a falra kentünk. A festésnél már nem kellett ott legyek, ami olyan szempontból kár, hogy ha előbb tudok erről, kicseréltettem volna a festéket a céggel, ha lehet. Mindenesetre igyekszünk majd a régi, nagy méretű festményekkel tompítani a sárga felületek keltette neobarokk hatást.

20

22

9. Az emeleti laminált padlóra viszont nincs panasz. Nagyon szép, meleg, igazi fa hatású, nagyon jól mutat minden szobában és passzol minden falszínhez.

21

10. Balra a háló látszik, jobbra pedig a nagy fürdő van, amihez nem kellett nyúljunk, így pillanatnyilag bútorraktárként üzemel.

23

11. A padlásra vezető lépcső sajnos nem sokat változott az elmúlt 3 hétben, csak a festése készült el.

24

12. A padlástér előterében igazi mediterrán hangulat uralkodik, ami a rengeteg, tetőtéri ablakon beözönlő napfénynek is köszönhető.

25

26

27

13. A képen a padlástéri fiú szoba látható, ami végül nagyon szép kék árnyalatú lett. A ferde falakat és a plafont is kellően bekékíti a fal, de ha elkészül a bútorzat, ez a hatás enyhül majd.

28

29

30

31

32

14. A padlástéri fürdőszoba viszont semmit nem haladt. Valószínűleg erre csak sokkal később kerül majd sor. A bájos színátmenetes mozaik csempe később is könnyedén beszerezhető lesz, így a tervet később is meg lehet majd valósítani.

33

34

35

36

A történet hamarosan folytatódik!

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 2.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 4.

Toszkán hangulatú ház 5.

Toszkán hangulatú ház 6.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 9.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban