Blog

Toszkán hangulatú ház 6.

Mint ahogy a napokban olvashattátok, augusztus elején többször is voltam mediterrán házunkban, hogy segítsek a megfelelő színek kiválasztásában, amelyek hosszú távon élhetőek, élvezhetőek lesznek. Több körös válogatón és színpróbán estek át a szobák és a színek. Most ennek a folyamatnak egy újabb fejezetét mutatom meg röviden, legközelebb pedig hosszabban, amikor is már némi lakatos munkát is fotóztam, ami a szép, toszkán hangulatú lépcső alkatrészeit eredményezte azóta.

6

2012. augusztus 3.

 1. A fürdőbe és wc-be kiválasztott TIKKURILA F087 remekül bevált falra kenve is. Ezt a nagyon enyhe bézses árnyalatot a kép jobb oldali falszakaszán láthatjátok.

1

2. A szülői hálószobába kiválasztott TIKKURILA N096 látható a falon. Szerenycsére a család férfi tagja áldását adta a romantikus árnyalatra, így ezt a szobát is kipipálhattuk.

2

3. A nappali-étkező-konyha tereiben továbbra sem tetszik a kiválasztott szín, így dolgozunk a drapposításon. Valószínűleg a TIKKURILA H113 lesz a befutó (felülről a harmadik), ami nagyon hasonlít a nappali eredeti színére. De végül is, ami egyszer bevált és passzol minden leendő anyaghoz (melegburkolat, téglaborítás), azt nem kell feltétlenül megváltoztatni.

3

4

5

4. A kislány szoba falszíne pillanatnyilag a TIKKURILA M130 (elvileg a legsötétebb szín), és ugyanezen színsorról a TIKKURILA J130 (felülről a harmadik) került a nagylány szobájába.

6

7

8

9

5. A nagylány szobába a TIKKURILA F031 színt választottunk kiegészítő dekorációs színnek a majdani végleges berendezéshez, úgy mint díszpárnák, függöny, képkeretek…

10

6. A padlástéri fiúszobába felkerült a TIKKURILA F018 (felső a színsoron), de a falra felkenve a kék árnyalat kissé zöldesnek hat, így mindenképpen változtatni kell rajta. Kipróbáljuk a két árnyalattal sötétebb H018-at is (felülről a harmadik).

11

12

13

14

15

Az új árnyalatok felfestését tehát a következő alkalommal láthatjátok.  A következő részre nem kell sokat várni, ígérem!

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 2.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 4.

Toszkán hangulatú ház 5.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 8.

Toszkán hangulatú ház 9.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban