Blog

Toszkán hangulatú ház 5.

Bemutatom Nektek mediterrán házunk újabb fejezetét, ezen belül is a gyönyörű árnyalatú festékeket személyesen. Az átépítés úgy tűnik, hogy a legszebb szakaszába érkezett, legalább is számomra, hiszen az egyik kedvencem a szakmámban a színtervezés. A múltkor színeket választottunk, most pedig kiszaladtam a tett színhelyére szemügyre venni a kis mennyiségben kikevert, kiválasztott színeket. Gyönyörűek így együtt! Hogy melyik pontosan hol lesz, az rögtön kiderül.

6

2012. augusztus 1.

1. Ha már olyan messzire elmentem, nyomtam pár képet a földszint közepéről, hogy lássátok, a glettelés jól halad. A színeknek a legfontosabb a jó alap, így nem hanyagolhatjuk el ezeket a felületeket sem, mielőtt rátérnék a kedves kis fém dobozokra.

1

2

3

4

5

2. A szépséges színsor. Ezeket a színeket mind fel fogja kenni a festő a falra, és ha a fél-fél négyzetméteres felületeken megfelelőnek találja a család minden tagja, akkor maradhatnak, ha nem, akkor azonnal mennek a levesbe és kipróbálunk másik árnyalatokat.

6

Bal oldalon a nappali-étkező-konyha, azaz TIKKURILA N087.

Jobb oldalon a lépcsőház: TIKKURILA V087.

7

Bal oldalon a kislány szoba: TIKKURILA L140.

Jobb oldalon a nagylány szoba: TIKKURILA S096.

8

Bal oldalon a nagylány szoba: TIKKURILA S096.

Jobb oldalon a fiú szoba: TIKKURILA F018.

9

Bal oldalon a lépcsőház: TIKKURILA V087.

Jobb oldalon a szülői háló: TIKKURILA N096.

10

3. A kislány szobába kikevert vörös szín sajnos nem teljesen felel meg a színkártyán látható színnek, így ezzel a színnel lehet, hogy futnunk kell még egy kört, mert magas pigmenttartalma miatt ez a legdrágább festék, így nem lenne jó, ha feleslegesen vásárolnánk meg több liter festéket. Képzeljétek, ez a kis minta is 2.000.- volt!

11

4. Úgy érzékeltük, hogy a kissé narancsosabb vörös, a TIKKURILA M130-as (legsötétebb szín) közelebb áll a dobozban található színhez, mint a kártyán lévő szín, de ha tetszetős lesz a falon, akkor maradhat.

12

13

14

5. A másik szín, ami nem nyerte el a család tetszését maradéktalanul, az a nappalinak a színe. Kicsit talán túl lányos. Olyan színnel kell valószínűleg majd próbálkozzunk, amelynek nagyobb a drapp tartalma, tehát barnásabb, mint a TIKKURILA N087 vagy S087. De egy próbát egyelőre megér.

15

16

6. Végezetül: nem tudtam úgy elmenni, hogy ne bámuljam meg megint a kissé öreg, de annál gyönyörűbb tarka, rojtos rekamiét.

17

18

A történet hamarosan folytatódik!

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 2.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 4.

Toszkán hangulatú ház 6.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 8.

Toszkán hangulatú ház 9.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban