Blog

Toszkán hangulatú ház 4.

Szűk két héttel az előző látogatásom után sokat haladtak a mediterrán házunk átépítésen, de sajnos egy árvíz miatt sok időt vesztettek is. A teljes pince és annak tartalma beázott egyik éjjel, míg a család nem tartózkodott otthon, így sajnos nagyon sok idő és energia ment el a takarításra, értékmentésre. A padlástéri új birodalmat gipszkartonozott alapjait minden esetre már meg tudom mutatni, mert felmentem a félkész lakatos szerkezeten az emeletre, hogy színt tudjunk választani a család legkisebb férfitagjának. Nézzétek, mi minden történt július végén az átépítésen!

40

2012. július 30.

1. Íme az új, félkész lépcső, félig-meddig gipszkartonnal burkolva.

1

2. Ez pedig a padlástér beépítés. Itt az előtér látható. Képzelhetitek, milyen élmény volt a le- és fel közlekedés a lépcsőnek ebben az állapotában, főleg fényképezővel a kezemben.

2

3

4

5

3. Ez már a fiú szoba. Az első képen a leginkább bútorozható fal látható. A szobát sikerült úgy kialakítani, hogy ide is jutott egy kuckó, ahova franciaágy is befér majd. A szoba nem nagy, és a tetőtéri falak sem kedveznek a térélménynek, de egy fiatal fiúnak elköltözésig tökéletes otthont tudnak nyújtani ezek a falak, jobban mondva ez a szint, hiszen saját fürdőszoba is jár a szobához a lépcső másik oldalán.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

4. Íme a kiválasztott szín, a TIKKURILA F018, amit fel fogunk próbálni a fiú szoba falára, illetve annak függőleges felületeire. A ferde falak és  plafon törtfehér lesz, hiszen ha minden kékre festenénk, a végeredmény olyan lenne, mintha egy akváriumba lennénk. Higgyétek el, mi már kipróbáltuk, és általában jobb a ferde falakat a függőlegesektől eltérő színűre festeni.

15

5. Ez pedig a padlástér fürdője, illetve annak a csontváza. A ruháját csak sokára fogja megkapni, de remélem idővel azért meg tudom majd mutatni a végeredményt. Én ennek a helyiségnek az elkészültét várom a legjobban a házban. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a mozaik padló a színátmenetes mozaik fallal és a nagy tükörrel.

16

17

18

19

20

21

22

24

6. Ez a kanyarodó képződmény a kémény. Gyárilag ilyen.

23

7. A hálószobában annyi változás történt, hogy kitakarították.

25

26

27

28

8. Érdekes felfedezés volt az ablakok környékéről elbontott holker léc után a kifigyelő nád szigetelés.

29

30

9. A hálóba a TIKKURILA N096-os púder színt választottuk. Ha a ház ura számára is élhetőnek bizonyul majd, akkor a ház asszonya nagyon boldog lesz. A nagyobbik lányhoz pedig alulról a második, TIKKURILA S096 szín lenne megfelelő.

31

10. A nagyobbik lány szobájába megtörtént a nagyjábóli vakolás és glettelés.

32

33

34

35

11. A kisebbik lány szobájába a régi bútor kerül, így ahhoz könnyedén tudtunk színt választani. Egy merész pirosra gondoltunk a TIKKURILA L140 személyében.

36

12. A padlásra vezető lépcsőről még, az emeletre vezetőről meg már hiányzott pár fok. Amelyik meg nem, az nem volt rögzítve, de végül mindenki túlélte ezt az átmeneti időszakot.

37

13. Készül ugyanis az új kovácsoltvas korlát a szép új lépcsőhöz. Háttérben az árvíz sújtotta, újrahasznosításra váró bútorok…

38

39

40

41

14.  Elkészült a nappali díszfalának tégla burkolata. Nagyon hangulatos és rengeteg szép színárnyalatban pompázik, így könnyű lesz hozzá alkalmazkodni a leendő berendezési tárgyakkal, színekkel.

42

43

15. Többek között szépen illik majd hozzá a padló.

44

16. Továbbá könnyű lesz hozzá színt találni a mediterrán színvilágból. Első körben alulról a második, TIKKURILA N087-re gondoltunk a nappali-konyha-étkező tereibe vagy pedig a második képen alulról a második TIKKURILA S087-re. A fürdők mennyezetére a második képen látható színsor legvilágosabb színét szemeltük ki, a TIKKURILA F087-et, de ezt sajnos nem fotóztam le. A következő bejegyzésben majd úgyis meglátjátok.

45

50

17. Végül pedig lefotóztam az előző alkalommal rögtönözve megtervezett konyha burkolatát is. Rusztikus és kedves lett a végeredmény. A képeken nem látszik, de egy picikét rezesen fénylenek a dekor csempék.

46

47

48

49

18. A lépcsőházhoz az alsó, TIKKURILA V087-et választottuk, ami szép a lépcsőházzal határos konyha csempéhez és szépen mutat majd a nappaliba-étkező-konyha terébe választott hasonló színállású TIKKURILA N087 árnyalat mellett.

50

A történet hamarosan folytatódik!

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 2.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 5.

Toszkán hangulatú ház 6.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 8.

Toszkán hangulatú ház 9.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban