Blog

Konyhakiállítás 2013

Tegnap két óra alatt sikeresen körül rohantunk a legfrissebb Konyhakiállításon. Találtunk pár szép dolgot, sok klassz ötletet, egy-két újdonságot is. A fényképezőm hamar lemerült, a telefonom szintúgy, a fotózást Pepe telefonjával folytattam, így a képek minősége elég változatos. Ennek ellenére azt gondolom, a lényeg mindenhol látszik és a cég nevek feltüntetése mellett mindenki kedvére tervezgetheti álomkonyháját.
Kezdésnek megmutatnám a Macsali Zsolt kezei által létrejött színkombinált CORIAN konyhapultot, melyet az Akrilux standján nézhettünk meg közelről.

1

Macsali Zsolt simogatja művét.

2

Atom biztos összeeresztés. A két rész önmagában 75-75 kilogramm, így hogy ki lehessen szállítani a kiállításra, nem lehetett pusztán ragasztani, bontható kötéssel, csavarozással kellett megoldani a részek összerögzítését.

3

Nem messze az Akrilux standjától nagyon jópofa vagy éppen tájba illeszkedő hangtechnikai berendezésekbe botlottunk. Kutyák és egyéb jópofaságok az Ultimate Audio Video standjáról.

4

5

6

7

Az egyik legizgalmasabb stand a nonoart standja volt a fa berakásos falaival és a pultba süllyeszthető elszívójával.

8

9

24

Az egyik ügyfelünknél merényletre készülünk. Megpróbálkozunk a beton konyhapulttal. Szerencsére szembe is jött a Pannónia bútorstúdió többféle színű és kiképzéssel ellátott beton felületeivel, óriási Philips főzőlapjával és matyó mintáival. A csillogó standfal (egyszerű tapéta) és a színes dekorációk remekül mutattak a beton felületek társaságában.

10

11

12

13

14

15

A másik nagy találmányunkat Macsali már sokat emlegette nekem, de személyesen most találkoztunk először a Lechner felületeivel. Német cég lévén nagyon adnak a minőségre, a határidők betartására és szakképzett embereik az általuk beszerelt felületek utólagos javításában is élen járnak, ha véletlenül odacsapnánk a lábast itt-ott.

16

17

A presso design újrahasznosított kávés jutazsákból készített, újrahasznosított termékei egyenesen lenyűgöztek. Nagyon öko!

18

19

A Kludi ESPRIT csapja nagyon vagány volt.

20

A TEKA IKON csap családja is nagyon remekül mutatott.

21

A dósafa standján lenyűgözött az (eredetileg) olajkék konyha. Nagyon szeretjük ezt a színt.

22

A Forma Vivendi mindig valami érdekes, apró részlettel rukkol elő. Most ez az oldaltáskára hajazó fűszernövény tartó tetszett meg náluk.

23

A Bányai Bútorok standját kívülről nagyon szerettem, de belülről talán kicsit túl szellős volt. Persze azért voltak benne szép részletek. Ezen a konyhaszigeten például remekül lehet időzni, míg a konyhában valaki tüsténkedik.

44

25

A forgatható tévé téma is körvonalazódni látszik egyik munkánknál, így ennek is utána kellett járni. A human design studio-nál láttunk rá példát.

26

A Sykora megharapott konyhabútora és modern felfogású padlizsán vitrinjei is érdekesek voltak.

27

Sajnos ez nem tudom, hol készült, de szép széles választék jellemezte szinte az összes kiállítót.

28

A Szint-N Kft.-nél volt egy kellemes kapucsínó színű felhő alakú konyha, amit csak a színes fényektől kellett volna megszabadítani, mert pusztán fehér fényekkel sok igen nagy méretű otthonban jól mutathatna. Az edényalátét külön cuki volt, az íves ajtó meg csak simán klassz.

29

30

31

A BLANCO eltüntethető, összecsukható csapja nem egy ügyfelünknek okozna boldogságot…

32

33

34

A Franco & Stefano mérhetetlenül modern és elegáns standja arra késztet minket, hogy mielőbb bemenjünk a Max citybe személyesen is megnézni a boltot jó alaposan. A kiállítás legszebb konyhája volt kívül és belül egyaránt. Pepének ami nagyon tetszett benne (a számunkra oly kedves, ám sokak számára felháborító sötét színen kívül), az az igényesen mosolygó fiókbelső volt. Az első képet Nikoletti Petrától loptam, de nem fog haragudni, főleg, hogy most ide be is linkeltem. 🙂

KonyhaK01

35

36

A SZAUER számtalan fa padlóburkolatot hozott, ami konyhában is teljesen naprakész.

37

Az Impala hozott pár kedves és modern homit is.

38

39

40

A Gamper-nél akadt pár érdekesség. Többek között a fa furnérok, a mosogató és az akváriumos konyhapult tetszett.

41

42

43

Az AGF nagyon baró bérház mintás szekrényt állított ki.

45

Az N’Kara konyha szigete is nagyon mozgalmas volt.

46

Ezt a fogantyú nélküli fiók nyitási megoldást nem tudom, hol fotóztam, de szép és praktikus, az biztos.

47

48

A VA DESIGN standján is volt pár funny szék és kiegészítő.

49

Az Art of Home üzletében viszonylag gyakran megfordulok. Ott gyakorlatilag csak szép dolgot lehet kapni. A terítőként hasznosított tapéta nagyon meggyőző volt mindenesetre.

50

51

A La Tenda üzletében mindig elámul az ember, hogy ennyi szépséget hogy tudnak bezsúfolni egy helyre. Ez a standnál sem volt másképp. Nagyon tetszettek a domború tükrök és a különleges anyagok.

54

52

53

A ZEN 2002 minimál design világszabadalom konyhája nagyon pofás és ötletes volt. Aki nem szeret sokat gyalogolni főzés közben, az ne sokat fordítgassa ki az egyes részeit a konyhának, illetve csak akkor, ha vendégeinek vág fel vadi új design konyhájával, ami épp nincsen használatban. Persze az evőeszköz ember mellett sem lehet elmenni szó nélkül…

55

A modimo és a campacampa közös standja a sok szép színes technikai kővel. Szeretjük. Ha valaki olvassa az átalakítós postjaimat, annak üzenem, hogy innen van a piros mosi. A majd egy milliós szénszűrős, szabadon lógó elszívóra külön felhívnám a figyelmet. Ja és a tulipánokra is.

56

57

58

59

Az elica és smeg termékeket mindig is imádtuk, és ez most sincs másképpen. Mindig tudnak valami újat nyújtani és mindig többféle stílusban. Most is láthattunk mediterrán enteriőrbe illőt, retrót, modernt minimált, vicceset, színeset és farmerbe bújtatottat. Legjobb azonban a 3 színű, kézrátétellel működő elszívó volt, melynél a zöld a világítás, a narancs az első fokozat, a lila pedig a kettes fokozat működtetője.

60

61

62

63

64

65

66

67

Egy gyönyörű körbeépíthető (de nem beépíthető) hűtő a Whirlpool-tól.

68

A LIEBHERR gyönyörű szekrény falba bújtatott gépei lenyűgözőek voltak.

69

70

A moree és a flux termékek mindenhol jól mutatnak.

71

A Herendi termékek előtt bevallom elgyengültem. Annyi sok modern holmi után végre valami szemnek kellemes csicsa. Ha engednék, és ha nem lenne itthon pár apró ember, beszereznék pár szettet.

72

73

74

75

76

Saját csokiszökőkút otthonra? Vásárolj a Vasérttől!

77

MONIN termékek a Facebookon.

78

Vágásálló kesztyű valamint gyerek és felnőtt méretű köténykék vízálló és sima kivitelben a kookta cégtől.

79

80

81

Rózsaszín porcelán kés ki tudja honnan…

82

Isteni finom Pödör termékek, magam is teszteltem, amit a kiállítás legfiatalabb látogatója is figyelemmel kísért.

83

84

85

LUX víztisztító berendezés. Nem semmi.

86

Egyik nagy kedvencem a magyar tudatos mydiszno.com volt, melynek facebook oldalát sok kis helyes malaccal itt találhatjátok. A kiállításon valakinek malaca volt és malaca lett.

87

Végezetül két újságos stand, mégpedig azok a szaklapok, amelyekbe rendszeresen szakértek vagy stylingolok.

Otthonok és Kertek

A legutóbbi számbak a konzolasztalokkal kapcsolatban kérdezett meg engem az újság.

88

amiotthonunk

Ez utóbbi újságban 7 oldal konyha összeállítást olvashattok tőlem.

89

A záróképen egy nagytotál a kiállításról.

90

Képek: Hujber-Nagy Aletta

TOVÁBBI KIÁLLÍTÁS BESZÁMOLÓK:

2013 Konyhakiállítás

2012 Design+

2012 Design+ – kedvenc standom

2012 Construma – otthon design

2012 Lakáskultúra élőben

2012 Konyhakiállítás

2012 Lakástrend

2012 Lakástrend – kedvenc stand

2011 BNV – ruhás standok

2011 BNV

2011 Construma

2011 Lakáskultúra élőben

2011 Konyhakiállítás

2011 Lakástrend

2010 BNV

2010 BNV – kedvenc stand

2010 Konyhakiállítás

2010 Construma

2010 Lakáskultúra élőben

2010 lakáskultúra élőben – kedvenc stand

2010 Lakástrend

2010 Lakástrend – kedvenc stand

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban