Blog

Toszkán hangulatú ház 2.

Ebben a bejegyzésben a múlt héten felvezetett toszkán hangulatú munkánk látványterveit láthatjátok. Az eredeti állapotról készített fotókat, az alaprajzi elrendezést, egyéb műszaki terveket, hangulati lapokat és a pár meglévő, inspirációs elemről készült fotót a bejegyzés végén lévő linken láthatjátok, úgyhogy most következzenek is a látványtervek!

Referencia: toszkán hangulatú ház

A kezdetleges látványtervek majd egy évvel ezelőtt készültek, első tervem volt ebben a programban, így a kidolgozottság és a textúrák, fények még hagynak kívánnivalót maguk után, ezért előre is elnézést kérek mindenkitől.

ELŐSZOBA

A ház bejárati ajtaja a közelmúltban lett kicserélve, ezt fix, maradó elemként kellett kezelni és ehhez próbáltunk igazodni a több berendezési tárggyal, színnel. Az előtér részben eredetileg boltívek, és boltíves ablak szolgáltatta a díszítést, de ezektől megszabadultunk az egységes összkép érdekében. A kis térbe egy cipős szekrény került, mely egyben a lerakó asztal is, egy egész alakos keskeny tükör, egy fogasfal, egy kulcsszekrény és egy dupla ajtó, mely a villanyórát takarja. Az egész házon végig vonuló kiválasztott fa óarany és bronzos, rezes színekkel és kiegészítőkkel párosul. A padlóra rusztikus hidegburkolat került.

1

2

3

4

KÖZLEKEDŐ

Az előszobából a közlekedőbe érünk. Innen nyílik (képen jobbra egyébként balra) egy wc és egy mosdó, melyek nemrég lettek felújítva, így ezekhez nem kellett nyúlnunk. Bal oldalon az újonnan tervezett lépcső látható.

5

A folyosó végén a bejárati ajtóval szemben egy új, teljes magas beépített szekrény kapott helyet, melyben ezentúl kényelmesen elférnek a lakók és vendégek kabátjai.

6

Látkép a közlekedőből.

7

NAPPALI-ÉTKEZŐ

A nappali-étkező-konyha egybefüggő tere több, határozottan elkülönülő részre tagolódik, de a tömör fa padló vizuálisan mégis összekapcsolja a különböző funkciókat. A középső részen az étkező helyezkedik el a fal mentén vitrinekkel, tálalószekrényekkel, egy szép régi faliórával és egy kis  faliszekrénnyel, rajta virággal. A tér távolabbi végében van a nappali társalgó része, vele szemben a tv fal a könyvespolcokkal. A tv zárható ajtajú szekrényben foglal helyet. A társalgó rész mellett, a téglával burkolt fal mögött a dolgozó található, a fal jótékony takarásában. Saját ablakán rengeteg természetes fény jön be, így tökéletes terület ez a munkavégzésre. A téglafal lett ennek a térnek a fókuszpontja, amit egy szép festmény tovább erősít.

8

9

10

11

12

13

14

KONYHA

A konyhát egy egyedi kovácsoltvas térelválasztó határolja, így vizuálisan elkülönül a nappali-étkező tértől, de mégis a közösségi tér része marad. A két soros konyhában az egyik oldalon található a mosogatógép, főzőlap és mosogató a felső szekrényekkel. A főzőlap felett az elszívó öblében 6 db csempéből összeálló kép van. A konyha másik oldalán találhatóak a magas szekrények a sütővel, itt helyezkedik el a hűtő és egy pult szakasz, mely alatt fél mélységű szekrények vannak, a pult fölött pedig polcok fűszerek és apró konyhai eszközök, továbbá fűszernövények tárolására. A pult fél mélységű szekrényei előtt székek is elférnek, így a pult reggeliző pultnak is tökéletes.

15

16

17

18

19

HÁLÓSZOBA

A hálószoba az emeleten, a jelenlegi helyén marad, csak új külsőt kap. A bútorok elrendezése sem változik, csak bekerül egy keskeny smink asztal egy kecses székkel és egy fiókos komód az ablakos fal alá.

40

41

42

43

44

LÁNYSZOBA 1.

Az emeleten a szülői hálóval egy szinten található a nagy fürdő. Ez a helyiség nemrég lett felújítva, így ehhez nem kellett nyúlnunk.  Viszont a közlekedő másik oldalán, az új padlás térbe vezető lépcső két oldalán lesz a két lány új szobája. Az utca felőlibe, a szülőktől távolabbi szobába költözik a nagyobbik lányka. Hozzá semleges fal színeket és bútor színeket választottunk, de pár kedves színnel kiszíneztük azokat az elemeket, melyek könnyedén cserélhetőek. A tornász lányka szobájába kötelező jelleggel bekerült egy bordásfal. mellette könyvespolc lesz, az ablakkal szemben a tanuló asztal. Az ablakos fal mentén, az asztal folytatásában alacsony komódok és mélyebb magas szekrények vannak. A radiátor áthelyezésével, a lépcső mögötti kuckóba sikerült egy franciaágyat is elhelyezni tv-vel, így a nagyobbik lányt felnőtt koráig végig kísérheti ez a szoba, és a semleges színeknek köszönhetően elegendő lesz pár évente egy új falszínnel, illetve kiegészítőkkel frissítgetni.

20

21

22

23

24

LÁNYSZOBA 2.

A kisebbik lány szobájába a meglévő közös gyerekszoba bordó színnel kombinált fenyő bútorai kerülnek vissza, beleértve ebbe a ház asszonyának tervezett esküvői ruhát is, amely saját vitrint kapott. A szoba nyílászáró nélküli oldalain „L” alakban végig szekrények vonulnak végig. A lépcső mögötti beugró részbe kuckós kiságy kerülhetett játékos polcokkal. Az ablakos falon itt is arrébb helyeztük a radiátort, így most babzsák került az ágy mellé, de később ide is befér majd a franciaágy, ha a kislány nagyobbacska lesz.

25

26

27

28

29

FIÚSZOBA

Az újonnan beépített padlástérben kap helyet a család fiú tagjának szobája egy külön fürdővel. Az „L” alakú szoba egyik falán végig tároló bútorok vannak, amelyek az ablakos fal mentén elkanyarodnak és íróasztalként, komódként folytatódnak. A francia ágy itt  is beugróba kerül, a szoba bejárata mellett pedig egy kis társalgó, játszó rész is elfért. A színek izgalmasak, de fiúsak, melyeket az autós dekoráció tovább erősít.

30

31

32

33

34

FIÚ FÜRDŐSZOBA

Az új padlástéren, a fiú birodalomban a ferde falak alá még egy ablakkal is rendelkező, kis méretű, de teljes értékű fürdőszoba is befért. Az aprócska helyiségben mosdó, wc, zuhany és egy mély beépített szekrény is elfért. A mosdó feletti nagy méretű tükör tágítja a teret, ez igaz a kis méretű mozaikra is, amelynek izgalmas kiosztása igazi élménnyé varázsolja majd az itt eltöltött időt.

35

36

37

38

39

A történet hamarosan folytatódik!

A SOROZAT TOVÁBBI RÉSZEI:

Toszkán hangulatú ház 1.

Toszkán hangulatú ház 3.

Toszkán hangulatú ház 4.

Toszkán hangulatú ház 5.

Toszkán hangulatú ház 6.

Toszkán hangulatú ház 7.

Toszkán hangulatú ház 8.

Toszkán hangulatú ház 9.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban