Blog

A Sanderson Dandelion Clocks kollekciója

Még 2012-ben ígértem meg egy szomszéd családnak, hogy az otthonukban lévő egyik kedvenc tapétámhoz keresek a neten kiegészítőket nekik.
Ez a tapéta a Sanderson terméke, a kollekció neve: Dandelion clokcs. A minta tervezője Fiona Howard.
A sematizált pitypangokat ábrázoló tapéta többféle színállásban is létezik, s bár a tapéta az 50-es éveket idézi, kissé retró hatású, de ha a célunk nem egy retró otthon létrehozása, akkor azzal, ha ügyesen társítjuk a tapéta mellé a többi színt, bútort és kiegészítőt, akkor egy tökéletesen naprakész, modern enteriőrt is létrehozhatunk.
A tapétához találtam szövetet, függönyt, konyharuhát, törölközőt, ágyneműt, díszpárnát, szőnyeget, étkészletet, pohár- és tányéralátétet, konyhai tároló dobozokat, bevásárló szatyrot, irodaszereket és sok egyedi terméket, amiket a megvásárolható szövetből varrtak vagy bútorokat, melyeket ezekkel a szövetekkel húztak be.
Természetesen nem feltétlenül az a cél, hogy minden terméket összevásároljunk otthonunkba a kollekcióból (egy kis méretű lakásban ez túlzás lenne), hanem hogy közülük pár elemmel tökéletes összhangot tudjunk teremteni. Ha tágas az otthonunk, akkor viszont nyugodtan megvásárolhatjuk az összes elemét a kollekciónak és a többi színnel, elemmel szelídíthetjük meg ezt a kedves és feltűnő elemet.

Kedvencem a kék-zöld verzió, amit szomszédaim otthonában lefotóztam ma. Sajnos nagyon komor, téli fények telepedtek a környékre, így megbeszéltük, hogy egy szép napsütötte napon újra lefotózom majd a tapétát és környezetét. A fotókkal azt szerettem volna demonstrálni, hogy bár a tapéta ugyan retró, de tökéletesen passzol modern enteriőrbe, és még egy-két afrikai szobrocska is simán elfér a közelében. A tapétát egyébként többek között a Bambuszmániánál vehetitek meg.

És most következzenek azok a tárgyak, amiket ehhez a tapétához a netről lehet beszerezni.

Az ebay-ről sok mindent megszerezhettek. Magyarországon pedig a termékeket forgalmazza többek között a Hephaistos, a Dekor Classic és az Online tapéta.

Forrás 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban