Blog

HÉTVÉGI HÁZ: jéghegy Dániában

Ezeket a jéghegyeket imitáló lakóépületeket Dániának a második legnagyobb városában találhatjuk, mégpedig Aarhusban. A jéghegyek látványa az ott lakóktól nem idegen, így nem csoda, hogy felmerült bennük ez az ötlet, hogy felépítsenek pár lakható jéghegyet. Magyarországon ez kissé tájidegen lenne, de ettől függetlenül a Duna parton is szívesen elnézegetnék valami hasonló épületegyüttest.
Az építkezést 2008-ban kezdték, és a napokban fejeződik be. Nagyjából 21.500 négyzetméteren terülnek el a lakóépületek, melyeknek  mind az öt homlokzata fehér borítást kapott. Az oldalsó homlokzatokon terazzo burkolat borítja őket, tetejükön fém borítás van. Lakásainak alapterülete 66 és 258 négyzetméter között mozog és természetesen a 155 darab lakásból sem mind téglalap alakú, és sok lakásban található ferde, úgymond tetőtéri fal, így érdekes kihívást jelenthet a lakberendezésük. A földszinten szolgáltató egységek kaptak helyet, az alsó lakások egy- és kétszintesek, a jéghegy csúcsaiban pedig nagy értékű penthouse lakások találhatóak. A telepítés során maximálisan figyeltek arra, hogy a lakásokból kilátás nyíljon a gyönyörű tájra és hogy rengeteg természetes fényt kapjanak az otthonok.
Az objektum kívül és belül egyaránt grandiózus. A látványtervekhez képest kevesebb az üvegfelület, de a fehér felületek számának növelése véleményem szerint mindenképpen jót tett az épületeknek. Sokkal barátságosabb lett tőle az összhatás.

Az Isjberget (Jéghegy) tervezői: az Architect JDS (Julien de Smedt), a CEBRA Louis Paillarddal és a SeARCH.

BELSŐ TEREK

LÁTVÁNYTERVEK

MŰSZAKI TERVEK

HELYSZÍNRAJZ

ALAPRAJZOK

HOMLOKZATOK, METSZETEK

MAKETT

INSPIRÁCIÓ

Forrás 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban