Blog

Referencia: nappali, hálószoba, gardrób és olvasó galéria különleges hangulatban

Legújabb közös munkánk Csontos Mónival (Mandaline) két szoba volt mindössze egy fiatal lánynak, de a helyiségek olyanok lettek, mint egy-egy ékszerdoboz. Merészek, különlegesek és úgy fiatalosak, hogy közben a régi, örökölt bútorok is megtalálták helyüket a lakásban. A kapott inspirációs képek alapján a funkciókat és a világítást átterveztük, a tereket kicsit kiszíneztük, felöltöztettük. Ideális karácsonyi ajándék lett belőle. A konyha pedig jövő évre maradt, hogy jövőre se unatkozzanak majd az olvasóink.

INSPIRÁCIÓ:

A tervezéshez a következő 4 darab inspirációs képet kaptuk.
Amit mindebből hasznosítottunk: a mély és karakteres színek, gömb formák, pipereasztal tükörrel és két falikarral, kanapé felette képkompozícióval, arany fal az ágy fejvégénél és pár apró részlet, úgy mint kristályok, vitrin, ezüstre festett bútor, különleges dekorációk.

KONCEPCIÓ:

Amit a tervezésnél feltétlenül szem előtt kellett tartanunk:
– alacsony költségvetés, ezáltal egyszerű eszközökkel glamour hatás elérése,
– meglévő bútorok és tárgyak átültetése az új otthonba,
– meleg, otthonos, csajos hatás,
– praktikusság,
– legyen galéria, amely nem alvásra szolgál.

TERV:

HÁLÓSZOBA

A hálószoba erős lila színét nagyjából egyenlő arányban arannyal és ezüsttel kombináltuk. Az art deco éjjeli szekrények és a szék meglévő bútordarabok. A plafonról belógatott éjjeli lámpák igényelnek ugyan némi villanyszerelési munkát, de kellemesen oldják a nagy belmagasság okozta feszültséget, akárcsak a galéria.

GARDRÓB

A galéria a gardrób alá került. Két oldalon 60 cm mély szekrényeket kapott, szemközti falán pedig nagy tükröt, ami kétszeresére tágítja a hálószobai teret. A galériába épített szpot világítás elegendő fényt ad a ruhák kiválasztásához és az öltözködéshez. A régi asztal jó szolgálatot tehet ruhák hajtogatásánál. A meglévő modern kanapé drapp színe jelenik meg a gardrób szekrényeken,  szőnyegen és függönyön, így oldva kissé a fényűző hatást. A glamour hatás tompításához a gardrób szekrények egyszerű vonalvezetése, továbbá a szpot és a gömb lámpák is hozzájárulnak.

A galéria a hálószobába került.  Eltolható létrán lehet feljutni rá. Tároló funkciót kapott, ezen felül olvasó kuckóként szolgál. Az arany hátfalat itt is alkalmaztuk. Egyszerű bútorozással, kellemes színekkel és fényekkel tettük izgalmassá. A perforált rács teszi igazán különlegessé a galériát.

NAPPALI

 A nappali legmeghatározóbb része a meglévő, modern vonalvezetésű, drapp kanapé. A két füles fotel, az íróasztal a székkel és az art deco dohányzó asztal szintén a jelenlegi bútorzat részei, így a dekoráción kívül mindössze egy vitrint, két komódot és két fali polcot kellett beterveznünk, melyeket lehet akár egyedileg is gyártatni, de boltban, régiség kereskedésben is venni. A meghatározó meleg narancs színt a sok drapp ellensúlyozza, de némi lilát átcsempésztünk a hálószobából. Az utazásokból származó sok apró és kedves tárgy, fotó szolgáltatja a teljesen egyedi dekorációt.

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban