Blog

Egy lakás új ruhája 24.

Egyre lassabban, de biztosan halad átalakítós munkánk. Készülnek a szép részek (ezeket én csinálom), és készülnek a kevésbé szépek (ezek tőlem függetlenek sajnos). Lássuk tehát újabb 5 nap eseményeit a beköltözés utáni hetekből.

PÉNTEK, szeptember 28.

1. Ahhoz képest, hogy a lakók már bent laknak, az asztalosokat ez cseppet sem zavarja. Már ami a rendet illeti. Meghozták a nappali komódjait, amik ugyan nem a méretek szerint készültek, és egy helyen sérült is az egyik, de azért szépek.

2. Készül a lépcső alatti szekrény ajtaja is.

3. A konyha felső szekrényeinek lassan ajtaja is lesz. Ráadásul mivel nincs fogantyú, így motoros működtetésűek lesznek. A falnak támasztva az előszoba hátfal pihen, a konyhalámpa pedig sajnos élével néz felénk, nem lapjával, így ezen változtatni kell majd.

4. Rumli mindenhol…

5. Alakul végre a gardrób mosókonyha is. Óriásit dob a folyosón a két tükrös ajtó.

6. A gyerekágyak végre a helyükön szépséges törpillás ágyneművel együtt. A nap fénypontja pedig: kipróbáltam a ringlikkel kilyuggatott szekrényajtók fűzőcskézését. Remek móka, ráadásul igazán aranyos vizuális élmény a végeredmény.

SZOMBAT, szeptember 29.

1. Elkészült az előszoba hátfala és a cipős szekrény is elé került, aminek se hátfala, se a mérete nem az igazi. Vissza a feladóhoz, készülhet az új szekrényke. Nem ez lesz az első „újrabútor”.

2. A másik legklasszabb dolog a nap folyamán. A szekrényajtónak útban lesz a lámpa, így egy pici plafon kapargatás még várható az utolsó lámpák feltételénél.

SZERDA, október 3.

1. Hát ez a lépcső alatti pakoló ajtó valami brutálisan ócska lett. Bocs, de ezt már nem tudom szépíteni. Nemhogy észrevétlenül belesimulva az ajtó a többi furnérba, még direkt ordít is, hogy: – Hahóóóó, itt vagyok!
Hogy ezt hogyan oldjuk majd meg ezzel a csapattal?…

2. A konyha cseppfala még mindig nincs a konyhában (bevallom, azóta sem, mert az edzőben felrobbant az egyik üveg), de legalább már mintánk van, amit lehetett nézegetni, rakosgatni. Elsőre sötétnek tűnt és nem eléggé csillogónak, de miután egy heti szervezés alatt sem találtunk az üvegesekkel jobb megoldást és jobb festéket (ezt is egy hónapig keresték és próbálgatták), szerencsére befutott a hír, hogy a lakók a sok nézegetés közben rájöttek, hogy igazából jó lesz ez.

3. Végre szépséges függönyök pompáztak mindenhol. Kivéve a konyhát, ahol elrontották… Hogy is lehetett volna máshogy…
A gyerekszobában is nagyon szépek (ezt már láthattátok a gyerekszobás képeken), a hálóban és a nappaliban is nagyon jól mutatnak.

KEDD, október 9.

1. kaptam a lakóktól pár gyönyörű közelit a konyhaszekrény és a ferde plafon találkozásáról. Nagyon „igényes”. Reméljük a festő majd csodákat művel, ha már az asztalosoknak nem sikerült. Minden esetre a fogantyú feletti részt betonra cserélik a fehér élzáró helyett.

SZERDA, október 10.

1. Végre működnek a konyha felső szekrényének ajtajai. Igaz hogy a szélső szekrény alsó és felső sarka is törött, de hát kicsire nem adunk! Végül is 2 hónap alatt csodákat lehet művelni egy konyhában. Vagy nem? De. Vagy nem…

A rémálom folytatódik természetesen…

Az utolsó 16 képért köszönet a lakóknak!

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban