Blog

Egy lakás új ruhája 21.

Mai bejegyzésemben újabb 3 szeptemberi nap eseményeit olvashatjátok a beköltözés előtti napokból. A szakmák nagy része addigra levonult, elvégezte a rá bízott feladatot, esetleg 1-1 dolog maradt el részükről. Ami még problémás volt akkor tájt, az a gépészet, melyhez az újraburkolást, fugázást kellett megvárni, elvégezni, illetve az üveges munkák, melyhez viszont az asztalosnak kellett volna végezni. A legnagyobb elmaradás az asztalos munkában volt (ez azóta is fennáll sajnos), így még a mai napig nem készült el a lakás, de azért lassan, de biztosan alakulunk. És hogy milyen terv megvalósításáról is van szó, azt ebből a bejegyzésből megtudhatjátok.

VASÁRNAP, szeptember 9.

1. A képeket a lakók küldték az aktuális állapotról.  Az elsőkön az látható, hogy pár előregyártott elem felkerült a lépcsőfokokra és a jobb oldalon elkészült a falpanel.

2. Szombaton elugrott a gépész is, így a fürdőben felkerült a kádtöltő, végre le lehetett engedni a kádból a vizet és ki lehetett mosni. Bekerült a helyére a tűzhely is, valamint a mosogató.

3. A fürdőszoba jobb oldali világítós és bal oldali leesett led csíkjáról is kaptam egy klassz képet.

HÉTFŐ, szeptember 10.

1. Hétfőn a saját szememmel is megnéztem, hogy néz ki a nem eléggé piros és nem eléggé dögös mosogató. Nem rossz, nem rossz, de jobb lett volna, ha élénkre sikerül elkészíteni, mint ahogy szerettük volna. Hiába írtam panaszlevelet a gyártónak, minimum 2 hétig nem jött rá válasz. Mikor újra érdeklődtem náluk, azt válaszolták, hogy nem gondolták, hogy kellett volna válaszoljanak, hiszen a színeltérés szubjektív dolog!!! Rögtön a beépítés után írtam a panaszlevelet, de mire jött a válasz a lakók már beköltöztek és elkezdték használni, így a cég később azért nem cserélte ki, mert már használt. Ugye megértjük? Csodálatos történet. Remélem mindenki számára tanulságos volt.

2. A tűzhely viszont pont az, amit rendeltünk. Nagyon jól mutat.

3. A konyhabútornak egyre több darabja kötött ki a helyszínen, de még mindig elég hiányos volt akkor (tegyem hozzá azóta is, pedig egy hónap eltelt pluszban).

4. Az előszobabútor és az étkezőasztal sehol nem volt még ekkor…

5. A nappali teljesen kezdetleges állapotban volt…

6. A hálószoba ágya sem volt még összerakva…

7. A gardróbszekrény sehol…

8. Az egész lakásban kosz és papírok mindenhol…

9. A wc csempéje még nem volt a helyszínen, így nem volt kész a burkolás, emiatt wc sem volt a földszinten (szerencsére az emeleten igen)…

10. A gipszlámpa felületére nem ragadt fel hosszú távon a led csík, a kötés is szétjött a súlytól, így az egyik csík lefittyedt, a másikat gyorsan odaragasztottuk, míg újra tud jönni a villanyos visszakötni és felragasztani a bal oldalit…

11. A gyerek lámpák már a plafonon, de gyerekszoba bútor sehol…

12. Nap végén a gombokat elkezdetem jelzés szinten felfesteni, hogy a másnapi kifestésükön ne történhessen baleset.

KEDD, szeptember 11.

1. Megjött Antal Krsizti grafikus és elkezdte a gombos falat a jelölésem alapján kifesteni. A pink túl sötét lett, így azt a színt újra kevertem és átfestettük a sötét gombokat világosabbra és hogy ne legyen a rózsaszín majdnem ugyanolyan, mint a világos rózsaszín, emiatt a világos rózsaszínt is kevergettem és festegettem a gombokra újra és újra. Nagyjából a 6. keverék lett jó. A narancsot is többször világosítottam, mire szép lett a többiek között. Hogy időben elkészüljünk, beszálltam én is a festésbe. Én festettem a gombok közepét, Kriszti meg a széleket, kontúrokat. Azért hagytam rá a nehezebbik felét a munkának, mert egyrészt ugyan úgy volt, hogy amúgy is egyedül csinálja, de hamar kiderült, hogy nem egy napos munkáról van szó, másrészt engem folyton elhívott a többi szakma. Sötétedésre nagyjából készen is lett a gombos fal. Néhány narancssárga nem lett túl szép és egy nem lett kifestve, ezeket azóta korrigáltam.

2. Az üvegeseket erre a napra vártuk. Az ajtókat üvegezték be savmart üvegtáblákkal, melyeket a festő festett át. A falpanelt szerettük volna még feltenni, de nem lett kész a falpanel és a lépcsőburkolat, így a lépcsőházi üveget vissza kellett szállítani, ami meg is sérült visszaszállításkor. Az újragyártása újabb egy hónap, még mindig nincs kész. Megköszöntük szépen az asztalosunknak, de ennél többet nem tehettük. A Dualglass vállalta, hogy újragyártja saját költségén az üveget.

3. Lassan szivárognak fel a lakásba az ajtók, fürdőszoba szekrény…

4. Az üvegesek szép munkát végeztek, el is készült minden ajtó, amiket a helyükre is tettek. A Dualglass emberei lemérték a konyhafalat a konyhai üveg miatt, de mivel még mindig nem volt kész a felsőszekrény, így nem volt könnyű dolguk. (Az üveget tegnap bepróbálták volna, de természetesen nem jó helyre került a felsőszekrény, így nem sikerült a próba teljes mértékben). A fürdőszoba tükröt azért fel tudták ragasztani, mert reggel felugrott az asztalos és a kettőnk által lekapart csemperagasztóra mélyalapozót kent, hogy feltapadjon rendesen az üveg. A fürdőszoba szekrény oldalára kerülő üvege leendő méreteit pedig nem tudták lemérni, mert nem volt még ekkor a falon a fürdőszoba szekrény, emiatt nem zárták túl sikeresen a napot az üvegesek, de nem a saját hibájukból, mint említettem…

5. Végül az üvegeseknek rámutattunk egy ezüst árnylatra, ami majd a konyhai cseppfal színe lesz. RAL 9006.

5. A fürdőszoba a fugázásában észrevettünk egy pár helyen apróbb hibákat, melyet jeleztünk a burkolóknak. Azóta természetesen fájdalommentesen javították a hibákat.

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI CIKKEK:

Hogyan csináljuk: képek gyerekrajzok és -alkotások felhasználásával

Hogyan csináljuk: díszpárna készítése könnyen és gyorsan

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A lakás elkészítésének fázisait pedig itt olvashatjátok és nézhetitek végig:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

Egy lakás új ruhája 18.

Egy lakás új ruhája 19.

Egy lakás új ruhája 20.

Egy lakás új ruhája 21.

Egy lakás új ruhája 22.

Egy lakás új ruhája 23.

Egy lakás új ruhája 24.

Egy lakás új ruhája 25.

Egy lakás új ruhája 26.

Egy lakás új ruhája 27.

Egy lakás új ruhája 28.

Egy lakás új ruhája 29.

Egy lakás új ruhája 30.

Egy lakás új ruhája 31.

Egy lakás új ruhája 32.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban