Blog

200 nm-es szentendrei családi ház tervei

A most bemutatásra kerülő szentendrei családi ház belsőépítészeti terveit Csontos Mónival (Mandaline) közösen készítettük. Mónival már régóta dolgozunk együtt, de ilyen volumenű közös munkánk eddig még nem volt. Megbízónk – egy két gyermekes család – azért kereste meg Őt, hogy készítse el a lehető legszebb formában a házuk belső látványterveit. A munka nagysága miatt Móni engem hívott segítségül, hogy a mediterrán otthon tökéletes szín- és stílusharmóniáját együtt hozzuk létre.
A stílusvilág és annak elemei, a kiválasztott Altacorte bútorok, grafikai elemek mind saját munkák, így a megrendelő pontosan azt láthatja a képeken, amit a valóságban is fog, amikor a terv életre kel. A megrendelővel folyamatosan egyeztetettünk, így a legnagyobb gondossággal megrajzolt tervek mindegyike elsőre elfogadásra került. Nagy öröm volt ez mindkettőnknek, hiszen rengeteg munkát fektettünk bele. Móni sok száz órán keresztül készítette a 3d terveket, de minden percét megérte. A terv több év alatt, folyamatosan fog megvalósulni, de ha egyszer elkészül, akkor egy kedves családnak egy szép városban, egy szép házban lenyűgöző otthona lesz.

 

Ahogy Móni fogalmaz:

„Egy illúzió csupán a számítógépen megjelenő szoba, napfény, vagy a kandalló fénye, de ha az otthonomról van szó, és az életem része lesz egyszer, akkor szeretném előre tudni, mire vállalkozom. Ezért szeretem megmutatni a leendő lakójának új otthonát, annak minden szépségében, színében, apró árnyékában, csillogásában. Ez általában sikerül is, de semmi sem pótolhatja azt a pillanatot, amikor a terv lelép virtuális színpadáról és megjelenik a valóságban.
A megrendelőnk elvárása a mediterrán világ tengerpart közeli villáinak stílusa volt, így egyszerre van jelen tervben a velencei elegancia a francia vidék hangulatával, szépségével. Az egész munka egy csodálatos barokk tükörrel kezdődött, melynek nem találtak megfelelő helyet a házban, és végül nem csak a tükör került méltó helyére, hanem az egész ház belsőépítészete.”

ALAPRAJZOK:

A gyerekszobák esetében teljes átalakításra volt szükség, hogy két fiú szoba legyen egy helyett és legyen hozzá saját fürdőjük is.

FÖLDSZINT

FÉLEMELET (EREDETI)

FÉLEMELET (MÓDOSÍTOTT)

LÁTVÁNYTERVEK:

NAPPALI – ÉTKEZŐ – KONYHA

A nappali – konyha – étkező tereit most két különböző burkolat választja el egymástól. Egy trópusi fa és egy bordó kő. Ezek helyett egységes márvány burkolatot terveztünk.

NAPPALI

Egy kandalló fontos lakberendezési elem a mediterrán világban, de az eredeti kemence formájú kályha sajnos nem valami szerencsés helyre került. A szoba sarkában állt, közvetlenül az ablaknak feszülve, így bontása mellett döntöttünk. Javaslatomra két oldalán nyitott verziót terveztünk a házba. A fal itt is világos kőburkolatot kapott. A nappali így tökéletesen bútorozhatóvá vált, és végre helyet kapott a drámai függönyözés is. A textíliák színvilága terrakotta, jég kék, okker, málna, penész zöld. Kiegészítő szín itt is az arany, az óarany és a bézs. Korábbi bútor a dohányzó asztal mellett a nappali üvegvitrinje is, melyet a konyhával megegyező árnyalatú bézs festéssel, de megmaradó fa párkányzattal hoztunk összhangba a többi bútorral.

KONYHA

A konyha meglévő bútorának új színt, csempét, pultot választottunk. Ezzel a világos megoldással a korábban sokszínű fa konyha kiemelkedik a hátteréből, egységes lesz. Jelenleg drótüveg van az üvegezett ajtókban, ezek helyére ólomüveg kerül, a csempére festett mintával megegyező liliomokkal. Egy üveg vitrin akkor igazán szép, ha világítást is tudunk bele csempészni, a színes üvegek pedig meg is követelik, hogy esténként hangulatvilágítás legyen belőlük.

ÉTKEZŐ

Az étkező íves falában most üvegtéglák vannak, ezeket üveg ablakokra cseréltük, római rolókkal, kőburkolattal, díszvilágítással. A velencei hangulatot idézve, a korábban semleges fal életre kel új ruhájában. A kiválasztott legyező mintázatú székek az olasz Altacorte kínálatából kerültek a tervünkbe.

ESTI KÉPEK

SZÜLŐI HÁLÓ

A szülők hálószobájában jelenleg fehér lambériával burkolt mennyezet van, amit a hagyományos mediterrán világból vett gerendás fa födémek mintájára változtattunk sötétbarnára. A belmagasság megengedi a sötét színválasztást, szépen illeszkedik a meglévő bútorokhoz is. Az erkély kovácsoltvas bútora francia mintára készült. A halvány lila-narancs-okker színeket az órarany és a bézs egészíti ki.

ELŐTÉR

GYEREKSZOBÁK

Mint ahogy a bejegyzés elején említettem, a gyerekszobák esetében teljes átalakításra volt szükség, hogy két fiú szoba legyen egy helyett és legyen hozzá saját fürdőjük is. A harmadik gyerekszoba még várat lakójára, ezért készült el a fiú és a lány verzió is. A két nagyobb gyerek tematikus szobát kapott, az egyik focista a másik bolygós, űrlényekkel. Mindkét szobába Mondrian ihlette polcok kerültek. A kis fürdőben színátmenetes mozaik csempe került, csillagszerű led világítással. A babaszobába Móni kontúrállatkákat rajzolt, hiszen a babák látása a kontúrok, kontrasztok irányából halad a részletek és a 3d felé. A színvilág hagyományos kék, a lányszoba esetében pedig drapp-málna lett.

BABASZOBA (FIÚ)

BABASZOBA (LÁNY)

FIÚ SZOBA (FOCIS)

FIÚ SZOBA (BOLYGÓS)

GYEREKFÜRDŐ

A képeket eredeti méretükben Móni Facebook oldalán láthatjátok. A nagy méretű képekért katt ide.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban